Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.894 is out!  (Przeczytany 23173 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Version 0.890 is out!
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 26, 2007, 16:03:44 »
    A ja poczekałem dwa dni mając renown 120 i nikt nie zaproponował mi takiej możliwości. Mam 1080 renown i 42 lvl więc raczej nie będę zaczynał od nowa. Ale za to mnie wszyscy inni wasale akompaniują :).

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 26, 2007, 16:46:22 »
    Aktualizacja do wersji 0.891:
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,26743.0.html
    Savy nie są kompatybilne :(

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 26, 2007, 17:02:06 »
    Już ściągnąłem. Zaciekawiły mnie spore zmiany w udźwiękowieniu gry oraz kilka drobiazgów takich jak nowe ramki w podpisach przyjacielskich żołnierzy:)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 26, 2007, 17:43:42 »
    Ja też już ściągnąłem.Rzeczywiście drobiazgi rzucają  sie w oczy,ale nie zauważyłem  zmian w udzwiękowieniu.Mógłbyś dokładniej opisać zmiany?   

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 26, 2007, 17:50:58 »
    Opiszcie dokładniej zauważone zmiany nowej wersji.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 26, 2007, 21:59:45 »
    Na szczescie mozna sobie wyeksportowac postac, dzieki czemu gladko moglem przejsc na nowa wersje - nawet kasa zostala:). Inna zaleta jest na pewno ze bede mogl dolaczyc sie do wybranej frakcji poprzez zaproszenie, dzieki czemu dostane wies, bo poprzednio poszedlem do krola, przyjal mnie ale nie dostalem prezentu:/, przez co mialem w posiadaniu 4 zamki, 500 p.ch. i ani jednej wlosci.

Offline MIk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 27, 2007, 18:03:53 »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 27, 2007, 18:21:18 »
    I teraz to tak codziennie będzie?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 27, 2007, 18:31:15 »
    Hmm... mam nadzieje ze teraz nie bedzie gorzej niz z poprzednia wersja - o ile pamietam tam patche byly wydawane na przestrzeni 2 miesiecy...:/

Dla pewnosci poczekam z tydzien zanim zaczne sciagac kolejne patche... armagan ma tendencje do naprawiania pojedynczych bugow, zamiast zrobic to raz a porzadnie.

Offline MIk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 27, 2007, 19:08:32 »
    Dla pewnosci poczekam z tydzien zanim zaczne sciagac kolejne patche...

W poście napisali że jadą na wakacje, więc chyba przez następny tydzień nowego patcha nie powinno być.

Offline arthas40

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 29, 2007, 15:54:54 »
    Witam,

Czy faktycznie w nowej wersji pojawiły się też owe oblężenia? Machiny oblężnicze? I czy ta wersja jest lepsza od 0.808? Aktualnie ściągam, jednakże jestem ciekaw Waszych wrażeń.

Pozdrawiam,

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 29, 2007, 17:20:19 »
    Jest zrobionych kilka modeli machin oblezniczych (katapulta, trebusz i wieza obleznicza) w szturmach animowana jest tylko wieza, ktora podjezdza i opuszcza kladke. Sa jeszcze grody z drewniana palisada przy ktorych wystarczy zwykla kladka (oblezenia takie jak w poprzedniej wersji).

Przed szturmem jednak trzeba poswiecic troche czasu na budowe owych machin. Zaleznie od skilla enginer budowa trwa najczesciej kilka dni.

Mozna tez zamki wziac na glod - ale to trwa przewaznie 16 dni pelnych nudy, i odpierania atakow wkurzonych wasali.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 30, 2007, 11:58:11 »
    W nowej wersji (0.892), poza wieloma drobnymi zmianami, ulepszono sztuczną inteligencję. Już nie można być jednoosobową armią, która wytnie w pień kilkunastu, czy nawet kilkudziesięciu wrogów. Przeciwnicy znacznie częściej blokują nasze ataki i znacznie skuteczniej atakują. Najlepiej to chyba widać po łucznikach, których obecnie naprawdę warto mieć w drużynie. Gdy atakuje ich przeciwnik zasłaniający się tarczą - celują mu w nogi. Gdy ktoś szarżuje na nich konno - próbują zastrzelić konia...

Miałem wczoraj taką sytuację, że zaatakowałem grupą ponad 25 ludzi (pieszych rekrutów) na 15 osobowy oddział bandytów leśnych uzbrojonych w długie łuki. Już z daleka mnie ostrzeliwali, więc kazałem moim ludziom schronić się za czubkiem wzgórza i czekać, aż bandyci sami wejdą na szczyt. Wtedy dałbym rozkaz do ataku i bez większego problemu ich wybił. Nieźle się zdziwiłem, gdy bandyci zatrzymali się u stóp wzgórza i ani myśleli podejść dalej. Gdy już się zorientowałem, że po mnie nie przyjdą, posłałem ludzi do ataku. Jak tylko moi ludzie wyłonili się zza wzgórza, padł taki grad strzał,  jakiego jeszcze w tej grze nie widziałem. Po paru sekundach było po walce.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Października 01, 2007, 23:01:36 »
    Po dłuższym pograniu w nową, jakże rewelacyjną nową wersję musze sie wyzalic na jej niedostatki, heh.Ostatnio trochę zdenerwował mnie pewien mam nadzieje bug: otóż po zdobyciu jakiegoś tam zamku zdziwiłem sie że nie można w nim zostawic jakiegokolwiek garnizonu. Pomyślałem sobie że może przeciwnik już go nie może drugi raz zdobyc, wiec spoko, gram dalej. Wielce się zdziwiłem, gdy z raportu dowiedziałem się, że ów mój w pocie czoła zdobyty zamek został bez trudu (bo przecież bez obrony) odbity przez tego samego wroga :/

No i jeszcze jedna sprawa: gdzie te obiecywane obleganie miast? Podczas gry niby są te komunikaty o obleganiu, ale w świecie gry nic się w liczbie miast frakcji nie zmienia a i sam też nie mogę rozpocząc oblegania...

A co do inteligencji jednostek to odczułem tylko jedną zmianę: głupota moich podkomendnych. Nie wiem, może mi się tylko zdaje, ale odczuwam, że w tej wersji moi ludzie giną częściej i na dodatek głupiej. Co do przeciwników, to denerwują mnie tony kuszników w obleganych twierdzach ale cóż, ja bym robił tak samo.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2007, 23:05:41 wysłana przez Emil »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 02, 2007, 10:18:04 »
    Aby moc zostawic zolnierzy w zamku wystarczyl juz pierwszy bugfix, wiec mam wrazenie ze twoj opis dotyczy, juz nie aktualnej, wersji 0.890.