Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53749 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #150 dnia: Września 12, 2010, 10:00:55 »
    Nie można dodać zmiany klawisza kucania do opcji gry, gdyż są one zahardkodowane i nie da się ich edytować. Mogę zrobić, że po naciśnięciu jakiegoś klawisza wyświetla nam się menu, w którym możemy sobie zmienić ten przycisk, ale po wyjściu i wejściu trzeba będzie go zmienić na nowo... Ale to jak starczy mi czasu, bo są o wiele ważniejsze sprawy.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Września 12, 2010, 11:04:15 »
    myślę, że robotnik powinien mieć bonus do kowalstwa i innych tego typu profesji, żeby jego broń wychodziła lepsza (np. tylko on może zrobić najlepszy miecz a kiepskie wychodzą mu b. rzadko i w przypadku ostrzenia przez niego miecza zawsze poprawia się jakość)
    To by była dyskryminacja dlaczego rycerz/żołnierz nie mógłby zrobić równie dobrego miecza.

Pomysły zaczynają dochodzić do PWMOD'a, że rycerz nie może nic zrobić tylko latać z mieczem :\ .

Nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie(albo nie doczytałem) -_- będzie można robić halabardy? Albo zbroje? Czy będą one do kupienia już gotowe na mapce, bo już coś takiego było poruszane. I co z pieniędzmi? Będą to tysiące czy jedności? :D

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Września 12, 2010, 11:08:50 »
    (albo nie doczytałem)

Wyżej napisałem. Czytaj uważniej. A co do zbroi i ich wykuwania póki co nie jestem w stanie odpowiedzieć.

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Września 12, 2010, 11:09:55 »
    Za zrobiebie w późniejszym etapie kucania "na ustawianie" byłbym bardzo wdzięczny ;) . Już w western modzie nie mogłem z niego korzystać bo z tego co pamiętam był na lewej kontrolce ... :/

Tut na zmiane klawisza też może być ( o ile by się dało tak zmienić ;d ... ) .

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Września 12, 2010, 12:57:57 »
    Nie będzie się dało wykuwać zbroi, będzie można je natomiast kupić w sklepach. A ten klawisz będzie można sobie później zmienić w pliku txt na inny.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #155 dnia: Września 12, 2010, 14:48:09 »
    Kilof do LoC'a:
    (click to show/hide)

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Września 12, 2010, 14:55:27 »
    Kilof do LoC'a:
    (click to show/hide)
    Czyżby sosna ?
    Swoją drogą za czysty i za "nowoczesny" ten kilof...
    Sztyl wygląda jakby spod frezarki wyszedł :D

Stal też widać najwyższej jakości :D Jak od nowoczesnej huty :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Września 12, 2010, 15:08:41 »
    Czyżby sosna ?
    Swoją drogą za czysty i za "nowoczesny" ten kilof...
    Sztyl wygląda jakby spod frezarki wyszedł :D

Stal też widać najwyższej jakości :D Jak od nowoczesnej huty :D

Mnie się tam podoba gdyby nie ograniczenie silnika WB to kilof wyglądałby tak.

(click to show/hide)

No chyba że zostawie stary kilof made by PissInPeace XD

(click to show/hide)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #158 dnia: Września 12, 2010, 15:11:01 »
    Lepiej ten nowszy, Piss nie obraź się.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Września 12, 2010, 15:22:41 »
    Ten stary ma więcej klimatu...
    Tylko trzonek mu troche poprawić...

W tym od PiP'a chyba brzozę widzę zastosowaną, tylko ma końcówkę teksturki niedopasowaną... :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Września 12, 2010, 15:28:10 »
    Dżiżys ludzie użyjcie czasem mózgów. Żeby rozpocząć atak będziesz musiał zająć port danej frakcji. Utrudni to też bandytom zajęcie statku bo wpierw będą musieli się przebić przez silnie broniony port.
    Czyli jak? Zeskakujesz biegniesz do bramy i piszesz: "Ej no to nie fair/RP" bądź "Admin k**wa otwieraj te je**ne drzwi" W tedy, masz racje, będzie silnie broniony(zasłona denerwujących dzieci neo po drugiej stronie muru i nie reagujący admin...)

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Września 12, 2010, 15:46:13 »
    Dżiżys ludzie użyjcie czasem mózgów. Żeby rozpocząć atak będziesz musiał zająć port danej frakcji. Utrudni to też bandytom zajęcie statku bo wpierw będą musieli się przebić przez silnie broniony port.
    Czyli jak? Zeskakujesz biegniesz do bramy i piszesz: "Ej no to nie fair/RP" bądź "Admin k**wa otwieraj te je**ne drzwi" W tedy, masz racje, będzie silnie broniony(zasłona denerwujących dzieci neo po drugiej stronie muru i nie reagujący admin...)

Przeczytaj pierwszy post wypisałem tam co ma zostać wprowadzone. Jest tam wzmianka "Akcesoria oblężnicze" więc chyba oczywiste że jednym z nich będzie drabina oblężnicza?

Jak według założeń wyglądała by walka o port?

Sułtanat Adypski (Arabowie) przygotowuję się na odparcie ataku wojsk królestwa Rodan (Europejczycy) rozstawili swoich żołnierzy w porcie oraz na murach. Tym czasem na statku wróg przygotowuję się do desantu, statek powoli się zbliża do portu. Europejczycy płyną do portu pod silnym ostrzałem chowają się za tarczami bądź kucają i chowają się po kątach. Statek dobił do portu. Rozpoczyna się bitwa europejczycy wyskakują ze statku, rzucają tarcze oblężnicze aby dać osłonę łucznikom, dochodzi do starcia piechoty w porcie w tym czasie jeden z europejczyków wyskakuje ze statku z drabiną i pędzi do muru stawia drabinę po czym przechodzi na drugą stronę. Wojska arabskie w porcie zostają wybite. Brama padła niedobitki uciekają w popłochu, lecz konnica europejczyków w tym samym czasie rozpoczyna pogoń za uciekinierami i szybko ich eliminuje.

Oto jak mniej więcej będą wyglądały walki o takie porty. Wymagać to będzie zgrania i sprytu a nie prostackiej siły.

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Września 12, 2010, 19:17:58 »
    mam takie pytanie co do oblężeń czy będzie się dało wyważyć bramę zamku (lub jakieś drzwi w zamku, które da się od środka zamknąć w taki sposób, że z zewnątrz się ich nie otworzy) a potem ją naprawić przy użyciu odpowiednich narzędzi?

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Września 12, 2010, 19:41:07 »
    1. Co macie na myśli pisząc alchemia?
    2. Zamarzył mi się taran,którego chyba można przerobić z wieży oblężniczej ze starego m&b. A chodzi ci o drzwi drewniane czy żelazne?
    3. Na pewno nie da się załatwić więcej sprzętu oblężniczego?
    4. Moglibyście wstawić trochę screenów albo filmów typu gameplay :)?

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Września 12, 2010, 20:58:40 »
    @Wambo w końcu konkretna odpowiedź.
    A da radę zapisywać postępy gracza?
    Mógłbyś polecieć na górę mapy i strzelić screena jak to od góry wygląda? Możemy("my" jako "ja") poczekać jeśli nie jest skończona...
    Napisał bym coś jeszcze ale pomysły mi się skończyły... :/