Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191004 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #690 dnia: Lipca 17, 2012, 15:07:24 »
    Mówiłem że w tej grze twórcy mogli by sobie robić co chcą i to parę razy... Fajnie by było jak by zrobili bitwy na okres historyczny przykładowo że t-34 walczy z czołgami poziomu z lat 1941-44 itp. Chociaż może by było zamało czołgów i by było zamieszanie. A tu wypowiem się  do tego co mówił tymbark. ,,Generalnie podłogi, wizjery, gniazda km, kopuły dowódców na wieżach itd. itp. Trzeba też pamiętać o kątach, bo gramy w grę 3d więc płyta może być skątowana w każdym kierunku.'' Rzadko zdarza się okazja strzelania w podłogę a nie znam tak celnego działa żeby trafiało w tak małe części.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2012, 09:00:21 wysłana przez Husar »
    Jam to uczynił.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #691 dnia: Lipca 17, 2012, 16:07:08 »
    Dobra, teraz pytanie dotyczące raczej opcji gry. Macie jakieś sposoby na zmniejszenie jakości grafiki? Nie wiem, jakieś wyłączenie Shaderów. W sensie, żeby nie było tych odbić na wodzie, czy np. na wierzy blask słońca. Gra na max 15 fps'ach mnie nie satysfakcjonuje. WoT Tweaker już użyty.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #692 dnia: Lipca 17, 2012, 16:46:52 »
    Nie graj w to na komórce ^^ Wszystko już pozmniejszałeś? Rozdzielczość też?
    (click to show/hide)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #693 dnia: Lipca 17, 2012, 16:58:35 »
    Nie graj w to na komórce ^^ Wszystko już pozmniejszałeś? Rozdzielczość też?
    :D No oczywiście. Jeszcze taka tragedia nie jest. Ale jak się wjedzie w krzaki i tryb snajperski to 5 fps'ów to jest bardzo dużo. -.-

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #694 dnia: Lipca 17, 2012, 19:38:32 »
    :D No oczywiście. Jeszcze taka tragedia nie jest. Ale jak się wjedzie w krzaki i tryb snajperski to 5 fps'ów to jest bardzo dużo. -.-
    To wyłącz trawe i drgania w trybie snajpierskim.
    (click to show/hide)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Lipca 17, 2012, 20:17:15 »
    Drgania wyłączone, a trawa, to masz na myśli to krzaki, które robią się przezroczyste? Jak to to, to nie wiem jak wyłączyć, a jeśli chodzi ogólnie o trawę, to wyłączona.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #696 dnia: Lipca 18, 2012, 00:43:18 »
    Żadko zdarza się okazja strzelania w podłogę a nie znam tak celnego działa żeby trafiało w tak małe części.
    Nie mogę się powstrzymać - żadko to robię, ale pisze się "rzadko".
    A co do treści...
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Małe części, trololo.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #697 dnia: Lipca 18, 2012, 09:34:49 »
    Małe to one są gdy się strzela prawie z drugiego końca mapy :) Jak jest czas na wycelowanie i odległość przyzwoita to zawsze można w jakiś słaby punkt trafić.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #698 dnia: Lipca 18, 2012, 10:26:32 »
    Małe to one są gdy się strzela prawie z drugiego końca mapy :) Jak jest czas na wycelowanie i odległość przyzwoita to zawsze można w jakiś słaby punkt trafić.
    Ja na PZIV tak pantere ubiłem bo w cycka na KMa strzelałem :D
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #699 dnia: Lipca 18, 2012, 10:47:56 »
    Pff... Jak ktoś próbuje z 400 metrów strzelać z KV-2 to może i szanse ma nikłe, ale ostatnio kitrając się Panterą po krzakach z około 350-400 metrów punktowałem KV-5 po jego R2D2 - może nie każdy pocisk trafiał dokładnie, ale działo Pantery strzela z chirurgiczną precyzją.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #700 dnia: Lipca 18, 2012, 11:06:15 »
    Pff... Jak ktoś próbuje z 400 metrów strzelać z KV-2 to może i szanse ma nikłe, ale ostatnio kitrając się Panterą po krzakach z około 350-400 metrów punktowałem KV-5 po jego R2D2 - może nie każdy pocisk trafiał dokładnie, ale działo Pantery strzela z chirurgiczną precyzją.
    Masz z tego satysfakcje że mi robisz smaki na co to nowe czołgi :D? AMX 12t Ci nie wystarczył? :D
    (click to show/hide)

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #701 dnia: Lipca 18, 2012, 11:37:49 »
    Nowy patch to koniec lipca/początek sierpnia. A brytyjczycy? W 7.6, czyli kolejny patch po nadchodzącym.
    Nie 7.6 tylko 0.8.0. Jeśli się nie mylę, to poza Brytyjczykami dojdzie jeszcze fizyka. Czytaj - na pierwszy tydzień radzę grać tylko treningówki z kolegami, żeby ogarnąć co i jak działa, bo na randomach będą się tak rozbijać, że to "rząl i bul".

Od razu powinni dać herbaciarzy zamiast żabojadów. Przynajmniej ci pierwsi mieli dużo już wyprodukowanych projektów, i będących na polach bitew - nie jak francuzi, gdzie tylko do II tieru czołgi były produkowane masowo, ale i tak to tylko 1-3 modele.
    Z tego co wiem to za czasów bety(nie grałem wtedy jeszcze) była ankieta kogo mają wprowadzić po Amerykanach, community wybrało Francuzów, a my nie możemy w sumie protestować, bo WG dało po prostu to, czego chcieli gracze. Z drugiej strony autoloadery trochę gameplay odświeżyły, na lepsze na gorsze, ale zawsze trochę, a Brytyjczycy? To będzie w większości takie skrzyżowanie Amerykanów z Niemcami, czyli dobra celność(także w ruchy) znośny pancerz i bardzo słabe top speedy u późnych czołgów(bo wczesnotierowe są dość proste do opisania, jedna strona drzewka - wolne i z pancerzem, druga - szybkie i bez pancerza), mają predyspozycje do bycia świetnymi czołgami, ale żadne trzęsienie ziemi, a Francuzi zatrzęśli.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #702 dnia: Lipca 18, 2012, 13:04:21 »
    Masz z tego satysfakcje że mi robisz smaki na co to nowe czołgi :D? AMX 12t Ci nie wystarczył? :D

Akurat Pantera to już stoi w tym garażu i stoi... i stoi. :) No i dalej ma ledwie ~30k xp wbite, bo wybitnie słabo gra mi się tym czołgiem. Zupełnie mi nie pasuje, a już szczytem zajebistości Pantery jest to, że zdarza jej się zapłonąć po trafieniu w przedni pancerz (nie żadną dolną płytę tylko normalnie w górny pochyły pancerz!). xD

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #703 dnia: Lipca 18, 2012, 13:11:11 »
    Akurat Pantera to już stoi w tym garażu i stoi... i stoi. :) No i dalej ma ledwie ~30k xp wbite, bo wybitnie słabo gra mi się tym czołgiem. Zupełnie mi nie pasuje, a już szczytem zajebistości Pantery jest to, że zdarza jej się zapłonąć po trafieniu w przedni pancerz (nie żadną dolną płytę tylko normalnie w górny pochyły pancerz!). xD
    Może jakiś ninja nerf żeby IS nie wypadł z obiegu?
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #704 dnia: Lipca 18, 2012, 14:22:30 »
    Proud, zobaczysz jak się gra Pantherą II. ;)
    Zupełnie inny czołg niż jedynka, zmiana zdecydowanie na +.