Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Podróżnicy powiadają - Żona na tron wskoczyć ci pomoże, lecz czy tak jest?  (Przeczytany 2176 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam,
    moim kolejnym tematem jest żona i monarchizm :]
    Ale o co chodzi ?
    Powiadają sójki że ... "żona może pomóc Ci w roszczeniach do tronu", jakoś tak ;)
    Lecz co ona do choroby wściekłych krów daje ?
    Zrobiłem sobie próbną rebelie, tzn powstanie przeciw Swadii.
    Ponad 80% lordów królestwa jest moimi przyjaciółmi, ale zajmijmy się Hrabią Grainwadem.
    Jego córka jest moją żoną, posiadam z nim status "Oddany" (100 pkt relacji) i co ?
    NIC!
    Mówi że musi byś oddany królowi i cześć, no sory ale czy ta gra jest nienormalna, już nie mówię o tych relacjach, ale o same powiązanie rodzinne!
    Na koniec chciałbym się dowiedzieć, czy "sójki" mają racje ?
    Czy żona coś może "dać" do mojego królestwa ?

Kolejny raz pozdrawiam,
    Colder

PS:
    Sójki = Podróżnik w karczmie :)

Edit1:
    Kurcze, jakie sójki, jaskółki mówią że nie dobre są spółki, a sójki to się za morze wybierają :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2010, 20:49:36 wysłana przez Colder »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Po cholere ty zakładasz kolejne tematy? Zacznij czytać dokładnie forum, a na wszystko znajdziesz odpowiedź.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Colder

• Użytkownik
    No bardzo ciekawe, to proszę Panie el.macioro, wskaż mi choć jeden taki temat!

PS:
    Mam jeszcze pytanie da się jakoś zwiększyć niestabilność w państwie ?
    Bo ta cholerna Swadia jest bardzo wierna królowi...

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Colder tu ładnie grzecznie przedstawił sytuację, nie trzeba od razu go z buta :)
    Tu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4763.0  i tu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5216.0 powinno być wszystko. Ja Podbiłem sam miasto i pare zamków, potem wybrałem żone i ogłosiłem się królem. Skrypty w Nativie bardzo utrudniają dyplomację, ja czekam na pełną wersję moda który ją znacznie, poprawia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2010, 09:59:08 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    To małe śmieszne kółeczko w myszce naprawdę nie gryzie, jeżeli czegoś nie ma na górze strony ,to nie znaczy, że nie ma wogóle..... :) A temat ,,żona'' akurat jest bardzo wysoko :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline xyp

• Użytkownik
    Taa, poczytajcie sobie te tematy :) Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że króla nie można obalić (mówię również o wszelkich linkach do innych tematów, które są podawane tu i w następnych tematach), a Trebron, który najzacieklej broni tej możliwości jak ognia unika konkretnej odpowiedzi, więc chyba należy dać sobie siana ;)
    Stawianie królestwa od nowa i tak jest wystarczająco ciekawe, a dyplomacja tak czy inaczej wymaga sporo pracy twórców albo prędzej moderów, więc zostaje czekać...

Offline Colder

• Użytkownik
    Kiedy ten temat jest mój xD
    Mi nie chodzi o obalenie króla, bo wiem że to jest niemożliwe przez swoją osobę, chodzi mi o rebelie z uzupatorem, w moim przypadku jest to Laydy CośTam z Suno.
    Ale jak pisałem wyżej jest tragicznie, dlatego pytam Was czy może tu zdziałać coś moja żona, i czy da sie jakoś zwiększyć niestabilność w państwie (chodzi o to: x% Lordów jest niezadowolonych, x% jest niespokojnych), może wtedy łatwiej by mi było przeprowadzić takową rebelie,
    Pozdrawiam i proszę o wskazówki ;(

EDIT:Sory za Dubla :/, wie ktoś co to znaczy xD
    Easiest way would be start a rebellion with a claimant to a major kingdom. Try to recruit all town-owning and castle-owning lords. Since 1-4 villages come along with towns, this will cause many lords to lose some (if not all) of their fiefs. Any that refuse must be beaten. (My favorite method is a hundred Sharpshooters).

Nie "Sory za Dubla" tylko jest opcja edycji posta.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2010, 17:34:31 wysłana przez Arcylisz »

Offline Degren

• Użytkownik
    Lady Isola z Suno, nie Lady CośTam z Suno. :D Niespokojnymi i niezadowolonymi się lordowie stają gdy frakcja tłucze się ze wszystkimi i przegrywa. Wiesz, lordowie to sukinsyny którzy dbają głównie o własny nos, więc są happy jak trwa pokój, a nawet jeśli walczą to mają wygrać. Zobacz że tacy Vaegirowie są oddani, może tam 30% niespokojnych, a Khergici, Nordowie, Swadianie którzy tłuką się bez sensu mają spory wskaźnik. Zobacz że Devlian, Despin i połowa lordów swadiańskich nie lubi króla, a druga połowa (Klargus, Tredian, Haringoth) jest im oddanych - 100 relacji z królem. Niestabilność zwiększa się - dając łupnia bydlakom.:D
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D