Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53502 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:31:51 »
    pytanie: kiedy to właściwie jest ?????
    Na pewno w wakacje, ale nie ma jeszcze oficjalnej dokładnej daty.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:32:54 »
    Rozman lepiej ab to kto inny był Witoldem. A co do krzyżaków to Daedalus kiedyś pięknie ich zrobił.

Poza tym twoje zdanie jest dziwne. Masz kogoś na Witolda? Czy po prostu napisałeś to z nudów? A może nie lubisz Rozmana?
    Do rozmananic nie mam ale wątpię w to aby był najlepszym materiałem na przywódcę. Zdecydowanie lepiej nadawałby się Wambo. A mi się nie chce.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 19:13:56 wysłana przez Nacjo »
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:36:38 »
    Litwini wcale nie latali w skórach mieli swienie wyszkoloną lekką kawalerie i doborowych piechurów

(...-Podstawowym zajęciem Tatarów muzułmanów, w dawnej Polsce i Litwie, była obok rolnictwa i rzemiosła, służba w wojsku. Osadnictwo tatarskie od swych początków miało charakter wojskowy. Pierwsze osady powstawały w pobliżu ośrodków miejskich, blisko granicy z Zakonem Krzyżackim co umożliwiało, na rozkaz księcia, szybką mobilizację oraz obronę miast i dróg przed Krzyżakami....)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 17:47:18 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline rozman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 26, 2010, 18:00:22 »
    Rozman lepiej ab to kto inny był Witoldem. A co do krzyżaków to Daedalus kiedyś pięknie ich zrobił.

Ale masz jakiś powód czy po prostu ty byś nim chciał być i nikt więcej , ja mam zamiar dowodzić tylko SRT nikim więcej...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 26, 2010, 18:04:35 »

Poza tym twoje zdanie jest dziwne. Masz kogoś na Witolda? Czy po prostu napisałeś to z nudów? A może nie lubisz Rozmana?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 26, 2010, 18:05:25 »
    Sądzę, o ile moderatorom starczy sił, że można by było stworzyć bardzo wiele jednostek, włączając w to Tatarów, ale to byłoby bardzo ryzykowne, przez co musielibyśmy wiedzieć, że podczas bitwy nie weźmiecie samej jazdy tatarskiej. W modzie z muszkietami (mousket&madness, lub jakoś tak) było o wiele więcej niż trzy klasy, więc o ile starczy nie tylko sił, ale i chęci oraz czasu, no i ktoś by się z nimi skonsultował jak to zrobić, mielibyśmy bardzo dużego moda. A ten mod wcale nie musi być na jedną okazję, jeśli przybędzie wystarczająco dużo osób, to czemu nie zagrać pod koniec wakacji np. w oblężenie Malborka, o ile Polacy wygrają najbliższą batalię. Póki co każdy kto umie zrobić coś, to bardzo się tym modem zainteresował i widać duże zainteresowanie. A pamiętajmy, że zawsze nie musimy grać tylko na siebie. Chociażby na najbliższą bitwę można zaprosić Niemców i razem jako Polacy oblegać warownię. A później do moda dodać parę innych nacji, bo w końcu ekwipunek Polaków, a choćby Rosjan w tamtych czasach, był w pewnym stopniu podobny, więc byłoby mniej roboty, a więcej doświadczenia. Dlatego nie miałbym nic przeciwko hakownicy czy też innym obiektom, zgadzającymi się z ekwipunkiem wojaków, którzy 600 lat temu toczyli tą bitwę. A póki co powiem, że scena Warbanda w Polsce przeżywa teraz rozruch. Jak spotkacie na jakimś serwerze jakiegoś Polaka nie znającego Naszego forum to go w jakiś sposób zaproście. Zawsze miło jest patrzeć, na rodaków będących najlepiej zorganizowaną i "najżywszą" społecznością w danej grze.

PS Nie niszczcie owej społeczności;)
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 26, 2010, 18:35:13 »
    Słuchajcie a dlaczego piszecie, ze ten mod bedzie tylko na jeden raz ??
    Przecie można takie coś organizować co roku...taka nowa tradycja ;D w M&B
    Taki "turniej miedzynarodowy" bo przecie nie byl by to turniej a raczej bitwa gdzie rozne klany i nie tylko walczyly by po jednej stronie
    Jeszcze jedno mysle ze mozna by dodac kilka herbow historycznych ktore mialy miejsce w owej bitwie
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 18:39:01 wysłana przez Andreuse »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 26, 2010, 18:38:07 »
    Słuchajcie a dlaczego piszecie, ze ten mod bedzie tylko na jeden raz ??
    Przecie można takie coś organizować co roku...taka nowa tradycja ;D w M&B
    Taki "turniej miedzynarodowy" bo przecie nie byl by to turniej a raczej bitwa gdzie rozne klany i nie tylko walczyly by po jednej stronie
    Jeszcze jedno mysle ze mozna by dodac kilka herbow historycznych ktore mialy miejsce owej bitwie

Wiesz że za rok Polska scena Warbanda będzie zapewne wyglądała inaczej? Wielu ludziom gra się znudzi, niektóre klany upadną powstaną nowe, wyjdą być może ciekawsze mody o Krzyżakach niż ten. Nie wiadomo czy za rok będzie komu to organizować, jak dla mnie trzeba zobaczyć jak to w ogóle wyjdzie w tym roku.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 26, 2010, 18:44:30 »
    Nie no racja ale pisze to ze pomysl jest naprawde dobry i jesli wyjdzie zorganizowanie tego to dlaczego takiego czegos nie organizowac co rok
    Takie stale turnieje maja miejsce w TW wiec tu tez mozna by
    Po za tym to nie musi byc ciagle ten sam mod,wiadomo za rok moze sie duzo zmienic a i mod moza wtedy bardziej rozbudowac itp.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 26, 2010, 19:47:22 »
    Nie no racja ale pisze to ze pomysl jest naprawde dobry i jesli wyjdzie zorganizowanie tego to dlaczego takiego czegos nie organizowac co rok
    Takie stale turnieje maja miejsce w TW wiec tu tez mozna by
    Po za tym to nie musi byc ciagle ten sam mod,wiadomo za rok moze sie duzo zmienic a i mod moza wtedy bardziej rozbudowac itp.

dobrze prawi ,
     juz trza myslec aby podtrzymać to jako tradycje ta gra swietnie sie do tego nadaje
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 19:49:47 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 26, 2010, 20:40:18 »
    Nawet nie zagraliśmy a wy już chcecie to oprawić w "tradycje" -.-

Poczekamy zobaczymy, obecnie jest to walka między REF - SRT, IPL + Pospolite Ruszenie (3, 4 osoby).

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 26, 2010, 20:51:05 »
    I tu byś się zdziwił, po pierwszym dniu rekrutacji mam już siedmiu chętnych w oddziale. No i oczywiście ja, czyli ośmiu.
    Swoją gotowość deklarowała jeszcze Gothia i JZ (chyba, klanami zajmuje się Pif). Więc jesteśmy na dobrej drodze...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 26, 2010, 22:12:41 »
    Do rozmananic nie mam ale wątpię w to aby był najlepszym materiałem na przywódcę. Zdecydowanie lepiej nadawałby się Wambo. A mi się nie chce.

Wambo? Ja sądzę że nasz klan wie lepiej kto ma być Witoldem od ciebie, i pozwolisz że sami zdecydujemy kto nim będzie:)

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 26, 2010, 22:27:44 »
    Wambo? Ja sądzę że nasz klan wie lepiej kto ma być Witoldem od ciebie, i pozwolisz że sami zdecydujemy kto nim będzie:)
    Oczywiście, że wy wiecie lepiej, ja tylko mówię kogo ja bym wytypował a nie kogo wy macie wytypować. Może rozman potrafi dowodzić a może nie.

A skąd wiesz że Wambo potrafi dowodzić? Widziałeś go w akcji? Nie sądzę...po prostu u nas generałem jest Rozman bo został wybrany m.i.n przez Wamba.
    Ja już w to nie wnikam, nie należę do SRT więc te sprawy mnie mało obchodzą.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 22:33:50 wysłana przez Nacjo »
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 26, 2010, 22:30:37 »
    Oczywiście, że wy wiecie lepiej, ja tylko mówię kogo ja bym wytypował a nie kogo wy macie wytypować. Może rozman potrafi dowodzić a może nie.

A skąd wiesz że Wambo potrafi dowodzić? Widziałeś go w akcji? Nie sądzę...po prostu u nas generałem jest Rozman bo został wybrany m.i.n przez Wamba.