Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190989 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 22, 2012, 10:57:15 »
    A-20, SU 85b. Pytania :D?

Akurat do A-20 nie mam zastrzeżeń... Dobry skaut, jeden z najszybszych czołgów w grze, to że się rozpędza jak rozpędza i skręty liche to nic... ale i tak uważam go za dobry pojazd...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 22, 2012, 16:39:49 »
    Proud, WG lubi robić ninja nerfy. Chociaż do 3 czołgów niemieckich zapowiedzieli nerfa - E-75, E-50 (w obu przypadkach skrzynia biegów przeniesiona do przodu, co w tłumaczeniu na język polski znaczy "walcie się na ryj, jak ktoś przebije się przez dolną płytę to płoniecie jak... jak... na to nie ma określenia.) oraz VK4502P (skrzynia przeniesiona na środek czołgu). Łorgejming w tej grze wykorzystuje na maxa fakt, że czołgi niemieckie nie miały silnika Diesela, a ruskie - owszem. Bardzo dawno temu widziałem płonący czołg ruskich, a był to chyba IS-7, który i tak pali się od święta. Tak więc - idźcie w czołgi Osi i cieszcie się faktem, że jako najsłabsza frakcja dostają ninja nerfy oraz palą się od każdego strzału w dolną płytę. Czekam tylko, aby moja jedyna nadzieja na karanie frajerów, JagdPz E-100 zostanie wykastrowany. Co z tego, że będzie to pierwsza bestia z takim działem, skoro prawdopodobnie NIE będzie się ruszał (ewentualnie będzie to odpowiednik T95), będzie palił się od przodu, a objechanie go jakimkolwiek medem nie będzie stanowiło ŻADNEGO problemu. Powodzenia! :)

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 22, 2012, 16:43:35 »
    Chociaż do 3 czołgów niemieckich zapowiedzieli nerfa - E-75, E-50 [...] oraz VK4502P (skrzynia przeniesiona na środek czołgu).
    Była na przodzie, jest na środku to nerf? Nie musisz się już w nim bać, że po przebiciu LFP się podpalisz.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 22, 2012, 17:12:55 »
    Niemcy widze, to chłopcy do bicia, nie dość że są sami, to jeszcze ich ninja nerfią.
    (click to show/hide)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #544 dnia: Czerwca 23, 2012, 10:46:44 »
    Nie znam się za bardzo na czołgach ale nie mogłem doczekać się Tygrysa. Po żmudnym zbieraniu doświadczenia i kasy w końcu się udało i co z tego skoro praktycznie w każdej bitwie jest masakra. Zawsze mam uszkodzony jakiś podzespół (najczęściej amunicja). Nie wiem czemu tak jest, ale jakoś przed patchem na Pz IV i VK zdarzały się uszkodzenia ale były dużo rzadsze nie mówiąc już o tym że następowały zazwyczaj po dość mocnych uderzeniach.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline tomaszproblem

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #545 dnia: Czerwca 23, 2012, 10:53:31 »
    kwestia przyzwyczajenia ...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #546 dnia: Czerwca 23, 2012, 12:40:50 »
    kwestia przyzwyczajenia ...

Nie żadna kwestia przyzwyczajenia, bo przed patchem tak często nie dochodziło do uszkodzeń modułów/ranienia załogi. Z tego co widziałem, to jest już w drodze fix, który zmniejszy to o 33% w porównaniu ze stanem obecnym - tylko nie jestem pewien czy niszczenie modułów, ranienie załogi czy obie te rzeczy.

Na Tygrysie oczekuj męczarni dopóki nie zdobędziesz ten najlepszej 88, bo wtedy nawet wyższe tiery jesteś w stanie ugryźć, choć jak dolosuje cię ten pie******* matchmaking do samych X, IX i VIII tierów to i tak jesteś uwalony, bo w ten czołg wchodzi praktycznie wszystko.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #547 dnia: Czerwca 23, 2012, 14:40:29 »

Na Tygrysie oczekuj męczarni dopóki nie zdobędziesz ten najlepszej 88, bo wtedy nawet wyższe tiery jesteś w stanie ugryźć, choć jak dolosuje cię ten pie******* matchmaking do samych X, IX i VIII tierów to i tak jesteś uwalony, bo w ten czołg wchodzi praktycznie wszystko.

A morał jest krótki i niektórym znany, Tiger P ma 200 z przodu, więc nim napie@#!@#my
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Czerwca 23, 2012, 14:58:43 »
    A morał jest krótki i niektórym znany, Tiger P ma 200 z przodu, więc nim napie@#!@#my

A epilog jest taki, że z Tiger'a P Królewskiego nie mamy. :p

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #549 dnia: Czerwca 23, 2012, 15:33:55 »
    A epilog jest taki, że z Tiger'a P Królewskiego nie mamy. :p
    Tiger P i tak ma lepszy pancerz od KT :P
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #550 dnia: Czerwca 23, 2012, 16:54:22 »
    Miasto Tiger P> Tiger, ale wolna przestrzeń to zupełnie inna bajka. Na dużych mapach Tiger P traci parę... A co do ammo w Tigerze to po wymianie wierzy trochę mniej będzie się ona uszkadzała. Choć fakt, płonie jak choinka Bożo-Narodzeniowa przez łatwe [mniej niż 100mm z kątem 90] dojście do serca.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #551 dnia: Czerwca 23, 2012, 18:16:38 »
    Niemców nerfią Ruskich kokszą, widać. Pijak który walił mocno i niecelnie dostaje wciry od zabójcy w rękawiczkach mimo że ma mniejszego kopa. Trza moda zrobić, który wszystko wyrówna :P
    (click to show/hide)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #552 dnia: Czerwca 23, 2012, 20:03:52 »
    Nie żadna kwestia przyzwyczajenia, bo przed patchem tak często nie dochodziło do uszkodzeń modułów/ranienia załogi. Z tego co widziałem, to jest już w drodze fix, który zmniejszy to o 33% w porównaniu ze stanem obecnym - tylko nie jestem pewien czy niszczenie modułów, ranienie załogi czy obie te rzeczy.

Oby fix był szybko bo nawet dzisiaj zdarzyło się że KW-2 trafiając we mnie nawet nie uszkodził mi pancerza ale działo r**********ł w drobny mak.

Na szczęście zostało mi  jakieś 1900 expa do tego działa (mój błąd bo nie wyexpiłem do kończ VK i musiałem tygrysem  zbierać na silnik). Co do balansu to serio kuleje że aż strach 1/3 bitew jestem prawie najsłabszym czołgiem ale co tam jakoś uciułam w końcu tygryska II ;). Miałem momenty zwątpienia i myślałem już o przeniesieniu się na ruskie złomy ale jak patrzę na te paskudne KW2 to mi się odechciewa xD, a co do tygrysa P po Maus'ie jest on najpaskudniejszym niemieckim czołgiem.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Czerwca 23, 2012, 20:37:13 »
    Akurat KV-2 mógł ci rozwalić działo strzelając 155mm (chyba takie ma działo) z odłamkowo-burzących. One właśnie często zabijają załogę i niszczą sprzęt.

Co do ruskich czołgów. O ile seria KV jest brzydka, tak te najlepsze IS'y z drzewka po prawej wyglądają bardzo przyjemnie - podobnie jak średni T-54.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #554 dnia: Czerwca 23, 2012, 20:54:16 »
    Jak wali z HE to Trollgun.

Jak dla mnie tiger P nie jest brzydki. Hipster yeah.
    (click to show/hide)