Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: sułtan  (Przeczytany 2830 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Asamir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    sułtan
    « dnia: Sierpnia 13, 2010, 12:25:02 »
    Witam. Moj problem polega na tym ze stalem sie wasalem sultanatu saranidzkiego. Mam juz jakis 300 dzien grania a relacje z rzadzacym sultanem 32. Mam jescze z paroma lordami na cos kolo 30(Hamezan, Uqais, Mundhalir). Moj problem polega na tym ze jak zdobedzie nasza frakcja jakies miasto czy zamek to jak chce to dostac w lenno to pytam sie sultana czy zdolam go przekonac to zawsze mowi ze nie chce narazac swoich relacji z jakims tam lordem, a jak zdobedziemy miasto to ze twierdza nalezy sie temu kto ja zdobyl. W ten sposob mam tylko 1 wies w lennie ktora dostalem na poczatku da sie cos z tym zrobic? Z gory mowie ze relacje z frakcja mam 24 i biore udział we wszystkich kompaniach wojennych.

Offline Kawalek

• Użytkownik
    Odp: sułtan
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2010, 12:27:34 »
    Zdobądź więcej reputacji i zwiększ stosunki z królem, datkowo przekonuj innych lordów że to to Tobie należy się nowe lenno.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2010, 12:31:12 »
    To zdobądź coś sam, może wtedy Ci przyzna, mi król Ragnar przyznał jakieś zamki i chyba 10 wiosek i zarbiałem 6000 (-3500 żołdu).
    A, żeby była jeszcze większa szansa chodź do lordów którzy Ciebie lubią i spróbuj ich przekonać :)
    Np. Jeden mówi że jest za panem A, to go przekonaj i mówi poprę Ciebie z przyjemnością :)
    Im więcej przekonasz Emirów, aby Ciebie poparli tym większa szansa :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2010, 13:56:01 »
    Dokładnie. Namawiaj Lordów, lub czekaj aż sam ci da zamek czy miasto (ja wole miasto bo jest bardziej opłacalne ;]).
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Asamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2010, 16:43:05 »
    Tylko ze nawet jak mam z takim Emirem 28 i mu mowie ze wysuwam swoja kandydature to on mi odpowiada ze to bardzo ciekawel ale nie chce narazac relacje z jakims innym lordem i tak jest zawsze. Nie wazne czy chodzi o jakas wies , zamek , miasto , czy urzad marszałka. Coz bede chyba musial sprobowac sam zdobyc bo inaczej nie idzie;p

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 13, 2010, 16:46:16 »
    Na poczatku każdemu możesz mówić, że popierasz jego wybór to z nim stosunki +2, a z lordem którego on poprał +1.

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 13, 2010, 18:57:54 »
    A że tak spytam, ile masz renomy? Ja nie miałem żadnych problemów. Stosunki z Ragnarem mam na poziomie 12 i renomy jakieś 700 i bez problemu się zgodził poprzeć mnie w tej sprawie.

Offline Asamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 13, 2010, 19:11:38 »
    Renomy mam 568 wiem ze troche malo ale coz...

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 13, 2010, 20:15:28 »
    A ile jesteś w danej frakcji? Bo  zamek dostaniesz dopiero po pewnym czasie. Zawsze tak jest...
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 13, 2010, 20:37:24 »
    Ewentualnie weź po prostu sam zdobądź jakiś zamek, a potem zaznacz, że chcesz, by sułtan nadał Ci to jako lenno. Dodatkowo możesz potem jeszcze do niego pojechać i urobić go w dialogu (żeby Cię poparł)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 17, 2010, 16:40:17 »
    Właśnie Sułtan zwykle daje temu, kto zdobył, chyba, że ten zdobywca nie chce. Taki z niego fajny gość.:)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 17, 2010, 19:12:40 »
    Ragnar bardzo czesto mi daje, nawet jeżeli zamku sam nie zdobędę.
    Może dlatego że mam 1600 renomy i 200 honoru i mam z nim stosunki 20 parę, ale to też chodzi o jego charrrakter!

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 17, 2010, 20:51:18 »
    Farciarz. A daje komus poza Tobą czy wszystko dla siebie? Zauważyłem, że jak lord sie nie upomni/nie ma mnie w danej frakcji, to bierze wszystko dla siebie taki np Sułtan.

Offline Zawisza Czarny

• Użytkownik
    • Polegaj jak na Zawiszy
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 19, 2010, 11:08:01 »
    ja jak byłem wasalem u Nordów to jak dopiero się zapytałem króla to on dał mi jakieś lenno.Honoru miałem ze 100 a renomy z 600

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 12, 2010, 20:21:32 »
    to niezle lenno musiales dostac