Osobiście poza wentylacją i dosyłaczem na KT mam zamontowaną osłonę przeciwodłamkową. Dlaczego? Ponieważ tam już i tak wiele więcej się nie przyda. Akwarium nie jest konieczne, siatka i inne duperele też, a osłona przynajmniej zmniejszy obrażenia od arty. Skrzynka naprawcza też w sumie ma sens.
Ze skrzynki raczej zrezygnuję, ponieważ jej przydatność jest raczej marna - w przypadku HT lepiej wziąć jako 3 (bądź 2) skill dla całej załogi naprawę. Myślałem nad Laying Drive, bo w sumie te +10% do szybkości celowania mogłoby okazać się przydatne przy trafianiu w weakspoty. Zastanawiałem się również nad stabilizatorem, który pomógłby zachować bardziej skupiony celownik podczas obracania wieżą - ale to raczej jedynie ewentualność. Nad Spall Linerem też myślałem, bo już kilkukrotnie artyleria mnie irytowała w tym czołgu, a dodatkowo ze względu na swoją masę jest to niezły browler, więc bonus podwójny. Tyle tylko, że osłona i tak daje marną ochronę, która dodatkowo przy bezpośrednim trafieniu (a Tygrys ze względu na sylwetkę jest łatwy do trafienia) staje się bezużytecznia.
T29 postępowałbym podobnie.
Tutaj w sumie mógłbym skopiować tekst z punktu wyżej z dodatkowym zaznaczeniem, że T29 ma strasznie słabe motory jak na tę masę i wrzucanie jeszcze dodatkowo tonowego Spall Linera sytuacji by nie poprawiło - choć może ta tona w tę czy w drugą stronę byłaby nawet niezauważalna? Przemawia za nią natomiast fakt, iż T29 ma strasznie słaby pancerz kadłuba i nawet pobliskie trafienia, które KT odczułby jedynie utratą gąsienic u amerykańca mogą siać spustoszenie.
T20- też może potrzebować dosyłacza
Tutaj właśnie zastanawiałem się nad wspomnianym rammerem oraz Layind Drive - choć ten drugi ze względu na charakterystykę czołgu mógłby być ograniczony (strzelam głównie w ruchu, bądź w szybkich wypadach zza węgła).
13 90- Daj stabilizator i może skrzynkę.
Francuskie lekkie AMX'y niestety nie mogą mieć stabilizatora - pojawia się on dopiero na Lorraine40t. :) Tutaj myślałem nad wrzuceniem Coated Optics bo AMX 13/90 daje radę jako scout w początkowej fazie bitwy, więc te dodatkowe 10% dałoby 40m zasięgu widzenia więcej - mogłoby być przydatne. Biorę pod uwagę również Laying Drive ale czy byłoby ono wykorzystywane dostatecznie przy taktyce jaką wymusza AMX 13/90? Nie wiem i szczerze w to wątpię...
do KW-1S jako trzeci element polecam zasłonę przeciw odłamkową :P jest to czołg "szturmowy" więc mniejsze obrażenia od taranowania i splasha to fajna rzecz.
Niby jest szturmowy, ale może bardziej przydatny okazałby się Laying Drive ze względu na długi czas celowania topowego działa? Wiki również poleca właśnie ten element do czołgu. KV-1s jest dosyć lekki, więc jego taranowanie i tak sprawdzałoby się tylko na medach bądź ciężkich niższych tierem niż on.