Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190943 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #750 dnia: Lipca 22, 2012, 16:39:19 »
    Rzeczywiście, zwracam honor.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #751 dnia: Lipca 22, 2012, 16:44:56 »
    To nie było wcale złośliwe. :) Każdy może się mylić - no offence. ;)

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #752 dnia: Lipca 22, 2012, 20:44:10 »
    No właśnie sheep6665 , a ja wierze w literaturę  pisałem że mówię do realistyki a nie do teorii wota która brzmi wszystko da się zniszczyć. Grałeś w wow ? Ja nie i mówię co widziałem na trainerach i na stronie. W wocie znajdziesz duuuuużo czołgów które były prototypami i skończyło się w większości na papierku. W książkach nie znalazłem takich czołgów a uwierz posiadam cały regał ( o samym uzbrojeniu od 1930-2000)
    Widać że posiłkowano się tylko wikipedią bo widziałem je tylko na tych stronach. I tu sorki bo z prędkością się machłem z powodu zamyślenia bo jestem trochę zajęty. Chciałem poprawić ale przeoczyłem. Co do prototypów. T34 nie istnieje (nie spotkałem się w necie z nim ). A t32 jest mało znany bo nawet na wikipedi go nie ma. Posiłkowałem się literaturą: Ilustrowana encyklopedia. Czołg i pojazdy bojowe. I kilka książek seryjnych o książkach. Powiem tak : nie jestem specjalista od wota i i uzbrojenia bo jak narazie jestem amatorem w tych sprawach. W wota byłem słaby i nie grałem nałogowo tylko sobie tak normalnie dla relaksu. A to powiedziało kilku informatyków. Mam procesor 3 gh ilu  rdzeniowy nie wiem ale chyba 2 , karta graficzna wtedy była nividia 9000 GT używana rok. Teraz mam 7400. Jak grałem wyskoczyło jakieś ostrzeżenie , ekran w pikselach reset kompa i jak w coś grałem to po 10 min zacinało się i informatyk powiedział ,że karta graficzna jest popsuta.
    Jam to uczynił.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #753 dnia: Lipca 22, 2012, 21:12:57 »
    T34 nie istnieje (nie spotkałem się w necie z nim ).

Każdy kolejny post coraz bardziej dyskredytuje Ciebie i twoją wiedzę... Dosłownie chwila szukania:
    http://en.valka.cz/viewtopic.php/t/1377 - świetne opracowanie tego prototypu w pełnej i dogłębnej specyfikacji
    http://www.wwiivehicles.com/usa/tanks-heavy/t29-t30-t32.asp - informacje o specyfikacji 4 prototypów z tej rodziny (T29, T30, T32, T34).

A t32 jest mało znany bo nawet na wikipedi go nie ma.

Patrz wyżej drugi link. Poza tym sam powołujesz się na wikipedię, a jednocześnie zarzucasz twórcom, że ponoć jest to ich jedyne źródło informacji. Hipokryzja i dyletantyzm panie...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 21:16:43 wysłana przez proud »

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #754 dnia: Lipca 22, 2012, 21:21:27 »
    Chodziło mi o inne wypowiedzi ,a nie o twórców gry ,a te wyniki na pierwszych 4 stronach w mojej przeglądarce nie znalazłem.
    EDIT: T34 głównie chowają wyniki t-34 bo google używa hasł pokrewnych. Jestem człowiekiem mogę się mylić. I ja nie piszę że jestem najmądrzejszy na całym świecie i wszystko wiem. Ja  podchodzę do tego lajtowo nie robię dokładnie bo odpoczywam od szkoły. Jak bym się przyłożył to bym nie robił tyle błędów i kleksów. Zauważyłem że Ty lubisz wszystkich krytykować , nie znasz informatyka ,a krytykujesz to tak jak bym powiedział, że lody truskawkowe są ohydne ,a nigdy ich nie jadłem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2012, 21:42:29 wysłana przez Husar »
    Jam to uczynił.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #755 dnia: Lipca 22, 2012, 22:43:03 »
    Jeżeli informatyk powiedział by nie grać w WoT, bo psuje kartę graficzną, czy coś tam, to faktycznie tylko bić brawa. A wiedza szkolna nie służy tylko w szkole, szczególnie jeżeli mówimy o całkowicie elementarnej wiedzy.

A w temacie. Kupiłem własnie AMX 13 75 i przyznam że tak jak amx 12t zwyczajnie nienawidziłem, tak ten nowy czołg spisuje się bardzo nieźle. Jeszcze tylko ostatni silnik i radio do kupienia i będę mógł się szerzej o nim wypowiedzieć.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #756 dnia: Lipca 23, 2012, 08:59:34 »
    O AMX 12t to na razie mogę pomarzyć bo zatrzymałem się na AMX38 i na samą myśl że jeszcze po nim jest "kaczka" normalnie krew mnie zalewa. Francuzy może i są dość mocne (niskie tiery) ale jakoś gra tymi złomami nie przypadła mi do gustu.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #757 dnia: Lipca 23, 2012, 10:37:47 »
    O AMX 12t to na razie mogę pomarzyć bo zatrzymałem się na AMX38 i na samą myśl że jeszcze po nim jest "kaczka" normalnie krew mnie zalewa. Francuzy może i są dość mocne (niskie tiery) ale jakoś gra tymi złomami nie przypadła mi do gustu.
    Jak na swoje tiery są mocne, szkoda tylko że zawsze trafiają wyżej :)
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #758 dnia: Lipca 23, 2012, 12:17:15 »
    Nie wiem jak ja się doczłapię do KW-1.. T-28 z 1 killem zarabia się ok. 2800 i naprawia się 1400.. Dodatkowo to działo, które jedynie dobrze działa to chyba na Himmelsdorfie. Póki co to zbieram do 85mm F-30 więc może być lepiej..

Offline michail424

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #759 dnia: Lipca 23, 2012, 12:26:08 »
    Też nie lubiłem t-28 i troche sobię pomogłem w jego pominięciu, a teraz tego żałuje prawda jest taka że, w rękach dobrego gracza jest to maszynka do zabijania, też sobie wcześniej myślałem patrząc na kw-1 że, jest op i w ogóle (nie mówie już o tym co było przed patchem). Prawda jest taka że to skill ma duże znaczenie, sam sobie nie dawno uświadomiłem że, po prostu gram słabo. :D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #760 dnia: Lipca 23, 2012, 12:28:31 »
    T- 28 z 57- ką bardzo przyjemnie się gra. Dzisiaj odblokowałem sobie jeszcze 85- kę to zobaczymy co ona potrafi ale przypuszczam, że jednak poświęcę trochę penetrację i uszkodzenia na rzecz szybkostrzelności.

EDIT: Tak, 57-ka stanowczo bardziej mi podchodzi...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 12:36:48 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #761 dnia: Lipca 23, 2012, 12:33:39 »
    Taaa, a co ja mam powiedzieć o dojściu do VK3002(DB)... -.- Oczywiście mam swojego VK3001H, w którego nawalało KW-1 i T14, to ich ratio do mnie było 1 strzał na 5. Żaden nie mógł przebić się przez przedni pancerz. :P I jeszcze to działo... 75mm... ach... chyba sobie tego tanka pozostawię w garażu. ^^

P.S.
    Herbaciarze dochodzą jednak w tym patchu. ^^
    http://worldoftanks.eu/news/3116-second-public-test-version-75-pl/

Dodano obsługę brytyjskiego drzewka.
    ^^

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #762 dnia: Lipca 23, 2012, 12:46:21 »

P.S.
    Herbaciarze dochodzą jednak w tym patchu. ^^
    http://worldoftanks.eu/news/3116-second-public-test-version-75-pl/
    ^^

To, że dodano obsługę, nie znaczy od razu, że dodano czołgi... Zobacz sobie w sklepie. W grze nie ma teraz dostępnego żadnego chińskiego czołgu (zaraz ktoś na mnie wyjedzie o Typa 59, czołg ten jest w grze - ale powodzenia przy zakupach), a zakładka "Chiny" dalej istnieje. To samo będzie z brytolami.

Chyba się złapałem na sarkazm. ;(

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #763 dnia: Lipca 23, 2012, 13:30:50 »
    Nie wiem jak ja się doczłapię do KW-1.. T-28 z 1 killem zarabia się ok. 2800 i naprawia się 1400.. Dodatkowo to działo, które jedynie dobrze działa to chyba na Himmelsdorfie. Póki co to zbieram do 85mm F-30 więc może być lepiej..
    T-28 też nie należy do moich ulubieńców ale i tak grało mi się nim lepiej niż AMX 38. Co do KW-1 to muszę przyznać że jest całkiem znośny (gdyby był szybszy to pewnie stałby się moim ulubionym złomkiem). Jak do tej pory jedynie nim i tygrysem ubiłem po 7 wrogów (mój rekord - mam nadzieję że kiedyś go pobiję xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #764 dnia: Lipca 23, 2012, 16:02:32 »
    57 mm czy 85mm.. Kupię obie i zobaczymy :P