Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 1717 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Diseant

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • GG - 496616
    Witam
    « dnia: Lipca 03, 2010, 19:11:25 »
    Witam.

Mam na imię Kamil i mam 18 lat (kończę za miesiąc).

Nick, który zagościł także na Tym forum jest dosyć znany w branży graficznej oraz tworzeniu stron WWW. Najbardziej interesującą rzeczą w chwili obecnej są pieniądze i robienie pieniędzy (zdobywanie ich) z różnych źródeł.

Interesuję się także sprzętem elektronicznym (w szczególności komputerami), kobietami (jak chyba każdy :P ) i motoryzacją.
    Nie lubię czytać książek z tego względu, iż nasze pokolenie wychowało się na filmach - nie na książkach.

Ulubiona muzyka... Zależy od nastroju... Nienawidzę Hip-Hopu i pochodnych. House, R&B oraz inne także do mnie nie przemawiają. Wole wolne brzmienia lub szybkie (Rock, Metal, Hard Rock, Techno, Dance, Pop).

Teraz o postaci z M&B. Moja postać nosi imię: Arthur McGroove. Jest wasalem Nordów i walczy z Vaegirami. Nie przepada także za Swadią z tego względu, iż chce powiększyć obszar własnego królestwa (tak - ma zamiar zrezygnować z wasalstwa na rzecz Nordów).

Najlepszy kompan armii... Borcha i Bunduk. Dwóch nienawidzących się bohaterów. Odważni i żądni przygód - jak sama postać.

Aktualny level: 23
    Renoma: 1328
    Prawo do rządzenia: 28

Ulubione bronie: Berdysz (fajna sieka :P), Wielki Miecz z hartowanej stali, Miecz Nordycki.
    Ulubione miasta / zamki / wsie: Sargoth, Wercheg / Zamek Knudarr / Ismirala, Nemeja.
    Ulubieni wasale: Jarl Aedin, Jarl Knudarr.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2010, 12:47:57 wysłana przez Diseant »
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Witam
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2010, 20:17:37 »
    Serdecznie witam.
     Co do Twojej wypowiedzi odnośnie książek... To że reszta nie czyta, nie żadnym usprawiedliwieniem - ludzie to wybitni indywidualiści, więc nie powinni podążać bezmyślnie za tłumem. Jeszcze raz serdecznie witam.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Crusader11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2010, 20:19:31 »
    Witam.
    (click to show/hide)

My fury is my sword, my glory is my shield!

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2010, 23:29:36 »
    Sprostowanie do powyższych wypowiedzi :P

Książka różni się od książki. Interesują mnie bardziej książki (jeżeli mam zamiar cokolwiek przeczytać) historyczno-humorystyczne (przykład: "Ci koszmarni Celtowie"). Nie lubię książek pisanych pod wpływem alkoholu i innych używek ("Pan Tadeusz"), ponieważ tego pokroju "księgi" mnie nie interesują.

Wolę bardziej gazety o przeróżnej tematyce (tak - wiem jak to zabrzmiało :P).

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 04, 2010, 16:17:18 »
    Witamy na forum! :)
    Do odpisania na Twojego posta skłoniły mnie dwie rzeczy: tekst odnośnie czytania książek oraz... podpis :)

Zgadzam się całkowicie z Grievousem. Tłumaczenie się, że "skoro wszyscy, to ja też" nie usprawiedliwia cię od niczego. Książek jest cała masa, a wniosek, że każda, która ci nie podejdzie, była pisana pod wpływem różnego rodzaju dopalaczy, też jest totalnie bez sensu. Jednak tak jak Ty nie toleruję książek pokroju "Pana Tadeusza" - wieje nudą i nic poza tym. Jednak lepsza beznadziejna książka od najlepszej gazety.

Co do Twojego podpisu, widzę, żeś fan Linuxa. Osobiście nie mam nic do tego systemu, ale jednak wytykanie błędów jednemu i ukrywanie ich w drugim jest bezpodstawnym porównaniem.
    Nawiązując do opisu: schody się nie zepsują, ale wejdź sobie po nich na 10 piętro :P Poza tym ze schodów można spaść, potknąć się i wybić sobie jedynki (w najlepszym przypadku) :P, czy wdepnąć w coś, co pies sąsiada przypadkowo zostawił :P Wchodząc do windy wystarczy wcisnąć przycisk, a w razie awarii masz bezpłatny serwis :) Statystycznie też więcej wypadków zdarza się podczas wchodzenia po schodach, niż podczas korzystania z windy :)
    Zresztą dyskusję na ten temat można toczyć bez końca, tak jak to, czy pecety są lepsze od konsol, czy też nie (wiadomo, że pc lepsze, ale konsolowiec i tak się będzie kłócił :P), czy lepsze są bułki czy chleb, itd itd. :)

Pozdrawiam i jeszcze raz witamy na forum :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 04, 2010, 16:39:20 »
    Ave! Witaj i nie wypełniaj szybkiej setki, jeśli dadzą.

Offline rubi95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 04, 2010, 19:34:17 »
    Witaj na forum !
    "Marzę o cofnięciu czasu. Chciałbym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu, jeszcze raz przeczytać uważnie napisy na drogowskazach i pójść w innym kierunku... "

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu :)

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 05, 2010, 09:43:41 »
    Co do Twojego podpisu, widzę, żeś fan Linuxa. Osobiście nie mam nic do tego systemu, ale jednak wytykanie błędów jednemu i ukrywanie ich w drugim jest bezpodstawnym porównaniem.
    Nawiązując do opisu: schody się nie zepsują, ale wejdź sobie po nich na 10 piętro :P Poza tym ze schodów można spaść, potknąć się i wybić sobie jedynki (w najlepszym przypadku) :P, czy wdepnąć w coś, co pies sąsiada przypadkowo zostawił :P Wchodząc do windy wystarczy wcisnąć przycisk, a w razie awarii masz bezpłatny serwis :) Statystycznie też więcej wypadków zdarza się podczas wchodzenia po schodach, niż podczas korzystania z windy :)

Hmm... Jak to wytłumaczyć...

Otóż schodami nie jest wygodniej - trzeba się napracować, żeby wyjść do celu. Po dokonaniu wyjścia jesteśmy dumni, że doszliśmy. Windą jest inaczej. Wchodzimy do windy, klikamy przycisk piętra i jedziemy.

Co do awaryjności... Owszem - na schodach możemy "wleść" w odchody zwierząt czy spaść z nich ale tylko z naszej winy. Co do windy - gdy jest awaria - winda jest nieczynna. Gorzej jest natomiast, gdy winda spadnie na sam dół (zerwie się linka) a my jesteśmy w środku.

Jak to rozumieć... Windows może się uszkodzić samoczynnie (miałem taki przypadek - BSoD po włączeniu systemu - 2 tygodnie był od nowości). W linuxie natomiast nie spotkałem się z żadnymi błędami. Owszem - niekompetencja może je wywołać, ale zawsze jest na to rada - format lub próby naprawy. Z Windowsem tak nie ma. Kiedy wyskoczy BSoD - "po ptokach" i zostaje jedynie format. Każda próba naprawy wiąże się z niepowodzeniem.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2010, 10:26:50 wysłana przez Diseant »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 05, 2010, 20:49:28 »
    Otóż schodami nie jest wygodniej - trzeba się napracować, żeby wyjść do celu. Po dokonaniu wyjścia jesteśmy dumni, że doszliśmy. Windą jest inaczej. Wchodzimy do windy, klikamy przycisk piętra i jedziemy.

Po wejściu na 10 piętro po schodach możesz mi wierzyć, że słowa jakie mi padają z ust nie mają nic wspólnego z dumą :)

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2010, 23:34:47 »
    Serdecznie witam na forum i łap Szybką Setkę!

(click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 07, 2010, 09:13:05 »
    Już się znalazł :P Nie wypełniaj Diseant, poprzedni nowy też nie wypełniał, szkoda czasu. Nowi userzy będą wdzięczni.

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 07, 2010, 15:36:46 »
    Miałem chwilkę czasu to wypełniłem. Przynajmniej się czymś zająłem bo akurat z roboty przyjechałem (8h malowania ścian).

(click to show/hide)