Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy wie ktoś jak przejść zadanie "Czarny hetman"?  (Przeczytany 28723 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Czy wie ktoś jak przejść zadanie "Czarny hetman"?
    « dnia: Czerwca 24, 2010, 13:18:57 »
    Kiedy pytam się Radziwiłła gdzie znajduję się ich grobowiec on mówi ,że jest mi dużo winien ale coś tam mu się nie podoba.Czy wie ktoś co dalej zrobić?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline adek10

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Czy wie ktoś jak przejść zadanie "Czarny hetman"?
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 11, 2010, 22:45:18 »
    najpierw doprowadź do końca rebelii.
    Udało ci się zrobić zadanie "archiwum templariuszy"?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 23:06:34 wysłana przez adek10 »
    89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2010, 09:50:12 »
    Dzięki adek za odpowiedź ale przeszedłem już to zadanie i archiwum templariuszy pół roku temu.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline adek10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 17, 2010, 21:17:16 »
    a jak zrobić "archiwum templariuszy"
    89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 17, 2010, 21:28:01 »
    a jak zrobić "archiwum templariuszy"
    Podbij Rygę i porozmawiaj z zarządcą miasta, odnośnie "archiwów". Pojawi się stosowny fragment tekstu i wpis do dziennika o ukończeniu zadania.

Pozdrawiam!

Offline adek10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:28:15 »
    udało mi się skończyć rebelię, ale dostałem zadanie "tajemnice kniaziów Olchewiczów" (mogłem pokręcić nazwisko) może mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 03, 2011, 22:31:50 »
    Pogadaj z Jurrim Boratynskim

Offline Krzywonos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 03, 2011, 13:15:33 »
    Też mam problem z wykonaniem w całości tego zadania.
    Poparłam Radziwiłła, pokonaliśmy Rzeczpospolitą, jednak nie został póki co królem. Poniżej zamieszczam informacje o przebiegu kampanii,uwaga spoiler.
    O Czarnym Hetmanie nie chce mi nic powiedzieć, a jak pytam to mnie spławia.
    Byłam w archiwum z Rydze, rozmawiałam ze starostą wsi Nieśwież, rozmawiałam z Boratyńskim, odwiedziłam grobowiec rodziny Radziwiłłów, ale pojawiła się informacja, że to stara legenda kozacka...
    W końcu ktoś z Rzeczpospolitej odesłał mnie do Mamaja a on wspomniał o Barabaszu i o tym, że znów trzeba odwiedzić Nieśwież.
    Jednak na miejscu okazało się, że Radziwiłł zastawił na mnie zasadzkę, ogłosił zdrajcą i kazał mnie zlikwidować :) Mamaj sugerował skrytobójstwo, ale nie wiem zupelnie jak to zrobić...
    Może niepotrzebnie na własną rękę szukałam informacji o Czarnym Hetmanie, może trzeba było dalej pozostać przy Radziwille i zaczekać aż zostanie królem???

W końcu poparłam Barabasza, ale po iluś tam dniach i rozbiciu Kozaków wyskoczyła mi informacja, że Radziwiłł zjednoczył ileś tam ziem i że Krzywonos (czyli ja) został ogłoszony zdrajcą i stracony:P
    Chyba się cofnę do momentu, w którym jeszcze jestem z Radziwiłłem... tylko co dalej?

A i najważniejsze, obronę wsi, w której wspomniano o Czarnym Hetmanie zlecił mi Bohun, czyli może niepotrzebnie wspieram Radzwiłła? Tylko, że odesłał mnie do niego Jacques de Clermont...

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 03, 2011, 13:27:36 »
    (...) Mamaj sugerował skrytobójstwo, ale nie wiem zupelnie jak to zrobić...
    Mamaj sugeruje dwa możliwe rozwiązania:
    - Pokonanie Radziwiłła w walce - trzeba naleźć jego oddział i go po prostu pokonać.
    - Zlikwidowanie Radziwiłła podstępem - musisz udać się do miasta, w którym przebywa Radziwiłł (najlepiej w mieście należnym do niego - jeśli jakieś ma) i wybrać stosowaną opcję (możliwe, że automatycznie się "wybiera" po wejściu). Stoczysz walkę w zamku i (opcjonalnie) w mieście.
    Wówczas, gdy Radziwiłł zostanie zabity, żadni asasyni nie przyjdą. :P

By rozwiać Twoje pozostałe wątpliwości - zrobiłaś wszystko dobrze, więc bez obaw.

Pozdrawiam!

Offline Krzywonos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 03, 2011, 22:13:29 »
    No właśnie w mieście, w którym przebywał Radziwiłł nie było takiej opcji :/
    Po cofnięciu się w czasie ;) i nie buszowaniu za bardzo za tym Czarnym Hetmanem na własną rękę i przy pełnym wsparciu dla Radzwiłła i tak w końcu przychodzi moment - Radziwiłł zjednoczył ziemie polskie, został królem a ja jako zdrajca na szafocik...

Jest jeszcze 1 kwestia mam cały czas wiszące 2 zadania - rozmowa ze starostą wsi Nieśwież i "Hetman Barabasz". Ze starostą wsi rozmawiałam wcześniej jeszcze przed pojawieniem się tego zadania, a teraz podczas rozmowy nie ma wcale tematu Czarnego Hetmana do wyboru. Natomiast zupełnie nie wiem o co chodzi z Barabaszem, opowiada o Czarnym Hetmanie, ale nic poza tym, a zadanie nie znika. Jego treść to tylko tyle, że Barabasz jednak żyje i może pomóc :P

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2011, 16:31:58 »
    No właśnie w mieście, w którym przebywał Radziwiłł nie było takiej opcji :/
    Możliwe, z wybrałaś drugą opcję - "honorową walkę w polu" (zdarza się).
    Po cofnięciu się w czasie ;) i nie buszowaniu za bardzo za tym Czarnym Hetmanem na własną rękę i przy pełnym wsparciu dla Radzwiłła i tak w końcu przychodzi moment - Radziwiłł zjednoczył ziemie polskie, został królem a ja jako zdrajca na szafocik...
    Informacji o Czarnym Hetmanie możesz zbierać w trakcie obalania Kaziemirza - ostatecznie starosta z Nieświeża nie udzieli Ci informacji o grobowcu, dopóki nie ukończysz rebelii (więc kampanii nie "pociągniesz").
    Jest jeszcze 1 kwestia mam cały czas wiszące 2 zadania - rozmowa ze starostą wsi Nieśwież i "Hetman Barabasz". Ze starostą wsi rozmawiałam wcześniej jeszcze przed pojawieniem się tego zadania, a teraz podczas rozmowy nie ma wcale tematu Czarnego Hetmana do wyboru. Natomiast zupełnie nie wiem o co chodzi z Barabaszem, opowiada o Czarnym Hetmanie, ale nic poza tym, a zadanie nie znika. Jego treść to tylko tyle, że Barabasz jednak żyje i może pomóc :P
    Wpis ze starostą powinien zniknąć po tym, jak już zdobędziesz buławę, a wpis z Barabaszem - jak mu go "pokażesz".

Osobiście zawsze grałem wg schematu (mogą być spoilery):
    ...
    - rozpocząć rebelię
    - ukończyć zadania od Radziwiłła
    - podbić Rygę i przejrzeć archiwa templariuszy
    - wypytać sojuszników o Nieśwież
    - zakończyć rebelię
    - odwiedzić starostę w Nieświeżu
    - przekupić/pokonać dezerterów
    - zanieść sygnet Boratyńskiemu
    - zdobyć i przeczytać "Księgę Kruków"
    - porozmawiać z kozakami o "piosence"
    - odnaleźć i wykupić Mamaja
    - odnaleźć Barabasza
    - udać się ponownie na Nieśwież
    - pokonać obrońców we wsi
    - zlikwidować Radziwiłła (w boju lub mieście) i odzyskać buławę
    - powrócić do Barabasza z "Czarnym Hetmanem"
    ...

Grając na podstawie tego schematu ZAWSZE udawało mi się kończyć te zadania.

Pozdrawiam!

Offline Wołodyjowski14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 09, 2011, 18:28:48 »
    Ja mam problem. Mianowicie nie wiem gdzie jest Janusz Radziwiłł a u podróżników nie ma opcji o wypytanie o niego gdzie on jest i co zrobić!? Pomóżcie;p @

Offline zielczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 10, 2011, 18:55:31 »
    Musisz zapytać go o pretendentów do tronu, jeżeli nie ma takiej opcji to musisz odczekać parę dni.

Offline ObczajTo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 13, 2011, 15:48:03 »

- rozpocząć rebelię
    - ukończyć zadania od Radziwiłła
    - podbić Rygę i przejrzeć archiwa templariuszy
    - wypytać sojuszników o Nieśwież
    - zakończyć rebelię
    - odwiedzić starostę w Nieświeżu
    - przekupić/pokonać dezerterów
    - zanieść sygnet Boratyńskiemu
    - zdobyć i przeczytać "Księgę Kruków"
    - porozmawiać z kozakami o "piosence"
    - odnaleźć i wykupić Mamaja
    - odnaleźć Barabasza
    - udać się ponownie na Nieśwież
    - pokonać obrońców we wsi
    - zlikwidować Radziwiłła (w boju lub mieście) i odzyskać buławę
    - powrócić do Barabasza z "Czarnym Hetmanem"
    ...

Grając na podstawie tego schematu ZAWSZE udawało mi się kończyć te zadania.

Pozdrawiam!
    [/quote]

Mógłbyś podać dalszą część ? Mianowicie przechwyciłem Karawanę Barabasza i przeczytałem ten list więc doszedłem do Chmieleckiego. Więc jeśli podałbyś dalszą część tego + Chmielecki byłbym wdzięczny ;-)

Pozdrawiam :)

Offline Drakon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 11, 2012, 12:19:58 »
    Przepraszam że odkopuję temat, ale mam problem z tym właśnie zadaniem. Na poprzedniej postaci wystąpiła masa błędów i dlatego gram od nowa. Jak wziąść to zadanie? Wcześniej trafiłem na nie przypadkiem i nie pamiętam jak je wziąść. Pomoże ktoś?