Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191583 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #855 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:18:33 »
    Nie wiem jak dużo z was zwraca uwagę na turnieje organizowane w WoT ale może byśmy spróbowali w jakimś się pobawić? Szans może nie mamy większych ale zawsze to jakaś odskocznia od zwykłego, codziennego grindowania...

Na razie zwrócił moją uwagę turniej Super 6 Cup (2)
    http://worldoftanks.eu/uc/tournaments/57-Super_6_Cup_%282%29

Wystawić można max czołg 6 tieru więc pewnie dla większości z was to nie problem. Z 4pp paru chętnych się znajdzie ale całej 14 na pewno nie zbierzemy, jeśli ktoś byłby chętny spróbować swoich sił, zapraszam do mnie na pw. Może być śmiesznie;-P
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #856 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:25:22 »
    Fakt ten drań nie raz zepsuł mi bitwę, prawie nie do ruszenia z przodu, z niezłym walnięciem trzeba się było namęczyć żeby ubić to draństwo. Zobaczymy jak się będzie nim grało jak już uzbieram exp i kasę na niego.

T29 jest nie do przebicia jeżeli ktoś umie nim grać i potrafi wystawiać tylko wieżę. Poza wieżą cały przód T29 to papier w który wstrzelić można się praktycznie wszystkim.

Nie wiem jak dużo z was zwraca uwagę na turnieje organizowane w WoT ale może byśmy spróbowali w jakimś się pobawić? Szans może nie mamy większych ale zawsze to jakaś odskocznia od zwykłego, codziennego grindowania...

Na razie zwrócił moją uwagę turniej Super 6 Cup (2)
    http://worldoftanks.eu/uc/tournaments/57-Super_6_Cup_%282%29

Wystawić można max czołg 6 tieru więc pewnie dla większości z was to nie problem. Z 4pp paru chętnych się znajdzie ale całej 14 na pewno nie zbierzemy, jeśli ktoś byłby chętny spróbować swoich sił, zapraszam do mnie na pw. Może być śmiesznie;-P

Może być smiesznie. Razem ze swoim klanem bralismy kiedyś udział w rozgrywkach turniejowych i powiem że jest to fajne doświadczenie. Ale tak czy siak należałoby najpierw potrnować trochę w forumowym gronie. Ja jestem na tak, chociaż 6 tier średnio mi pasuje, gdyż sam nie przepadam za nim, a sam mógłbym wystawić co najwyżej VK3601H, bo AMX12t nie potrafie jeździć, a żadnego Dicker Maxa w garażu nie mam jak na razie :P
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #857 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:41:14 »
    Jak nie będzie dużo chętnych to mogę pojeździć na turnieju a co mi tam ;) Rozumiem że w TS 3 trzeba się będzie zaopatrzyć jakby co.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #858 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:46:42 »
    Ja na turniej w forumowej grupie pisałbym się, ale dopiero od października - wcześniej nie ma na to niestety szans. :/ Nie mam może dużego wyboru co do VI tierów, ale mógłbym kupić i wystawić takie czołgi jak: KV-2 (mam odblokowany na KV-1), KV-1s (kupiłem... nie wiem po co, gdyż nie chce mi się nim grać, choć z topową 122mm może wieść prym na VI tierach :/), VK3601H (bardzo miło wspominam ten czołg - niedługo ponoć ma zostać zmieniony ze średniego na ciężki), VK3001P (ostatnio odblokowałem go na PzIV), M4A3E8 (tylko trochę stockowy jeszcze jest :p), JadPzIV (wyelitowany i zbieram na nim doświadczenie na Jadźkę).

P.S. Chociaż tak ogólnie to raczej - co najwyżej - jestem przeciętnym graczem. XVM pokazywał mi efektywność w granicach 1220 w momencie gdy grindowałem do BatChatillon'a - teraz z racji powrotu na niższe tiery znów leci na łeb na szyję i obecnie wynosi już marne 1165 punktów. :D
    P.S.2 Oczywiście mam na myśli efektywność z tego kalkulatora -> http://wot-news.com/index.php/stat/calc/en/

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2012, 12:50:23 wysłana przez proud »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #859 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:53:25 »
    Turniej jest cykliczny, rozgrywany co miesiąc wiec jak nie teraz to w kolejnej edycji można próbować.

Harmonogram na ten miesiąc wygląda następująco:
    Zapisy drużyn do 20/08/12 19:00 CEST
    Mecze będą rozgrywane 22/08/12, 29/08/12 i 05/09/12 od 19:00 CEST do ok 22:00 CEST
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #860 dnia: Sierpnia 03, 2012, 13:01:43 »
    Nie trzeba liczyć z kalkulatora, wystarczy, że tutaj wpiszesz swój nick i pokazuje Ci wszystkie staty.
    http://wot-news.com/index.php/stat/single/eu

Z kolei tutaj macie narzędzie, które pobiera informacje z pliku znajdującego się na kompie. Tutaj także jest dużo przydatnych informacji, np. jakich czołgów brakuje nam do Eksperta (nie chodzi mi o Eksperta danej nacji, bo taką opcję mamy w grze - mam na myśli "ogólnego").
    http://wot-dossier.appspot.com/

A tutaj znajdziecie kalkulator w którym można wyliczyć statystyki oraz koszt każdego pojazdu, razem z modułami i sprzętem eksploatacyjnym. Są nawet miejsca, gdzie należy w dane czołgi strzelać, ale akurat nie wiem czy to jest aktualizowane z patcha na patch (choć niewiele się weakspoty zmieniają).
    http://www.wotdb.info/

Co do turniejów, mógłbym wziąć udział. Musiałbym się w jakiś VI tier zaopatrzyć, ale to nie jest jakiś wielki problem.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #861 dnia: Sierpnia 03, 2012, 13:48:45 »
    Ja moge się pisac na turniej jakoś we wrześniu. W sumie poza VK3601H też bedę mógł wystawić KW1S, VK3001P, czy może KW-2, jeżeli wydam na to coś expa. A jeżeli można jechac niższym tierem, to chętnie wezmę PzIV.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #862 dnia: Sierpnia 03, 2012, 20:17:15 »
    Ja też jestem chętny na turniej. Z VI tieru mam amx 12t, kw-2, t-150, su-100 i jak dobrze pójdzie to niedługo kw-1s. No i mogę robić za artę, niedługo będę miał m41. A co do t29 to po prostu nie wolno podchodzić od przodu ze względu na wieżę. Ja swoim KW-3 zazwyczaj kładę t29 w pojedynkach 1v1.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #863 dnia: Sierpnia 03, 2012, 22:27:42 »
    Rozumiem, że jak każda normalna gra arty 2 lvl mniej - czyli 4? Jak tak, to możecie na mojego Grilla liczyć ;) A jak nie to AMX 12t, KW-2, JagdPzIV, T-34/85 [choć po nowym patchu to shit bez działa].

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #864 dnia: Sierpnia 04, 2012, 09:06:28 »
    Również mógłbym. Mam jeszcze w garażu VK3001H. Prawdziwy snajper na VI tierze. ^^ Ale jest jedno Ale. (Może nawet dwa :P). Pierwsze. Godziny zbytnio mi nie odpowiadają od 19 do 22? :/ Drugie. TS3. Wątpię bym sobie zagrał na spokojnie, jeśli będę miał i to włączone. Wystarczy mi mordowanie się na 10-15 fps'ach. (Po WoT Tweakerze).

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #865 dnia: Sierpnia 05, 2012, 18:56:15 »
    Ja również jestem chętny do turnieju . Do tego czasu uzbieram na 90 mm przy t20 i będzie git.

EDIT :

Teraz się zorientowałem , że maks 6 tier . Mogę wystawić easy 8 lub kw 1 / kw 1-s

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #866 dnia: Sierpnia 06, 2012, 10:09:46 »
    Ja jakbym sie zmieścił w czasie, to mógłbym wystawić kw-3 albo amx12t. Jak wcześniejsze można to chętnie wystawie pz IV lub stuga.
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #867 dnia: Sierpnia 06, 2012, 12:14:25 »
    Ale akurat KV-3 to już jest VII tier - można wystawić max. VI. Natomiast wystawianie tierów niższych jest po prostu osłabianiem drużyny. Na randomach można PzIV, czy KV-1 namieszać, ale gdy którykolwiek z tych czołgów spotyka się z wyższym tierem to w 9/10 przypadków zostaje z niego wrak i nikt mi nie wmówi, że w turnieju taki gracz w PzIV jest w stanie pokonać VK3601H bądź VK3001P - to już nie ta klasa pojazdu. Pezecik uderzy za ~130 (o ile nie dingnie od VK3601H) a tamten mu odda za ponad 200 i prawie zawsze wejdzie w miękki pancerz Czwórki. Również ten niesławny JagdPz IV bez większych problemów ubije w pojedynku StuG'a... Trzeba zrozumieć, że to ledwie jeden tier, lecz różnica ogromna.

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #868 dnia: Sierpnia 06, 2012, 13:15:17 »
    Tak , ale pamiętaj że zawodnicy porozumiewają się przez komunikatory głosowe , dzięki czemu nikt nie jest sam . Uważasz , że ,dajmy na to , t49 nie da sobie rady z Vk ? Bzdura . Myślę , że jest parę czołgów 5 tieru , które w bitwie naprawdę by się nam przydały . Uważasz też , że 1 tier to tak dużo? Polecam serię " Dawid vs Goliat " .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2012, 14:21:31 wysłana przez tomaszproblem »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #869 dnia: Sierpnia 06, 2012, 14:04:24 »
    Też się nie zgodzę. Niektóre czolgi 5 tieru są wystarczająco dobre by stanać przeciwko czołgom 6 tieru. Dobrze poprowadzony PzIV może i nie ubije w pojedynku VK, ale to nie zmieni faktu, że stanowi idealny czołg wsparcia ze swoją celnością, szybkością przeładowania i działem jest w stanie oslabiać przeciwników z odległości lepiej niż niejeden czołg IV tieru. Na VK również można zamontować działo 7.5, ale to już nie to samo.