Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: sułtan  (Przeczytany 2827 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • All the light makes the shadow...
    Odp: sułtan
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 12, 2010, 21:37:57 »
    A ty jesteś niezłym archeologiem...

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Teb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 27, 2010, 10:41:27 »
    W perswazje ładuj... jak będziesz miał z 6-7 poziom to wtedy jak króla zapytasz o poparcie to on cie poprze i lenno jest z góry twoje :D, bo królowi nikt nie podskakuje... Ja raz miałem taki przypadek, gdy chciałem dostać zamek i zapytałem o ten zamek i król stawiał na siebie a jak z nim zagadałem to postawił na mnie... zamek był mój :D Potem podbito kolejny zamek, ale leń mi było iść i prosić to zamek został przyznany komuś innemu a mi wieś obok... xD z dwóch wsi i żołdu z zamku (zamek od razu miał obstawę 100 ludzi dostawałem 1500 kasy a cały żołd kosztował mnie 4000 :( Zamek potem straciłem razem z tą wioską i została mi wieś którą dostałem na początku :(

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 27, 2010, 16:59:47 »
    Więcej takich archeologów to się do jądra ziemi dostaniemy ;)

Pozdrawiam!
    (click to show/hide)

Offline Feniks

• Użytkownik
    • Jak Feniks z popiołów...
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 29, 2010, 12:33:14 »
    Namawiaj lordów , zbobądź zamek samemu . Jeśli Sułtan chciał ci dać wieś zamek albo miasto , a ty odmówiłeś to ci w najbliższym czasie to sułtan nie da ci żadnych lenn.

Offline Zawisza Czarny

• Użytkownik
    • Polegaj jak na Zawiszy
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 15, 2010, 17:17:07 »
    No to bardzo ciekawa historia. Ale poza tym to system rozdawania lenn jest lekko nie dopracowany lecz nie jest aż tak dokuczający, ale to warband i jego uroki. Wkurza mnie to że lenna dostają tylko najsilniejsi z wasali króla (jestem jednym z nich) ale to bez różnicy.