Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190836 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #645 dnia: Lipca 13, 2012, 12:57:23 »
    Heavy to jeden wielki syf , przynajmniej moim zdaniem.
    Mało kto go wybada na full, zanim go sprzeda, a 960KM w najlepszym silniku sporo robi, w efekcie w topowej konfiguracji to taki większy M4 z mocniejszym przodem(poza tym jest to jeden z 2 czołgów które określiłbym jako "dedykowany czołg-taran" połączenie mobilności, 50 ton masy i grubego przodu to overkill dla większości czołgów na tym tierze).
    Weakspoty to - szybka kierowcy i "zagłębienia" na wieży, ale w normalnych sytuacjach i tak strzela się w cienkie boki.

Offline michail424

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #646 dnia: Lipca 13, 2012, 13:00:19 »
    Po patchu 7.3 to się zmieniło, zresztą nie będe się oszukiwał nie jestem jakimś pro graczem, a konkretniej nie wiecie w których miejscach ma weak spoty?

edit: nie widziałem postu wyżej dzięki za info, czyli jeśli stoi do mnie bokiem to lepiej celować w okolice gąsienic niż próbować ustrzelić weak spot na wieży?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2012, 13:05:53 wysłana przez michail424 »

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #647 dnia: Lipca 13, 2012, 20:36:29 »
    Grając w wota można szybko kartę graficzną stracić. Ja miałem nividię 8900 GT nie używana i po roku jak grałem w wota mi się popsuła. Gra jest wymagająca i obciążająca karty graficzne nawet dobre. Teraz mój kolega jak gra w wota to mu laptop brzęczy dziwnie i ma problemy z kartą graficzną.
    Jam to uczynił.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #648 dnia: Lipca 13, 2012, 21:10:21 »
    Grając w wota można szybko kartę graficzną stracić. Ja miałem nividię 8900 GT nie używana i po roku jak grałem w wota mi się popsuła. Gra jest wymagająca i obciążająca karty graficzne nawet dobre. Teraz mój kolega jak gra w wota to mu laptop brzęczy dziwnie i ma problemy z kartą graficzną.
    Nie prujcie na najwyższych wymaganiach jak wiecie że macie stare kompy.
    (click to show/hide)

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #649 dnia: Lipca 14, 2012, 08:57:54 »
    Mój kolega pruł na najniższych a ja na średnich jak mi się popsuła
    Jam to uczynił.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #650 dnia: Lipca 14, 2012, 11:04:03 »
    Ja mam wszystkie efekty powyłączane dzięki Tweakerowi. :P Ustawienia też niskie. Jedynie chyba rozdzielczość trochę większa, a no i widoczność, żeby lepiej trafiać w dzieciarnię. ^^

Ostatnio zauważyłem, że zawsze na początku mój team przegrywa 5 razy z rzędu. Wiecie jakie to denerwujące jak się dostaje tylko po 60 expa? -.-

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #651 dnia: Lipca 14, 2012, 11:08:17 »
    Ja mam wszystkie efekty powyłączane dzięki Tweakerowi. :P Ustawienia też niskie. Jedynie chyba rozdzielczość trochę większa, a no i widoczność, żeby lepiej trafiać w dzieciarnię. ^^

Ostatnio zauważyłem, że zawsze na początku mój team przegrywa 5 razy z rzędu. Wiecie jakie to denerwujące jak się dostaje tylko po 60 expa? -.-
    Nie ale wiem jak to jest dostawać 20 expa :)
    (click to show/hide)

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Lipca 14, 2012, 18:38:43 »
    A mnie wnerwia jak dostaje 5000 a płacę za naprawę 8000
    Jam to uczynił.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #653 dnia: Lipca 14, 2012, 20:19:06 »
    A mnie wnerwia jak dostaje 5000 a płacę za naprawę 8000

Z tym się zgodzę... -.- Zawsze na minusie wychodzę. :/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #654 dnia: Lipca 14, 2012, 21:06:46 »
    Super! To poczekajcie na wyższe tiery. :) Sam jestem dopiero na VII (mimo odblokowanego KT, na którego nie mam kredytów :p) i właśnie od tego tieru zaczyna się walka o utrzymanie. Naprawa Tygrysa to jakieś 10k, więc trzeba się urabiać by wyjść na plus - co prawda sam specjalnie nie mam takiego problemu, bo (bez premium) wyciągam Tygrysem czasami nawet 40k (taki mniej więcej miałem rekord), choć oczywiście i gry gdzie zaliczam doła się zdarzają. Z kosztem napraw zawiódł mnie trochę AMX 13/90, ponieważ liczyłem na serwis rzędu 5k, a wynosi on 8-9k, ale i tak francuz potrafi ugryźć. Szkoda tylko, że jego amunicja do najtańszych nie należy, a dodatkowo ze względu na specyfikę pojazdu oraz taktyki jego wykorzystania często kończę grę solidnie uszkodzony/zezłomowany z niejednokrotnie niemal opróżnionym magazynkiem...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #655 dnia: Lipca 14, 2012, 21:40:50 »
    Ja tam na KW-3 nie narzekam.
    (click to show/hide)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #656 dnia: Lipca 14, 2012, 21:44:34 »
    8k za naprawę to ja bym chciał mieć na Tygrysie II :/ Naprawa 11-12 k a po wystrzeleniu kilku pocisków 10-14k dodatkowo (jeden nabój 1030). Więc nawet przy niezłej bitwie z zarobkiem 23-25k wychodzi strata. Co prawda działo na razie kiepskie i wciąż co lepszych wrogów nie mogę ugryźć. Zarabiać trzeba innymi czołgami i to najlepiej V tieru.

proud 40k- no nieźle ja na tygrysku max jakieś 35k nabiłem ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #657 dnia: Lipca 15, 2012, 10:09:11 »
    edit: nie widziałem postu wyżej dzięki za info, czyli jeśli stoi do mnie bokiem to lepiej celować w okolice gąsienic niż próbować ustrzelić weak spot na wieży?
    Też po czasie, ale napiszę - przestrzeń między gąskami a wieżą, nie jestem pewien jak się zachowuje ten kawałek między gąskami, ale kiedyś lubił łykać pestki za 0, zwykle jednak gdzie nie strzelisz tam przebijesz.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Lipca 15, 2012, 14:05:56 »
    Ja właśnie mam 7 tier i koszt min 8 k (VK 3002 DB ) a zarabiam od 4-9 k i co tu zarobić ? Gram na niskich tierach i tylko dlatego nie jestem bankrutem.
    Jam to uczynił.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #659 dnia: Lipca 15, 2012, 14:09:51 »
    To jak wy gracie, że zarabiacie 4-9k...?