Też mam problem z wykonaniem w całości tego zadania.
Poparłam Radziwiłła, pokonaliśmy Rzeczpospolitą, jednak nie został póki co królem. Poniżej zamieszczam informacje o przebiegu kampanii,uwaga spoiler.
O Czarnym Hetmanie nie chce mi nic powiedzieć, a jak pytam to mnie spławia.
Byłam w archiwum z Rydze, rozmawiałam ze starostą wsi Nieśwież, rozmawiałam z Boratyńskim, odwiedziłam grobowiec rodziny Radziwiłłów, ale pojawiła się informacja, że to stara legenda kozacka...
W końcu ktoś z Rzeczpospolitej odesłał mnie do Mamaja a on wspomniał o Barabaszu i o tym, że znów trzeba odwiedzić Nieśwież.
Jednak na miejscu okazało się, że Radziwiłł zastawił na mnie zasadzkę, ogłosił zdrajcą i kazał mnie zlikwidować :) Mamaj sugerował skrytobójstwo, ale nie wiem zupelnie jak to zrobić...
Może niepotrzebnie na własną rękę szukałam informacji o Czarnym Hetmanie, może trzeba było dalej pozostać przy Radziwille i zaczekać aż zostanie królem???
W końcu poparłam Barabasza, ale po iluś tam dniach i rozbiciu Kozaków wyskoczyła mi informacja, że Radziwiłł zjednoczył ileś tam ziem i że Krzywonos (czyli ja) został ogłoszony zdrajcą i stracony:P
Chyba się cofnę do momentu, w którym jeszcze jestem z Radziwiłłem... tylko co dalej?
A i najważniejsze, obronę wsi, w której wspomniano o Czarnym Hetmanie zlecił mi Bohun, czyli może niepotrzebnie wspieram Radzwiłła? Tylko, że odesłał mnie do niego Jacques de Clermont...