Hejka
Jako, że nie spotkałem się z takim tematem, postanowiłem wiec go zacząć. Jakie są wasze ulubione... jak w tytule: hrady, zamky i sioła;) Ulubione, cyli takie, które najbardziej pasują wam do kolekcji lenn i dlaczego?;)
Moje typy:
Swadia: Praven (lochy i wygląd zamku), Zamek Vinycourd, Zamek Senguzda, Zamek Reindi - opcjonalnie, tkwi przy Praven(lochy i wygląd zamku), Burglen i Todshara (leżą przy Praven; Yaragar/Ehlerdah opcjonalnie)
Nordowie: Werheg (wygląd zamku), Zamek Chalbek (lochy), Jayek, Udiniad (leżą przy Werheg)
Rhodocy: Veluca, Jelkala, Zamek Ibdeles (we wszystkich przypadkach wygląd komnat zamku i lochy)
Vaegirowie: Curaw, Zamek Ismirala, Zamek Yruma (lochy, wygląd komnat - zwłąszcza lochy w Curaw są imponujące, kto zwiedzał, wie czemu;) ), wsie byle jakie, byle blisko Curaw
Chanat: Narra, Tulga, Zamek Sungethe, Zamek Unuzdaq (ogólnie najlepiej sieprezentują, mimo wszystko... od biedy, jak nie ma nic lepszego;) )
Jesli chodzi o wsie będące częscia zamków, nie wspominałem o nich, bo i tak je dostaniemy razem z zamkiem, jeśli włądca się zgodzi. Z ciekawszych wsi to Rduna (połozona na 2 pagórkach) i Sunbuja (kopalnia żelaza? w każdym bądź razie ziemia tam czerwona, a za wsia dół, a w dole jakies wiaderka chyba).
Pozdrawiam