Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53505 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 26, 2010, 13:41:02 »
    Na konia daj ten wzór z watowanego stroju, tylko domaluj krzyże. Teraz wygląda kiepawo.

Ponawiam moją prośbę- dajcie hakownice! Przecież Bitwa pod Grunwaldem była jedną z pierwszych bitew w których użyto tej broni :D:D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 26, 2010, 13:46:18 »
    Na konia daj ten wzór z watowanego stroju, tylko domaluj krzyże. Teraz wygląda kiepawo.

Ponawiam moją prośbę- dajcie hakownice! Przecież Bitwa pod Grunwaldem była jedną z pierwszych bitew w których użyto tej broni :D:D

Wątpię, tworzenie broni palnej jest dosyć trudne. Poza tym to chyba byłoby jednak trochę za dużo zadań dla moderów. Chociaż jeżeli oni się zgodzą...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 26, 2010, 13:48:14 »
    Dajcie spokój to mod na jednorazową akcję.

Jak będą kiedyś w planach, jakieś rozszerzenia dla tego moda to wtedy się o tym pomyśli. Na razie to ma tylko fajnie się prezentować nie koniecznie ma być zgodne z realiami ;p. No chyba że Pifcio zadecyduję inaczej.

Na konia daj ten wzór z watowanego stroju, tylko domaluj krzyże.

Bez przesady ;p.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 13:52:53 wysłana przez ^IvE »

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 26, 2010, 13:58:28 »
    A więc na spotkaniu Liderów klanów ustaliliśmy (na spotkaniu zorganizowanym przez Klan REF) ,ze  Władkiem zostanie Vondagar  jezeli chodzi o Witka proponuje juz wewnętrzne spotkanie IPL i pozostałych liderów klanów
    Oczywiście nie możne zabraknąć Lidera Klanu REF NA SPOTKANIU
     ABY POMÓC W EWENTUALNYM USTALENIU KTO MA BYĆ WITOLDEM

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 26, 2010, 14:34:14 »
    Dobra jako że już ustalone że Litwni będą na bitwie.. wykonałem dla nich banner (Sorki że taka jakość, mój komputer to kalkulator ;p):

(click to show/hide)
    jezeli chodzi o Witka proponuje juz wewnętrzne spotkanie IPL i pozostałych liderów klanów

Oczywiście, spotkanie musi się odbyć, ale mi na Rolę Litwinów idealnie pasuję SRT, musi być to duża siła a SRT to najliczniejszy klan który się stawił do Polskiej strony, do tego są w miarę zorganizowani dowódcę by sobie wybrali ;p. Podczas bitwy wzięli by skóry, a Witek jakąś kolczugę czy płytówkę. Wojska Polsko-Litewskie będą miały dużą przewagę ale nie zapominajmy za ta przewaga latała w skórach ;p, dlatego proponowałbym SRT. Oczywiście nie wiem jak samym zainteresowanym to pasuję, ale to tylko moje przemyślenia ;).

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 26, 2010, 14:45:36 »
    No i powoli zaczyna się robić to czego się obawiałem... Mecz REF v IPL- STR... Nie zapominajcie że przywiodę na to spotkanie chorągiew pospolitego ruszenia:-P

Prosiłbym graczy niezrzeszonych (fajne słowo) o zgłaszanie się do mnie na PW (ci, którzy jeszcze tego nie zrobili) a nie w tym temacie. Oczywiście jestem tylko skrzynką kontaktową i myślę, że dowódcę wybierze się na osobnym spotkaniu, na które jako przedstawiciel wolnych strzelców, pozwolę sobie się wprosić;-P
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 26, 2010, 14:48:04 »
    To były tylko moje przemyślenia ;p.

Ale z drugiej strony równie dobrze było by gdyby gracze niezrzeszeni przywdziali Litewskie barwy i ruszyli do boju ;p. Albo po prostu zrobiło by się Litwę dla chętnych. Zresztą będzie spotkanie to się obgada ;p.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 26, 2010, 14:57:58 »
    Ja proponuje jeśli się da włączyć tylko konnice (chanat?) bo byli Tatarzy też... Piechota hmmm Rhodocka (Polska) a Nordycka (Litwini) z tymi skórami to dobry pomysł tylko, że to może być chamskie dla słabszych graczy bo taki Pifcio albo Oktawian jedzie "Czołg" i go koniem ogłusza:P ale zresztą zobaczymy ja proponuje rażącą przewagę Litwinów gdyż polaków tam ogromnie dużo nie było to raczej Witold przyprowadził od hehe Litwinów polaków (Na Warband) 50-100 a reszta to Litwini,Tatarzy i Rosjanie :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 26, 2010, 15:02:13 »
    Nie, Nie, Nie żadnego Chanatu powinno być, może i Tatarzy byli, ale Chanat tak psuję grę.. że absolutnie jestem przeciw. Bitwa zamieni się w jakiś kabaret w którym ci na koniach będą po całej mapie uciekać a Krzyżacy będą bezradni.

Offline Andreuse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 26, 2010, 15:46:49 »
    Hehe ale własnie ta kur.. jazda "skirmiszerów" namieszała w tej bitwie :D
    Wiem ze nacja Chanat jest strasznie wkur... i dla noobow, ale moze to nie głupi pomysł

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 26, 2010, 16:53:11 »
    A więc na spotkaniu Liderów klanów ustaliliśmy (na spotkaniu zorganizowanym przez Klan REF) ,ze  Władkiem zostanie Vondagar  jezeli chodzi o Witka proponuje juz wewnętrzne spotkanie IPL i pozostałych liderów klanów
    Jeśli chodzi o Witolda to proponowałbym Rozmana lub sir Lucę   . Mam jeszcze pytanie prace nad modyfikacją przebiegają bardzo szybko ( skoro już jest beta ) i teoretycznie kiedy można się doczeka wyjścia . Proponowałbym też spotkanie strony Polskiej w "najbliższych dniach" i ustalenia kilku rzeczy  ( w tym sprawę Witolda ). Jak tam rekrutacja niezrzeszonych  sir Luca :) ??
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:01:47 »
    Nie wszyscy Litwini latali w skórach:) Poza tym dużych szans mieć nie będziemy jeżeli latać będziemy w tych "skórach" przeciwko czołgom krzyżackim:) Jak dla mnie to to powinno być wymieszane każdy weźmie taką chorągiew jaka mu się spodoba i ekwipunek który będzie mu odpowiadał. Bo w sumie i tak inscenizacji nie będzie, a te skóry tylko zmniejszą nasze szanse w bitwie do minimum. Poza tym takie latanie w każdy w innej zbroi u Polaków i Litwinów oddało by wiarygodniej niejednolite umundurowanie w armii. Bo jeżeli każdy Litwin byłby w skórze a każdy Polak w kolczudze to nie byłoby to zbyt wiarygodne jak dla mnie. Poza tym takie wymieszanie znakomicie oddało by chaos pola bitwy.

Co do Chanatu to zgadzam się z Barbarianem, zbędny i niepotrzebny.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:12:42 »
    Prace nad modyfikacją naprawdę idą pełna parą wiec na dniach możecie się spodziewać wersji ogólnodostępnej. Spokojnie, każdy będzie miał czas się do bitwy przygotować.
    Rekrutacja się rozkręca, myślę ze uda mi się zebrać pokaźną chorągiew:-)

Chyba zapominacie o jednym... Na mapie mogą być maksymalnie dwie nacje. Więc nie kłóćcie się o to które, tylko jak poszczególne klasy w obrębie frakcji wyposażyć.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:26:02 »
    W sumie można przełożyć jednostki Khanatu do innej frakcji i niby są wtedy 3 frakcję na mapie ale nie ja o tym decyduje , ale w sumie jako Tatarzy idealną frakcją byli by Khanaci. A jeżeli chodzi o Witolda to mógłbym być ale do dopiero po 18 lipca , czyli data 25 lipca najlepiej pasuje tak jak napisał Marcin z Dobrej ;] Dobra robota z tymi modelami i teksturami ale koń krzyżacki wygląda tak mega prosto może to przez minimalne ustawienia czajnika Ive :D

Offline TadzikMen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 26, 2010, 17:27:41 »
    Panowie, ja bym był chętny ;]
    Tylko czy mój modemik to utrzyma to ja już nie mam pojęcia. Aha i takie bojowe pytanie: kiedy to właściwie jest ?????