Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 192266 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #780 dnia: Lipca 26, 2012, 20:01:55 »
    Łaaaaa! Zajebiaszczy ten "kwiatek". Tylko szkoda, że tak późno wejdzie w użytkowanie. :( Nie czytałem co pisze tam po rusku, bo nie chce mi się... Wolę w WoTa, pykać. :P

EDIT: Fajnie, że mi na (DB) brakuje jeszcze 1kkk money. ^^

-.-
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2012, 20:09:45 wysłana przez Theoden »

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #781 dnia: Lipca 26, 2012, 20:32:21 »
    Dobra mam WoT,można mnie znaleźć pod nickiem Friteq.
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #782 dnia: Lipca 26, 2012, 22:03:36 »
    Łaaaaa! Zajebiaszczy ten "kwiatek". Tylko szkoda, że tak późno wejdzie w użytkowanie. :( Nie czytałem co pisze tam po rusku, bo nie chce mi się... Wolę w WoTa, pykać. :P

EDIT: Fajnie, że mi na (DB) brakuje jeszcze 1kkk money. ^^

-.-

Mam to samo, jednak wbijam na panterę ponieważ nie wiem czy będzie mi się opłacało wydawać na DB tyle samo hajsu co na panterkę i będę musiał jeszcze raz kupować czołg 7 trieru to się zesram .
    Wolę se kupić Panterę a później bez pierdzielenia Panterę II .

Mi brakuje około 800 000 hajsu :)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #783 dnia: Lipca 26, 2012, 22:24:53 »
    Tylko wiesz, na DB szybciej wbijesz niż na VK. Wyższy tier, większe zarobki. :D Ja oba tanki chcę mieć w garażu. :P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #784 dnia: Lipca 26, 2012, 22:48:10 »
    Wyższy tier, większe zarobki.

Chciałeś napisać wyższy tier, wyższe zarobki, ZAJEBIŚCIE wyższe koszty eksploatacji i naprawy. :( Prawda jest taka, że im wyżej (ponad V tier) tym z forsą gorzej, więc już od tieru VII zaczyna się czasami walka o kredyty.

P.S. Udało mi się odblokować BatChatillon'a i... nawet nie mogę na niego wrzucić działa od Lorraine, gdyż muszę najpierw gąsienice odblokować. Tak więc jeżdżę stockiem i więcej przeszkadzam niż pomagam (wszak z działem z AMX'a 13/90 szału na IX tierze nie ma :/).

Offline arek818

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #785 dnia: Lipca 26, 2012, 23:09:12 »
    Proud ma racje sam gram teraz 8 tierem i czasami złe słowo prawie zawsze jestem na minusie nawet jeśli wygramy więc jest 1 rundka t28 i potem z 1-2 kw żeby być trochę do przodu jedyne czołgi które zarabiają dobrze to premium czołgi z kontem premium lowe wyciąga średnio 100k na czysto (po naprawie itp) Najgorsze przeżycia są kiedy kupujemy lepsze działo do 7 tieru się cieszymy jak dzieci bo penetracja wielka itp itd a tu koszt ammo 1k za pocisk i dziękuje pograne .(Tak wiem nie ma przecinków zdań itp itd nie ogarniam tego)
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Lipca 27, 2012, 08:11:12 »
    Chciałem się was zapytać, czy opłaca się zbierać na Shermana tieru V-tego ?
    Jak najbardziej, gra się nim przyjemnie a potem jest jeszcze fajniejszy E8. Jak już nawykniesz do braku pancerza(braku...osłona działa czasem odbije pociski do ~100 penetracji, więc nie jest to poziom papierowości T20) i nauczysz się wykorzystywać górki to zaczniesz masakrować.
    Tylko wiesz, na DB szybciej wbijesz niż na VK. Wyższy tier, większe zarobki. :D Ja oba tanki chcę mieć w garażu. :P
    Zobaczymy co powiesz jak zobaczysz rachunki za naprawę, a potem od E50/Tigera2 będziesz bulił po 1k za kulkę.
    Porządnie zarabiać da się do tieru 6, nie każdego, bo taki KV1s będący bardzo dobrym czołgiem jest też cholernie drogi w eksploatacji, z kolei E8/E2 dostają nerfa zarobków z patcha na patch(trochę szkoda, ale prawda jest taka, że to najlepsi moneymakerzy w drzewku US).

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #787 dnia: Lipca 27, 2012, 08:25:41 »
    Pamiętam jak był event (D-Day?) i kupiłem oba Shermany w promocji - E2 i E8 po pół ceny. Miały 2x/150% boost kasy, nie pamiętam dokładnie. Swoją drogą - wyglądało to jakbym miał dodatkowe 2 premium tanki w garażu. ;)

Z OSTATNIEJ CHWILI:

WG nie raczyło poinformować graczy o specialu, tak więc ja to czynię:

Special z okazji bitwy o Stalingrad:

"Szczegóły speciala,:

Start: 27-07-2012, 6:00 - 6:30
    Koniec:  31-07-2012, 6:00 - 6:30

Bonusy:

3x doświadczenie za 1 bitwę
    50% zniżki na czołgi premium:

Matylda
        Churchil

200% przychodu ( kredyty) na następujących czołgach:

PzKpfw III
        T-34
        M4 Sherman

Zapraszamy!"
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 08:36:49 wysłana przez Tymbark »

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #788 dnia: Lipca 27, 2012, 10:50:44 »
    Wiedziałem o tym evencie, ale nie wiedziałem o takich bonusach. Idę zakupić "Pezetkę III". :D Co do wcześniejszych wypowiedzi. Tak, wiem, że spore koszta później, ale. Ja nie kupuję tych sprzęcików naprawczych. Jedyny jaki mam to tylko na StuGu, bo jak rozwalą mi gąski, to się obrócić nie mogę. Inne czołgi to pestka. Taki VK3001H. T14 i KW-1 (chyba jakieś świeżaki z graczy), wystrzelili chyba do mnie z każdego tanka, po 10 pocisków, z czego może 3-4 trafiły. Oczywiście zniszczyła mnie ich artyleria, ale brakowało mi na nich po jednym strzale i ściągnąłbym obu. :P Co do tych koszt jeszcze. Trzeba tak jeździć, żeby nie dać się rozwalić. :P Dlatego idę w Panterki itp. bo są szybkie i zwrotne, a z tego co mi wiadomo, pancerzem prawie dorównują Tygryskowi. :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #789 dnia: Lipca 27, 2012, 11:52:31 »
    Pantera akurat ani nie jest szybka, ani zwrotna... Tzn. jest - porównując ją do czołgów ciężkich - ale zanim rozwinie te 47km/h to musi trochę potrwać, a jej dynamika też nie jest zbyt genialna. Natomiast porównując ją do innych średnich z pozostałych nacji to jest bardzo słabo w tym aspekcie.

Offline michail424

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #790 dnia: Lipca 27, 2012, 12:18:12 »
    do usunięcia

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #791 dnia: Lipca 27, 2012, 12:22:22 »
    Pantera to bardziej "bierny" med. Wykałaczka, którą da się na niej zamontować służy bardziej do snajpienia, a silnik oraz gąski nie pozwalają na bezpośrednią walkę. ;p

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Lipca 27, 2012, 13:41:23 »
    A tam. I tak ją lubię. ^^ Ale się wrobiłem zakupiłem Pezetkę IIIA i wydałem na nią ponad 130 tysięcy. -.- I wydałem kolejne 200 tysi na PzIII... cholera.

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #793 dnia: Lipca 27, 2012, 14:03:10 »
    No chyba panterą będzie bardziej do snajpienia .
    Z działem 75mm i długą lufą będzie na pewno dobra penetracja więc tylko czekam aby sobie za kampić w krzaczkach i zbierać fragi :)

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Lipca 27, 2012, 14:54:57 »
    Może i pantera z mobilonością ssie ale działo kładzie każdego meda w tym segmencie.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem