Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)  (Przeczytany 53542 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Bitwa pod Grunwaldem 2010 :)
    « Odpowiedź #165 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:41:13 »
    Eh...nawet jeżeli serwer przekroczy te 64 sloty to z pewnością nie dobije do 200. Jeżeli będzie więcej niż 64 ludzi to minimalnie więcej, nie wiem 70, 80 ale to jest według mnie maximum. Co do formacji, w tej grze takie formacje bardzo łatwo rozbić konnicą, chodź nie zaprzeczam że jakieś się  pojawią ale to już zależy od dowódców.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #166 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:47:06 »
    Raddeo bardzo to ładnie wygląda jak tak piszesz o tej bitwie, ale uwierz mi na słowo, że wątpie, żeby setka ludzi przyszła. To raz. A dwa, jeśli chcesz formacji, to od razu Cię rozczaruje i na bank gdyby jakiś dowódca chciał to wprowadzić to mu się po prostu nie uda. Będzie jedno wielkie zamieszanie, jeden wielki burdel, ale i tak warto to zoorgaznizować.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #167 dnia: Czerwca 29, 2010, 13:58:10 »
    Eh...nawet jeżeli serwer przekroczy te 64 sloty to z pewnością nie dobije do 200. Jeżeli będzie więcej niż 64 ludzi to minimalnie więcej, nie wiem 70, 80 ale to jest według mnie maximum. Co do formacji, w tej grze takie formacje bardzo łatwo rozbić konnicą, chodź nie zaprzeczam że jakieś się  pojawią ale to już zależy od dowódców.
    W grze? A myślisz, że jak w realu, gupa rozpędzonych koni w ciężkich zbrojach wpadnie na kilku stojących obok siebie ludzi to wszyscy wyjdą z tego żywi? W Warbandzie konie i tak zadają zbyt małe obrażenia od samego staranowania wroga.
    Co do samego rozbijania formacji to spróbuj w ten sposób rozbić rchodockich sierżantów wsopieranych przez grupkę kuszników ;)
    Raddeo bardzo to ładnie wygląda jak tak piszesz o tej bitwie, ale uwierz mi na słowo, że wątpie, żeby setka ludzi przyszła. To raz. A dwa, jeśli chcesz formacji, to od razu Cię rozczaruje i na bank gdyby jakiś dowódca chciał to wprowadzić to mu się po prostu nie uda. Będzie jedno wielkie zamieszanie, jeden wielki burdel, ale i tak warto to zoorgaznizować.
    Skoro ma przyjść tylko 70 osób to po co to wszystko? To faktycznie nie będzie epicka bitwa tylko podwórkowa bójka. Skoro mamy możliwośc obsłużeniea 200 chłopa, to nie wiem dlaczego jednak nie zaprosicie obcokrajowców (wiem, to ma być "polski" event, nie chcemy bałaganu, itp. A co poza tym?). Mając 70 osób nie urządzimy Grunwaldu! Toż to niecała jedna normalna chorągiew. 35 osób po każdej stronie. Aż głowa boli.

A tak z innej beczki, to mógłby ktoś pokazać te zbroje w grze na maksymalnych detalach? Bo, przepraszam, jeśli kogoś urażę, aktualnie to one są conajmniej straszne. Wyglądają całkowice paintowo, bez żadnych płyt (przeciez to zbroje płytowe mają być), bez blasku, w ogóle "bez".
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Czerwca 29, 2010, 14:03:17 »
    Wytłumacze Ci to inaczej. Być może (najprawdopodobniej) dużo ludzi się zapisze, a przyjdzie tylko garść, bardzo chciałbym się mylić i po cichu liczę na 200 osób, ale myślę realnie, no nic poczekamy i sprawdzimy

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #169 dnia: Czerwca 29, 2010, 15:50:51 »
    Ja bardzo chętnie zagram, data dzienna bitwy jest dla mnie bardzo ważnym wydarzeniem :0 Chciałbym zagrać krzyżakiem i przed rozpoczęciem walki rzucić przeciwnikowi dwa nagie miecze do stóp.
    MORMO rządzi

Offline rozman

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #170 dnia: Czerwca 29, 2010, 19:06:29 »
    Jak już znajdą się chętne osoby spiszemy listę osób ,które mają być na bitwie ( jako Polacy ) , to dlaczego dowódca nie miał przeprowadzić treningu formacji ? Ja osobiście bym coś takiego mógł wykonać , ponieważ nicku dowódcy Polskiej armii nie znam :(

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #171 dnia: Czerwca 29, 2010, 20:32:13 »
    To poczytaj uważnie ten temat... Jak na razie zgłoszony jest oficjalnie Vondagar z IPL, a trening jakiś na pewno musi być. Przecież, choćby, osoby niezrzeszone muszą obyć się z dowodzeniem na polu walki. I myślę Pif, że najwyższa pora ustalić konkretną datę, coraz więcej osób się o to pyta i uzależnia swój udział właśnie od terminu...

A co do zapisów... Przejrzyjcie sobie temat o turnieju drużynowym. Ile tam było optymizmu i chętnych a co z tego wyszło? Dla tego najpierw ta impreza niech wypali a potem będziemy starali się ją promować...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #172 dnia: Czerwca 29, 2010, 21:02:38 »
    chce sie zapisać do Polskich rycerzy i wziąć udział w tej wirtualnej bitwie

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #173 dnia: Czerwca 29, 2010, 21:06:17 »
    Jesteś ostatnim przypadkiem że zapisuję kogoś bez wysłania mi PW. Zrozumcie ze jeśli mamy to wszystko ogarnąć musimy mieć przynajmniej w temacie porządek... Jeszcze brakuje tu tylko zapisów...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Czerwca 29, 2010, 22:34:27 »
    To poczytaj uważnie ten temat... Jak na razie zgłoszony jest oficjalnie Vondagar z IPL, a trening jakiś na pewno musi być. Przecież, choćby, osoby niezrzeszone muszą obyć się z dowodzeniem na polu walki. I myślę Pif, że najwyższa pora ustalić konkretną datę, coraz więcej osób się o to pyta i uzależnia swój udział właśnie od terminu...

A co do zapisów... Przejrzyjcie sobie temat o turnieju drużynowym. Ile tam było optymizmu i chętnych a co z tego wyszło? Dla tego najpierw ta impreza niech wypali a potem będziemy starali się ją promować...

Vondagar jest dowódcą czy jest tylko kandydatem ?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #175 dnia: Czerwca 29, 2010, 23:15:37 »

Vondagar jest dowódcą czy jest tylko kandydatem ?

Wyszukaj sobie sam.. jest dokładnie napisane w temacie..

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Czerwca 30, 2010, 09:20:45 »
    Bitwa pod Grunwaldem odbędzie się w niedziele 25.07.2010 o godzienie 18.30

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #177 dnia: Czerwca 30, 2010, 10:00:11 »
    Bitwa pod Grunwaldem odbędzie się w niedziele 25.07.2010 o godzienie 18.30

Tak, na pewno o godzienie :D

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Czerwca 30, 2010, 10:46:46 »
    Czy ma ktoś kontakt z Vondagarem ? Bo coś się nie odzywa....

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #179 dnia: Czerwca 30, 2010, 11:15:49 »
    Ja mam a co chcesz?