Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190839 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1320 dnia: Grudnia 20, 2012, 17:55:52 »
    Niby tak, ale francuz zostawia go daleko w tyle. Dlaczego? Nowy amerykaniec X tieru wygląda jak taboret, jeździ jak taboret i jeszcze ma magazynek. To znaczy, że po wystrzelaniu 4 (?) pocisków:
    - po pierwsze primo - nie ma jak uciec,
    - po drugie primo - pancerz nie daje mu wystarczającej ochrony,
    - po trzecie primo ultimo - wygląda jak taboret.

Tudzież AMX 50B ze swoimi 64km/h jest w stanie zmyć się z pola walki, żeby przeładować.

Swoją drogą, temat strzałów za zero był tyle razy wałkowany, że aż zbiera mi się na odruchy wymiotne jak widzę coś takiego:

Irytuje mnie jedna rzecz, otóż "Strzał w dziesiątke, Trafienie Krytyczne " gdy nie zabieram wgl. hp... Uważam, że powinni to usunąć i ustawić coś w stylu "Cholera jasna, prawie" 
    Wiem, że wtedy ginie czołgista, albo niszczy jakiś moduł... ale co mi to daje?

Niestety, ale nie zabijasz/uszkadzasz. Jeżeli masz czołg zwrócony do ciebie przodem, trochę pod kątem, to w końcu postanawiasz strzelić w bok pod bardzo ciekawym kątem (tudzież bardzo dużym) i słyszysz, że się przebiłeś. Dupa Jasio. ;)
    Po prostu możesz uszkodzić gąskę co i tak nie powoduje żadnych zmian w czołgu przeciwnika (tyle co jest większa szansa na rozwalenie gąsienicy np. od splasha arty).
    Podobne sytuacje są gdy strzelasz w bok ruskich czołgów ciężkich. One też lubią łapać za zero nawet pod kątem prostym.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1321 dnia: Grudnia 20, 2012, 22:58:00 »
    Niby tak, ale francuz zostawia go daleko w tyle. Dlaczego? Nowy amerykaniec X tieru wygląda jak taboret, jeździ jak taboret i jeszcze ma magazynek. To znaczy, że po wystrzelaniu 4 (?) pocisków:
    - po pierwsze primo - nie ma jak uciec,
    - po drugie primo - pancerz nie daje mu wystarczającej ochrony,
    - po trzecie primo ultimo - wygląda jak taboret.

Tudzież AMX 50B ze swoimi 64km/h jest w stanie zmyć się z pola walki, żeby przeładować.

No tak :) Ale ja bardziej chcę zrobić 8 tier :P Z czasem będę robić X tier...
    Mam zamiar iść potem w czołgi Francuskie ciężkie oraz lekkie. Ale to już gdy dobije IS-7 :)

Swoją drogą, temat strzałów za zero był tyle razy wałkowany, że aż zbiera mi się na odruchy wymiotne jak widzę coś takiego:

Niestety, ale nie zabijasz/uszkadzasz. Jeżeli masz czołg zwrócony do ciebie przodem, trochę pod kątem, to w końcu postanawiasz strzelić w bok pod bardzo ciekawym kątem (tudzież bardzo dużym) i słyszysz, że się przebiłeś. Dupa Jasio. ;)
    Po prostu możesz uszkodzić gąskę co i tak nie powoduje żadnych zmian w czołgu przeciwnika (tyle co jest większa szansa na rozwalenie gąsienicy np. od splasha arty).
    Podobne sytuacje są gdy strzelasz w bok ruskich czołgów ciężkich. One też lubią łapać za zero nawet pod kątem prostym.

Właśnie o to mi chodzi, powinni to naprawić. W OB nie było nic takiego przynajmniej tak mi się wydaje. Po prostu był rykoszet lub odbicie. Bo jeśli strzelam IS-3 i od tyłu w T-50 wchodzi "Dobry strzał" nic mu nie zabiera :) Większej zmiany w grze to nie robi tylko czasem irytuje :D

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1322 dnia: Grudnia 21, 2012, 00:18:15 »
    Idzie się przyzwyczaić, a po pewnym czasie także zapobiegać (np. poprzez obieranie innego celu lub podejście z innej strony do nie spodziewającego się klienta).

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1323 dnia: Stycznia 01, 2013, 15:31:55 »
    Witam ponownie panowie, właśnie instaluje 4gb instalacji, a nie grałem dobre 4 miesiące, zmieniło się bardzo wszystko od naszych ostatnich wspólnych bojów :)?
    (click to show/hide)

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1324 dnia: Stycznia 03, 2013, 16:05:45 »
    Siema. Powstały jakieś łatki albo coś, co usprawnia grę na starych sprzętach? Pewnie nie.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1325 dnia: Stycznia 03, 2013, 17:17:41 »
    Siema. Powstały jakieś łatki albo coś, co usprawnia grę na starych sprzętach? Pewnie nie.

Zaaktualizowano kilka map, dzięki czemu gra na nich jest płynniejsza.
    Są mody które usuwają kilka rzeczy aby gra na słabszych komputerach lepiej chodziła.
    Jeśli masz słaby komputer to polecam grać artylerią :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1326 dnia: Stycznia 11, 2013, 15:32:00 »
    A very nice battle.
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #1327 dnia: Stycznia 11, 2013, 15:47:16 »
    Ostatnio zauważyłem, że czasem MM wariuje. Jak wczoraj wrzucił mnie do bitwy gdzie w obu drużynach na samym szczycie listy były po trzy artylerie to poważnie w niego zwątpiłem...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1328 dnia: Stycznia 11, 2013, 18:01:08 »
    Od ostatnich zmian,rzeczywiscie można napotkać na wątpliwe mixy.Ciekawe czy Kradus zdołał oddać choć jeden strzał ;)
    Korzystając z okazji iż temat nie co ożył,poddam waszej ocenie mój pomysł.Odkąd zagrywam się w tanki męczy mnie ta cholerna arta,może nie tyle co sama arta ale fakt że widzą na mapie każdy odkryty pojazd.Tak więc,plan jest bardzo prosty:dodać nowy rodzaj bitwy.Mniejsza o nazwe,to narazie jest nie istotne(chodż wiem że Hofiko ma dar do wymyślania nazw,typu:Piroman ;) )
    1.Na mapie widzimy tylko i wyłącznie tanki z własnej drużyny-nawet przejeżdzając obok czającego się za domem wrogiego pojazdu możemy go nie zauważyć,nic się samo nie podświetla.
    2.Dopiero po zauważeniu wroga możemy go podświetlić prosząc o wsparcie ogniowe,tym samym,dopiero wtedy nasza super arta mogła by się wykazać.
    To chyba najważniejsze sprawy jeśli chodzi o mój misterny plan.Nie rejestrewałem się jeszcze na oficjalnym forum i wolałbym jednak aby tutaj w naszym małym tawernianym gronie,poczytać co o tym myślycie.Jeżeli ktoś już na coś podobnego się natknął,to cóż,nie byłem w stanie przewertować całego forum sprawdzając czy nie ma tam podobnej propozycji.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1329 dnia: Stycznia 11, 2013, 18:14:03 »
    Nie. W prawdzie osobiście nie lubię artylerii, to zdanie jej na całkowitą łaskę lub niełaskę innych graczy byłoby tragiczne. Większość graczy to zupełne nieogary...
    Obecny stan rzeczy jest stosunkowo optymalny.

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1330 dnia: Stycznia 11, 2013, 18:17:22 »
    Nie. W prawdzie osobiście nie lubię artylerii, to zdanie jej na całkowitą łaskę lub niełaskę innych graczy byłoby tragiczne. Większość graczy to zupełne nieogary...
    Obecny stan rzeczy jest stosunkowo optymalny.
    Po dwóch,może pięciu bitwach typu "Szturm",poprostu sobie je wyłączyłem.To samo mogą zrobić artylerzyści w tym przypadku.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1331 dnia: Stycznia 11, 2013, 18:25:19 »
    Wątpię, by tak mało znacząca zmiana zasługiwała na oddzielny tryb bitwy. To jest tak naprawdę detal. (W prawdzie wykastrowałby on artylerię, ale mimo wszystko detal)
    Jeśli już będą dawać nowe tryby, to bardziej ambitne jak 30 vs 30, bitwy historyczne czy coś podobnego.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #1332 dnia: Stycznia 11, 2013, 20:55:49 »
    Jeśli już będą dawać nowe tryby, to bardziej ambitne jak 30 vs 30, bitwy historyczne czy coś podobnego.

Akurat bitwy historyczne są odgrywane, wystarczy poczytać polski dział na forum WoT'a...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1333 dnia: Stycznia 12, 2013, 13:16:22 »
    Akurat bitwy historyczne mają zostać dodane w tym roku, a to że są odgrywane przez graczy to też inna kwestia.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1334 dnia: Stycznia 12, 2013, 13:30:30 »
    Tak zauważyłem, że wszyscy mają problem z artą. A jednym z najciekawszych rozwiązań jest sprawienie sobie takiego sprzętu. Po dojściu powiedzmy do VI tieru, gra jakimkolwiek innym czołgiem będzie o wiele łatwiejsza, przecież będzie wiadomo gdzie arta może strzelać - a gdzie nie.
    Odchodząc od tematu arty, co sądzicie o drugim drzewku niemieckich medów? I o Leopardzie, który jak zapowiedziano, nie będzie miał swojej 120mm?