Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53814 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #240 dnia: Listopada 15, 2010, 17:45:24 »
    Sam skrypt już przed chwilą przygotowałem w oparciu o operację scene_prop_set_visibility, więc na razie pozostaje go sprawdzić, tylko w tym problem, że nie mam żadnej "wykoksowanej" mapki. ;p Jednak boję się, że zamiast pomóc, pogorszy to sprawę, bo jednak skrypt musi sprawdzać co chwilę czy jakieś obiekty są niedaleko, czy nie.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Listopada 15, 2010, 18:59:29 »
    Bardzo ciekawy pomysł lecz to się nie powiedzie ...a jak tak to masz u mnie duże piwo ... lubisz warkę ??
    A jak ten pomysł z Papieżem adminem .. ?? czytał ktos ??

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Listopada 15, 2010, 21:28:40 »
    [...]mam pomysł na wprowadzenie takiej "mgły", który zakrywa dalekie obszary, co teoretycznie zwiększyłoby wydajność na słabszych komputerach, ale praktycznie procesor musi obliczać czy niedaleko jest jakiś obiekt, czy nie. Sprawdzi się to dopiero, jak Wambo zapełni trochę mapę.
    Taki loading w "biegu". Sądzę, że się nie uda, silnik mb nie ładuje tak nigdy ani w mapie kampani ani na bitwach, tak więc możesz na nim to wymusić ale nieprzystosowanie silnika ci to raczej nie umożliwi. Choć pomysł niezły, aczkolwiek nie oryginalny bo wiele (chyba tylko wb jest wyjątkiem) jest gier (chodź by Gothic`ki) które doładowują mapę podczas przemieszczania. Jest to spowodowane, że nie powstał komputer pozwalający pomieścić całą mapę ją obliczać naraz (chyba, ze w starsze gry), w wb są oczywiście są mniejsze te mapy, ale to nie zmienia faktu, że wczytanie map modów takich jak ten wymaga więcej RAMu a przez to mapy się nie wczytują. Heh podałem całą definicje, ale życzę powodzenia.

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Listopada 16, 2010, 00:27:01 »
    Do testów można by użyć VoS'u - obiektów wszelakich jest tam całkiem sporo...
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,128367.0.html
    Ciekaw jestem co z tego wyjdzie... w zasadzie powinno działać jak lod'y.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Listopada 20, 2010, 16:17:10 »
    Aktualizuje zdjęcia mapy, ci którzy oglądali wcześniejsze zdjęcia zapewne widzą że zostały usunięte ruiny z pustyni oraz zrobione jak ja to określam "szkielety miast".

Link do galerii:

W modzie też zostanie zmieniona całkowicie muzyka. Tego zaprezentować słowami ani screenami nie mogę więc poniżej znajdują się linki do utworów które na razie zostały dodane.

http://www.youtube.com/watch?v=glrBz3GrFsQ
    http://www.youtube.com/watch?v=tMXwluMcGrg&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=X0z2qM5tUNw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=AqJMVSnwg_Y&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=YfbuP40bpiU&feature=related

Muzyka w menu:
    http://www.youtube.com/watch?v=cJrDFKaM-Mk

Wiadomość dla tych co mogą pomóc w doborze muzyki. Nie mogę znaleźć nic typowo arabskiego, jeżeli znasz tego typu utwory zgłoś się do mnie. W samej grze będzie po pięć utworów typowych dla każdej z trzech kultur jak na razie widać mam tylko coś ala europe :S.

A co do głębszych zmian niż detale estetyczne to tak testy odbywają się na dedykowanym serwerze który zakłada PissInPeace albo ja, dzięki temu szybciej znajdujemy potencjalne błędy a tych na dedyku trochę się posypało i nasz główny skrypter naprawia je przy okazji dodał możliwość topienia się więc pływanie odpada. Za jakiś czas gdy będzie działać mgła prawdopodobnie zorganizujemy beta testy w celu sprawdzenia płynności działania modyfikacji.

Pozdrawiam
    Wambo
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 16:44:09 wysłana przez Wambo »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Listopada 20, 2010, 18:14:09 »
    Mapka fajnie wygląda ale, żeby nie marudzić spojrzałem na to z innej strony (jeśli zachowanie niektórych osób się nie zgadza to sorka):
    Gracz: Super nie mogę się doczekać.
    Gracz z czajnikiem: Nie pogram. :(
    Optymista: Super mod.
    Pesymista: Co to mają być za konstrukcje?
    Realista: Wygląda nieźle ale wyjdzie w praniu.
    Skrabek: Nie za dużo aby jest obiektów na tej mapie?

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Listopada 20, 2010, 21:44:28 »
    Mapka bardzo fajna :D naprawdę mi się podoba ... :D Skarbek ... to ty masz jednak narąbane ... czepiasz masz słabego kompa ... po prostu  nie pograsz obejrzysz filmiki na youtube

Arabskie Piosenki tu masz kilka linków
    http://www.youtube.com/watch?v=cTnx3_Zs9XM&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=1yVWmeFM3-Y&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=D8tIAFc3e6w&feature=fvw
    to dwie ostatnie to są moje ulubione :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 21:51:13 wysłana przez Syron »

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Listopada 20, 2010, 21:48:31 »
    A ja się będę czepiał narożników jak zawsze :P Sam z nimi często walczę, ale mniejsza z tym. Na teksturę na kamieni budynków dajcie kamienie narożnikowe dużo to nie zajmie miejsca, a i kilka razy można wykorzystać to w innych modelach. Budynki wyglądają bardziej estetycznie od razu :P
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Listopada 21, 2010, 11:15:58 »
    Wambo wysłałem Ci na prywatną kilka arabskich motywów xP ... Powiedz czy się nadadzą jak odsłuchasz xD .

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Listopada 24, 2010, 23:21:04 »
    Czas na porcję nowych screenów. Tym razem screeny pokazują ulice miasta, i tu teraz mała nowość do każdego budynku będzie dało się wejść! Ponieważ miasta są strasznie małe w porównaniu do innych PW modów miasta w LoC będą charakteryzowały się licznymi pomieszczeniami w każdym będzie skrzynia do obrabowania (przynajmniej tak to wygląda) zaraz pewnie usłyszę pytanie czy to nie pochłonie dużej ilości fps? Odpowiedź brzmi nie połowa mapy jest pusta! Zrezygnowaliśmy z tworzenia wielkich obszarów dla Frakcji azjatyckiej za to, będą posiadać skromną kryjówkę. No i może dorobi się jeszcze jakieś niebo i piekło. Na poprzednich screenach widać było pewną palisadę to za tą palisadą jest ta pustka :S. Dodatkowo w niektórych budynkach będą drzwi do lochów/kanalizacji/podziemi dzięki czemu będziemy mogli z jednej strony miasta przejść na drugą stronę miasta, bądź ewentualnie schować się w kryjówce. Pomieszczenia znajdują się daleko po za granicą 10 metrów pod ziemią :).

Link do galerii:

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #250 dnia: Listopada 25, 2010, 12:16:04 »
    Data wydania...? :)

Dobrze by było wiedzieć, czy skończycie do końca 1 kwartału 2011 roku :)

Powodzenia, naprawdę podobają mi się PW mody.

EDIT

Dotarło do mnie teraz... Podziemne tunele? kanały jak w Valley of Swamp? Graliście kiedyś na tej mapie w Persistent World?

JA CHCĘ DUUUUUŻO KANAŁÓW! Kocham kanały w tych modach. Zróbcie dużo przełączników, żeby można było roleplejować złodzieja, który kryje się po kanałach i zamyka za sobą drzwi żeby zgubić pościg. I zróbcie system kradzieży! I bonus za trafienie w plecy! I ... o, i jeszcze skradanie się! I najlepiej dużo kryjówek, które będzie można sobie zaadaptować jako siedzibę zarówno dla grup jak i pojedynczych graczy.

Sorry, że trochę chaotycznie, ale mam wysyp trudnych-do-wykonania-pomysłów :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2010, 12:24:58 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Listopada 25, 2010, 15:09:41 »
    @Dravic jeśli te pomysły zwiększą liczbę obiektów (a zwiększą) to mówię: NIE!!!

Co do wchodzenia do domów... nic nowego. Ale fajnie jest usłyszeć, że robicie postępy.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Listopada 25, 2010, 15:30:14 »
    Data wydania...? :)

Nieznana :S

EDIT

Dotarło do mnie teraz... Podziemne tunele? kanały jak w Valley of Swamp? Graliście kiedyś na tej mapie w Persistent World?

JA CHCĘ DUUUUUŻO KANAŁÓW! Kocham kanały w tych modach. Zróbcie dużo przełączników, żeby można było roleplejować złodzieja, który kryje się po kanałach i zamyka za sobą drzwi żeby zgubić pościg. I zróbcie system kradzieży! I bonus za trafienie w plecy! I ... o, i jeszcze skradanie się! I najlepiej dużo kryjówek, które będzie można sobie zaadaptować jako siedzibę zarówno dla grup jak i pojedynczych graczy.

Sorry, że trochę chaotycznie, ale mam wysyp trudnych-do-wykonania-pomysłów :)

Kanały będą będą może nie tak duże jak w PW modzie ale na pewno ciekawie skonstruowane i pozwalające na ucieczkę przed strażą z jedną kryjówką większą i paroma pomniejszymi.

(click to show/hide)

PS: Dravic takie mogą być :P?

« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2010, 16:22:33 wysłana przez Wambo »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Listopada 25, 2010, 19:55:36 »
    @Wambo, tak gęste poszycie roślinnością w miejscu do którego światło nie dociera (kojarzy się...)? Co do kanałów, nie liczy się ilość tylko jakość. Ale będą przejścia, drzwi (zamykane np: od środka) lub inne przeszkody zwiększające szanse ucieczki? A i wpadłem na taki... dobra przyznaje się plagiat: a gdyby dało się wejść w stóg siana i w nim schować? Wiecie jak się na niego naceluje to wyskakuje napis, a po wciśnięciu "F" przenosisz się do środka, czyli jak z wchodzeniem do domu Jedyny jaki byłby dodatek to kilka obiektów (stogów) i entry pońtów.

@Dravic, zakładamy ekipę assasynów i złodziei XD.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Listopada 26, 2010, 15:54:05 »
    Chłopaki a możecie zrobić taką mroczną gospodę pod ziemią ... ... żeby tam można było kupić itemy typu noże miecz assasyna itp ... i zbroje takiego typu :D to było by Dobre .. takie miasteczko dla czarnych charakterów :D myślę sobie że dobrze było by takie coś zrobić ... xD :D