Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53969 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 27, 2010, 21:36:34 »
    To i tak mało zmienia. Z resztą znacie już moje zdanie że ciekawiej i o wiele lepiej byłoby gdyby w bitwie wzięły udział klany zagraniczne.

PS: To zaprasza się klany "dojrzałe" do TS'a.
    PS2: I powtarzam zaproszenie kilku klanów będzie bardzo miły gestem z naszej strony.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2010, 22:37:00 wysłana przez SirSalvadin »

Offline Komar^

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:24:52 »
    Nie wiem czy zauważyliście ale killer zgłosił nasz klan :).

To i tak mało zmienia. Z resztą znacie już moje zdanie że ciekawiej i o wiele lepiej byłoby gdyby w bitwie wzięły udział klany zagraniczne.

Moim zdaniem tak niepowinno być bo zawsze znajdzie się jakiś przeciwnik polaków i zacznie spamować na TS ;/

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 27, 2010, 23:09:24 »

Moim zdaniem tak niepowinno być bo zawsze znajdzie się jakiś przeciwnik polaków i zacznie spamować na TS ;/

Od tego są Admini więc się nie martw , bo to akurat jest najmniejszy problem :)

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Komar^

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 28, 2010, 13:36:38 »

No dziOob skąd mam mieć pewność ,że admini będą mogli zapanować nad sytuacją gdy się klany zagraniczne zaczną wygłupiać. No tak wystarczy ich kiknąć ale czy później inne zagraniczne klany nie pomyślą ,że admini nie sprawiedliwie rozwiązali tą sprawę. No i na próżno trudy z wysyłaniem zaproszeń na obcokrajowe klany ;/.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 28, 2010, 13:41:59 »
    Jeszcze raz powtarzam, że nie będzie zagranicznych klanów. Jedynym wyjątkiem może być rosyjski RS. Sprawdzimy tak naprawdę czy da się zapanować nad polską społecznością i jeśli wszystko wyjdzie to następny event będzie obejmował więcej nacji.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 28, 2010, 15:22:11 »

No dziOob skąd mam mieć pewność ,że admini będą mogli zapanować nad sytuacją gdy się klany zagraniczne zaczną wygłupiać. No tak wystarczy ich kiknąć ale czy później inne zagraniczne klany nie pomyślą ,że admini nie sprawiedliwie rozwiązali tą sprawę. No i na próżno trudy z wysyłaniem zaproszeń na obcokrajowe klany ;/.

Czemu z góry zakładasz że to obcokrajowcy nie będą umieli się zachować? Z wczorajszego zachowania waszego klanu na turnieju wynika coś innego.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Komar^

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 28, 2010, 19:59:58 »
    Wiem ,że na wczorajszym turnieju trochę po rozrabiałem ale na (ale jak dla mnie)  nudnym turnieju w którym na swoja walkę czeka  się 30 min to coś innego niż żywa bitwa w której coś się ciągle dzieje . No i Argalem masz racje ,że Polacy też się mogą źle zachowywać ale zapewniam ,że bedę grzecznie jak aniołek stal w Polskim
    szeregu ;P

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 28, 2010, 20:55:40 »
    nudnym turnieju w którym na swoja walkę czeka  się 30 min to coś innego niż żywa bitwa w której coś się ciągle dzieje .

Turnieje nudne!? Dziwne...

Argalem

bez komentarza...

Wątpię abyś był "grzeczny jak aniołek". Dlatego nie chciałbym grać z Tobą bo zaniżyłbyś swoim zachowaniem poziom całej batalii i popsułbyś innym grę swoimi jękami, krzykami itp.

Offline gamer96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 28, 2010, 21:36:43 »
    Czy jako Polak(w grze i w prawdziwym życiu, choć chodzi tu tylko o grę) też mam siedzieć w lesie i się modlić przez pół dnia, jak zacni przodkowie O.o?  Ile trwać będzie bitwa?

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 28, 2010, 22:36:46 »
    Skoro będziemy grać na zasadach meczy klanowych to 10 rund ma mapę ( 5 na spawn ) , 2 mapy x 10 rund = 20 rund x 6 minut to 2 godziny , zakładając oczywiście że każda runda będzie trwała do końca + 30 minut sprawy organizacyjne to z 2 i pół godziny max. według mnie , ale pewnie rundy będą dłuższe jeżeli będzie grać dużo osób.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 29, 2010, 01:40:26 »
    oprócz bitwy (która pewnie zmieni się w zwykłą "nawalankę") można by ponagrywać parę sekwencji
    -potrzebny będzie reżyser i około 3-5 nagrywających dla absolutnej pewności, ze wszystko się zachowa. w ten sposób dałoby się zrealizować epicki filmik (odtworzenie kilku scen z "Krzyżaków" bądź na podstawie historycznych opracowań)

tak to działa na przykładzie 22nd formation battle:
    http://www.xfire.com/video/2da82b/
    http://www.youtube.com/watch?v=_fkz-H5popo

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 29, 2010, 01:45:34 »
    oprócz bitwy (która pewnie zmieni się w zwykłą "nawalankę") można by ponagrywać parę sekwencji
    -potrzebny będzie reżyser i około 3-5 nagrywających dla absolutnej pewności, ze wszystko się zachowa. w ten sposób dałoby się zrealizować epicki filmik (odtworzenie kilku scen z "Krzyżaków" bądź na podstawie historycznych opracowań)

tak to działa na przykładzie 22nd formation battle:
    http://www.xfire.com/video/2da82b/
    http://www.youtube.com/watch?v=_fkz-H5popo

Eh...nie rozumiem czemu wszyscy wzorują się wyłącznie tu zapominając zupełnie o tym że klany także potrafią coś stworzyć i nie wierzą w zorganizowanie Polaków:)

Strzelanie salwą jak dla mnie nie ma tu sensu. Oczywiście jakieś tam formacje pojawią się ale nie liczcie na rzymskie żółwie:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 29, 2010, 07:06:14 »
    Zrozumcie jedno, to nie ma być żadna rekonstrukcja tylko zabawa... Przede wszystkim ma nam sprawić przyjemność. Jedyne co będzie wymagane od graczy to stosowanie się do rozkazów i nie wydzieranie się na TS. Ponieważ obie te czynności popsują zabawę innym nie będą one tolerowane. Poza tym macie się dobrze bawić. Jak przy okazji da się nakręcić dobry filmik i odegrać bitwę zgodnie z historią, super, jak nam nie wyjdzie trudno... Byleby wspomnienia zachować jak najlepsze...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 29, 2010, 12:22:23 »
    Żeby bitwę odwzorować potrzebny był by serwer na przynajmniej tysiąc osób, licząc że oddziały nie będą takie wielkie :P. No i trzeba by stosować manewry odwrotów itd. Taka wersja jest nierealna.
    Ja bym radził dodać Litwinów (bo byli dużym i ważnym elementem tej bitwy), na początku bitwy puścić paru lekkozbrojnych z łukami ze strony Polsko-Litewskiej oraz piechotę ze strony Krzyżaków. Po jakimś czasie zaatakowała by konnica krzyżacka a na nich rzuciła by się Polsko-Litewska. Dalej byłaby sieczka. Mój plan nie oddaje bitwy pod Grunwaldem jednak na pewno uczyniłby tą zabawę atrakcyjną i dodał realistyki : p
    Sława!

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:32:12 »
    Chwila, chwila... Przestaję nadążać za tym co czytam. Czy ktoś zaproponował tu rezygnacę z walki w FORMACJACH (FORMACJACH, a nie grupach)? Przecież skoro serwer ma ponad 220 miejsc, to otrzymujemy dwie strony: Koronę ze 120 wojownikami i Zakon mający na polu niecałe 100.
    Więc Korona jest w stanie wystawić np. 6 chorągwi (jedna chorągiew to jedna formacja) po 20 zbrojnych, a zakon jakieś 4-5 chorągwi. Używam tu zwrotu chorągiew, choć mam na myśly również piechotę i łuczników.
    Pogromce, jeśli do walki staną tylko ludzie inteligentni, to bitwa nie zmieni się w nawalankę, wszyscy pozostaną w swoich chorągwiach i walka będzie odbywała się zgodnie z rozkazami.
    Ktoś wspomniał o salwach i rzymskich żółwiach. Toż to znakomite pomysły. Jaki jest lepszy sposób na zabicie z dystansu choć kilku wojowników w chorągwi? Wsszscy muszą strzelić naraz, a to przecież jest salwa. Po chwili kolejna i kolejna. A jak przeciwnicy zareagują na lecącą w ich stronę chmurę pocisków? Oczywiści tarcze nad głowy i iść do przodu. Czyli mamy żółwia.

Jak rozumiem będą dwa osobne kanały do rozmów? Ale proponowałbym mumble. Jak już kiedyś wspomniano nie obciąża ono tak łącza, a na takiej bitwie każda ms opóżnienia jest cenna.
    I co z kamerzystami? Narazie wszyscy mówią, że "będą". Ale przecież trzeba znaleźć kilku chętnych, którzy nie biorąc aktywnego udziału w bitwie będzą w stanie to nakręcić (niewielu będzie chciało się pościęcić by być tylko obserwatorem).
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"