Założyłem nowy topic, ponieważ jeszcze takowego nie było i nie wiem czy ktoś już o tym myślał. W wielu grach MMO (CS, BFH itd.) jest bardzo rozwinięta "scena" mixów. Co sądzicie, aby wprowadzić tradycję mixów do M&B WB? Czy byłby sens? Może za mało Polaków w to gra? Wasze sugestie i komentarze rozwijajcie w tym temacie. Bardzo ciekawi mnie wasze zdanie, więc proszę o rozwinięte wypowiedzi.
Dla niewtajemniczonych: mix to rodzaj sparingu, zazwyczaj są spontaniczne. Kilku graczy z różnych klanów, a także gracze niezrzeszeni umawiają się i grają sparing z inną grupą "zmiksowanych" graczy. Wszystko odbywa się jak na normalnym sparingu- jest zakładany kanał na jakimś komunikatorze głosowym, są "taktyki" (bo często są bardzo spontaniczne i "sklecone naprędce"). Jest to naprawdę świetna zabawa, zważywszy np. na to, że w Warbanda gra się góra jeden/dwa sparing w tygodniu. Miksy rozwijają grę zespołową, a w WB dla strategów/dowódców bardzo rozwijałyby szybkość i umiejętność podejmowania właściwych decyzji, co procentuje już na właściwych sparingach. Poprzez wspólną grę integrują ze sobą graczy z różnych klanów, oraz graczy bez klanowych, na miksach ma się świetną okazję do poznania i zaprzyjaźnienia się wieloma ciekawymi ludźmi. Podsumowując to co napisałem, mixy niosą za sobą same korzyści.