Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przemyślenia świeżaka  (Przeczytany 3797 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Przemyślenia świeżaka
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 10, 2010, 15:21:51 »
    Battle na początek to jest zdecydowanie zły wybór, zły, zły, zły!!! Jak gość jest słaby - a na początku każdy jest - to zginie pierwszy i przez 5 minut będzie gapił się w ekran czekając na nową rundę. Bez sensu. Duele są dobre żeby nauczyć się blokowania. Ja na początku próbowałem nauczyć się bloku w singlu i stwierdzam, że to zupełnie nie to samo. Duele są do tego lepsze. Dla mnie najlepszy do nauki jest TDM - jakieś tam reguły, jakaś współpraca, a po śmierci czekasz 3 sek a nie 3 minuty. 

Offline Goliat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 10, 2010, 15:55:07 »
    Warto także przyglądać się stylu i walki innych graczy.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 10, 2010, 17:54:15 »
    Ilekroć czytam takie tematy chce mi się śmiać z niektórych porad lub osób takowych udzielających.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 10, 2010, 20:08:09 »
    Battle ZŁY!?!?! Powiem wam tyle.... Ucząc się grać na battle'u uczymy się grać ostrożnie, samozachowawczo, rozsądnie. Uczymy się "myśleć". Grając na TDM uczymy się siekać na lewo i prawo.
    Duele + Battle. Pierwsze dla skilla, drugie ponieważ trzeba umieć dobrze używać tego skilla. TDM tylko żeby się rozerwać, im rzadziej tym lepiej.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 10, 2010, 20:25:27 »
    Jak widać każdy ma inne preferencje ;-) Ja lubię siekać na lewo, prawo i od góry więc TDM jest dla mnie idealny ;-) Na battle jest 5 minut łażenia, czajenia, czekania i 5 sekund walki - to nie dla mnie. Ja zawsze biegnę w pierwszym szeregu bez wsparcia przez co mam zawsze mnóstwo zgonów. parę dni temu miałem na początku 0 : 14 w sytuacji gdy nikt inny nie doszedł nawet do 7 czy 8 zgonów ;-) Ale na koniec i tak wyszedłem na 40 : 25 ;) Co kto lubi.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 10, 2010, 21:01:18 »
    dla mnie początek też był brutalny (gdy w M&B grałem na autoblocku)
    dla wyrównania balansu konnica nie jest wszechmocna, więc najlepiej przekonać się do piechoty która zawsze i wszędzie ma coś do roboty.

(Zainstaluj Xfire/śledź licznik godzin Steama i porównuj swoje umiejętności po 10/20/50/100 godzinach)

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 11, 2010, 00:02:57 »
    Dodam jeszcze, że strzelcy i konni są przez większość klanów bardziej rozchwytywani niż piechota.

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 26, 2010, 15:54:42 »
    Cześć,
    Najlepsza rada jaką możesz otrzymać, to ta by się nie zrażać na początku i grać na różnych serwerach w różne tryby... Poczytaj sobie wątki na forum, znajdziesz coś dla siebie. Zwracaj uwagę na ping na serwerze- im Twój ping jest niższy, tym lepiej dla Ciebie. Nie myl tego z pinga-pinga, o czym pisze W. Cejrowski w swoich książkach :) Moje wrażenia z początków gry w Warbanda (po premierze kwietniowej) były podobne- po prostu rzeź niewiniątek. Po kilku dniach/ tygodniach barwy się rozświetlają. Średnia wieku jest rzeczywiście niewysoka, ale i tu znajdziesz paru tetryków, do których sam się zaliczam :P

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 07, 2010, 02:45:22 »
    Cholera jestem bezduszny i  pierwszy post mnie rozbawil do łez ze względu na ujmująca stylistyke ^^
    Co by tu dodac...Pchaj się na duele nawet z tarcza. Czesc dueli graja z tarcza, czesc bez. Grajac z tarcza łatwiej wyrobic pewne walory ofensywne bo nie trzeba skupiac sie az tak na obronie. Dobre poruszanie sie i kontrola 'kamery' to połowa sukcesu.

Napisz ile godzin przegrałeś i jak Ci idzie.
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline Matiesc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 17, 2010, 01:30:40 »
    To przykre, ale w pełni podpisuję się do pierwszego posta.
    No cholewka jasna, tak to od nikogo jeszcze w żydź nie dostałem. Czytałem ten temat, ale panowie, to co Ja robię na tych serwerach to paranoja ;)
    Fakt faktem, gram na cRPG, owszem są tam gracze, którzy nie zaczerpują już świeżego powietrza od dłuższego czasu, ale za to co oni ze mną robią  ?
    To jakieś istne apogeum. Przyznam się z ręką na sercu , ze w warbanda grałem tylko kampanie i to jeszcze na piracie. Tak mi się gra spodobała, że chciałem docenić, twórców i zakupiłem owoc pracy tych , że ludzi. Grając w trybie single player, kroiłem moich jak chleb na śniadanie. 50 osobową załogą ganiałem za królami, aby Ci mogli mi oddać ekwipunek swoich wojaków a w multi ? Nie zdążę się zamachnąć a tu cały pasek życia zjechany do zera ;)
    Może wkręciłbym się do jakieś grupy zapaleńców i coś od nich się dowiedział ? Grałem w różne gry, stworzone do gry pojedynczej i do takiej aby cała rzesza ludu mogła się wyżyć na jakiś serwerach, poczynając od call of duty po counter strike, może rozbieżność gier ogromna nie jest, ale zawsze coś ;) W tym, że w tej ostatniej to już troszkę miotałem ;))
    Może jest ktoś chętny przyjąć takiego marnego świeżaka ? Choćby na mięso armatnie ;))

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 17, 2010, 08:47:12 »
    Jeżeli masz 14 lub więcej lat to klan Sarmatians chętnie cię przyjmie. Nam przyda się każdy rekrut:)

Napisz podanie w tym temacie (jest tam też szersze info o klanie): http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5273.0

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 17, 2010, 09:53:31 »
    od nikogo jeszcze w żydź nie dostałem.

To uważaj, żebyś czasem w rzyć za taką pisownię nie dostał. :P A na tę piracką wersję tym razem przymknę oko.

Offline Matiesc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 17, 2010, 11:39:49 »
    No cóż wczoraj wszedłem na Polski serwer typu team deathmatch i muszę się pochwalić. Takie manto dostawałem na na cRPG gdzie byłem zwykłym pomiotem a na serwerze, gdzie każdy jest równy ? Nawet raz drugi w statystykach byłem ;))

od nikogo jeszcze w żydź nie dostałem.

To uważaj, żebyś czasem w rzyć za taką pisownię nie dostał. :P A na tę piracką wersję tym razem przymknę oko.

Wiedziałem, że coś mi tu nie gra ;) Myślenie po ciężkiej dniówce o tej godzinie to nie jest mój atut ;)
    Co by nie było nie jestem antysemitą ;)

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 17, 2010, 14:31:58 »
    Ha! Peasantem na crpg (chłopem w podstawowych ciuszkach) to nawet koksy padają jak muchy :D

Offline Zawisza Czarny

• Użytkownik
    • Polegaj jak na Zawiszy
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 19, 2010, 18:48:09 »
    Właśnie przyglądaj się jak inni gracze grają.Ja tak robiłem i mi wychodziło , ale trzeba też nabrać wprawy w tą grę no i poprawić dzięki długiemu graniu refleks.Każdy ma jakiś styl tylko trzeba tak jak by go oddnaleść. Pozdrawiam Zawisza.