Ja polecam Kw-1S ze względu na jego mobilność oraz siłę ognia. KW-1S jest bardzo mobilnym czołgiem, szybko się rozpędza i dobrze manewruje. Porównując z niemiecką Panterą, KW-1S bije ją pod każdym względem podczas jazdy. Prędkość 40km spokojnie i szybko osiągasz. Działo 122 też jest genialne, możesz wsadzić innym prawie 500 DMG, średnio po 350-420 za strzał wyłapiesz. Celność to kwestia przyzwyczajenia, jeżeli nauczysz się celować nie jest to przeszkoda, czas ładowania około 11-12 sekund może być minusem dla niektórych, mnie nie sprawia różnicy. Pancerza ten czołg prawie nie posiada, nie idzie go skatować, w jakikolwiek sposób ustawić by coś odbić, to jest największy minus. Generalnie tracisz pancerz kosztem mobilności.
KW-2 jest z kolei czołgiem powolnym, o wysokiej sylwetce, ale też porządnym pancerzu. Jeżeli zamontujesz krótkie 152mm działo, możesz zadać delikwentowi nawet do 900DMG, ale czas przeładowania wynosi prawie pół minuty, a i penetracja ubolewa. Jednak ja polecałbym Tobie to właśnie działo i kurs strzelania z HE. Tym czołgiem grałem znacznie mniej, na swoim koncie w ogóle, ponieważ mnie taki mozolny styl gry nie pasował na tych tierach. Pancerz wieży potrafi bardzo ładnie rykoszetować, to samo kadłub w niektórych miejscach, ale nie można oczekiwać fajerwerków.
T-150, tym stoczyłem tylko kilka bitew u znajomego. Jak dla mnie niczym się specjalnie nie wyróżnia. Taka ulepszona wersja KW-1, z całkiem niezłym działem i pancerzem, ale wszystko na dosyć równym średnim poziomie. Mobilność nie jest zbyt wielka, ale da się tym jeździć.
Ja polecam KW-1S, tak jak już wspomniałem, bo mi osobiście grało się tym najlepiej. Na tyle dobrze, że nawet na swoim koncie postanowiłem nie przeskakiwać go z free expa. Bardzo fajna maszyna.