Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mixy w WB- co o tym sądzicie?  (Przeczytany 5520 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mixy w WB- co o tym sądzicie?
    « dnia: Sierpnia 15, 2010, 12:19:18 »
    Założyłem nowy topic, ponieważ jeszcze takowego nie było i nie wiem czy ktoś już o tym myślał. W wielu grach MMO (CS, BFH itd.) jest bardzo rozwinięta "scena" mixów. Co sądzicie, aby wprowadzić tradycję mixów do M&B WB? Czy byłby sens? Może za mało Polaków w to gra? Wasze sugestie i komentarze rozwijajcie w tym temacie. Bardzo ciekawi mnie wasze zdanie, więc proszę o rozwinięte wypowiedzi.

Dla niewtajemniczonych: mix to rodzaj sparingu, zazwyczaj są spontaniczne. Kilku graczy z różnych klanów, a także gracze niezrzeszeni umawiają się i grają sparing z inną grupą "zmiksowanych" graczy. Wszystko odbywa się jak na normalnym sparingu- jest zakładany kanał na jakimś komunikatorze głosowym, są "taktyki" (bo często są bardzo spontaniczne i "sklecone naprędce"). Jest to naprawdę świetna zabawa, zważywszy np. na to, że w Warbanda gra się góra jeden/dwa sparing w tygodniu. Miksy rozwijają grę zespołową, a w WB dla strategów/dowódców bardzo rozwijałyby szybkość i umiejętność podejmowania właściwych decyzji, co procentuje już na właściwych sparingach. Poprzez wspólną grę integrują ze sobą graczy z różnych klanów, oraz graczy bez klanowych, na miksach ma się świetną okazję do poznania i zaprzyjaźnienia się wieloma ciekawymi ludźmi. Podsumowując to co napisałem, mixy niosą za sobą same korzyści.

Offline rozman

• Użytkownik
    Odp: Mixy w WB- co o tym sądzicie?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2010, 12:45:34 »
    Wszystko świetnie fajnie, ale myślisz że wszyscy będą się słuchać dowódcy i będą grzeczni jak aniołki. Jeżeli tak to się grubo mylisz, a wiec, że żaden dowódca nie chce dowodzić niezdyscyplinowaną grupą.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:02:27 »
    I tu rozmanie doskonale widać, kto nadaje się do dowodzenia, a kto nie. Prawdziwy "generał" poradzi sobie nawet z niezdyscyplinowanymi graczami. Wystarczy mieć to "coś":-)

Co do pomysłu, uważam że warto spróbować. Wszystko co może rozwinąć polską scenę WB jest moim zdaniem warte wypróbowania. Nie zakładajmy z góry ze się nie uda.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline MarcozByczyny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:45:03 »
    Pomysł z tzw. miksami bardzo mi się podoba, można by spróbować coś takiego zorganizować.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:46:44 »
    Zapytaj się nawet generała najlepszego klanu w WB Pifcia to Ci powie że jeżeli grupa jest niezdyscyplinowana nie da się nic u grać i tylko można sobie zszarpać nerwy, chyba, że masz na myśli "to coś" graczy na rezerwie, którzy są zdyscyplinowani albo dać grać przeciwnikowi w przewadze.Może spróbuj dowodzić takimi graczami to ciekawe co powiesz cwaniaczq...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:51:29 »
    W mixach nawet nie trzeba dowodzić! Wszystko leci na spontanie. Ważne jest tylko, aby było ogarnięcie, komunikacja i komplet graczy. Nie ważne jest zwycięstwo, tylko dobra zabawa.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 15, 2010, 14:53:37 »
    Przy polskiej mentalności będzie ciężko ;p
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:04:53 »
    W mixach nawet nie trzeba dowodzić! Wszystko leci na spontanie. Ważne jest tylko, aby było ogarnięcie, komunikacja i komplet graczy. Nie ważne jest zwycięstwo, tylko dobra zabawa.

Czemu? W innych gierkach się to udaje.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:33:24 »
    Przypominam że M&B WB to nie byle CS
    I zasady i możliwości są inne...

CS jest dużo prostszy... "naceluj i strzel", a w WB już tak się nie da...

Zróbcie mixa i powiedźcie czy było fajnie...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:33:50 »
    Za niedługo będziemy mieć pierwszy sprawdzian takiego mixowania- Bitwa pod Grunwaldem.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 15, 2010, 19:00:03 »
    Ależ takie coś było już organizowane- głównie SRT, parę osób bez klanu, parę z IPLu, trochę z REFu.
    Ma być coś podobnego w przyszłości ale o dokładniejsze informacje do SRT odsyłam.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 15, 2010, 19:05:38 »
    Można by spróbować. Tylko pamiętajcie, że w CS-ie nie grało po 30 osób po jednej stronie ;] Może spróbujmy na początek 10 vs 10?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 16, 2010, 20:21:54 »
    Pamiętam, że ktoś kiedyś płakał, że REF byłby jedynym zwycięzcą polskiego turnieju WB i walka toczyłaby się o drugie miejsce, dlatego nie jest organizowany (:/) . Co sądzicie o turnieju mixów? Przeprowadzilibyśmy zbiórkę chętnych, losowo zmixujemy ich i rozegramy kilka sparingów. Żeby zebrało się wystarczająco dużo ludzi (czyt. minimum 50-60), to mogłoby być całkiem ciekawie. Co o tym sądzicie?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 16, 2010, 20:27:52 »
    Conrad, chętnie się zapiszę na takie coś i jak będzie trzeba pomogę ale... Poczekajmy jak wyjdzie Grunwald, będziesz wiedział na jaką frekwencje graczy niezależnych możesz liczyć. Poza tym chyba wakacje nie są najlepszym okresem na takie coś. Już niedługo rok szkolny się zacznie, wszyscy wrócą do domów a nie wierzę że we wrześniu lub październiku będą zawaleni nauką...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 22, 2010, 15:46:20 »
    już "wydzieram" karteczki z numerkami i mogę być Niezależną Komisją Losującą, bo jak wszyscy wiemy wybór składów na podwórku to najgorsza część meczu: PRO nie chcą grać z Noobami, a Nooby nie chcą by wybierano ich na końcu.