Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CD-Action  (Przeczytany 25777 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: CD-Action
    « Odpowiedź #120 dnia: Października 28, 2009, 10:05:44 »
    Ja to CD'A to już dawno nie kupuję ze względu na gów***e gry .... od wielu miesięcy nie ma nic ciekawego ostatni numer kupiłem w grudniu na styczeń 2009r. :D ,a później to już jakoś mi się nic w nim nie podobało żadnej fajnej gry ani nic aż tak ciekawego do poczytania też nie ma....

Kupować gazetę żeby pograć w jakieś dobre gry dołączone do niej??? acha....to ja nie kupuję "Pani Domu" bo nie dodają do niej tylnych opon do passata, tylko jakieś debilne poradniki.....

Kupuje, jak mi się przypomni, że takie coś jest....czyli idę obok kiosku i ooo!!! widze że coś tam jest kolorowego i kupuje:P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #121 dnia: Października 28, 2009, 10:39:58 »
    Kiedyś kupowałem. Regularnie. Bo lubiłem. Zawsze też śmiałem się z ludzi, którzy narzekali, że pismo schodzi na psy. Aż do zeszłego roku, gdy uznałem, że tak naprawdę nie ma tu już w sumie nic, co mogłoby mnie zainteresować. Recenzje nieraz tak słabe, że nawet ja potrafiłbym napisać lepsze (w tym miejscu specjalne pozdrowienia dla Allora i jego "wspaniałego" stylu pisania, gdzie po przeczytaniu recenzji czy zapowiedzi człowiek nie tylko miał zamęt w głowie, ale i o opisywanej grze wiedział mniej, niż wcześniej), oceny gier często z kosmosu wzięte, w pełniaki nie ma czasu grać...

Przez jakiś czas przy piśmie trzymało mnie jeszcze przyzwyczajenie oraz osoba Smugglera i jego dział AR. Ale to też się urwało. Smugglera poznałem osobiście (Qn'ika i Grega też), zaś AR z numeru na numer stawało się coraz mniej śmieszne, a coraz bardziej chamskie i żałosne. Niczym już nie przypomina działu, który tak kiedyś lubiłem - lekkiego, zabawnego, z naturalnym poczuciem humoru. No ale jakie czasy, taki dział. Smuggler dostosował się poziomem do 'rozmówców' i mamy wojnę na jak najbardziej chamskie i gówniarskie odpowiedzi, przyprawioną wymuszonymi i nieśmiesznymi żartami. Ale z drugiej strony czego oczekiwać od pisma, które jest wymierzone w 13-15 latków?

Mam u siebie dwa spore stosiki numerów z lat 1997 - 2008, pod którymi uginają się solidne drewniane półki. Do tego kilka nowszych numerów, które kupiłem, ale po chwili lektury odłożyłem znudzony lub zdegustowany. Kiedyś lubiłem wracać do CDA i nawet po kilka razy czytałem poszczególne numer, gdy nie było nic innego do roboty. Teraz wszystko leży tylko i się kurzy...

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Października 29, 2009, 21:40:15 »
    Mam u siebie dwa spore stosiki numerów z lat 1997 - 2008, pod którymi uginają się solidne drewniane półki. Do tego kilka nowszych numerów, które kupiłem, ale po chwili lektury odłożyłem znudzony lub zdegustowany. Kiedyś lubiłem wracać do CDA i nawet po kilka razy czytałem poszczególne numer, gdy nie było nic innego do roboty. Teraz wszystko leży tylko i się kurzy...

Jak ci się nowe kurzą to chętnie przyjmę ;) nie śmierdze groszem a tak będę miał coś do poczytania...
    Ja tam jakoś czytam wszystko co mi w ręce wpadnie, i nie wybrzydzam ;)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #123 dnia: Listopada 09, 2009, 22:25:39 »
    Muszę przyznać, że nie lubię CD-Action. Jak dla mnie to czasopismo zawsze było przereklamowane, a tak naprawdę jest bardzo przeciętne. Czasem przyciągnie mnie do niego jakaś dobra gra, czasem nadmiar gotówki. Niestety zawsze po przejrzeniu zawartości stwierdzam, że: recenzje nie powalają, podpisy pod obrazkami nieudolnie próbują rozbawić, a zamieszczone odpowiedzi do czytelników budzą kontrowersje. Rozumiem to, że do redakcji często wpływają maile od osób, które mają do napisania raczej niewiele. Nie jest jednak dla mnie jasne, dlaczego zamieszcza się wiadomości właśnie od tych osób. Czyżby chodziło o publiczne zlinczowanie ich autora? A może CD-Action faktycznie jest skierowane do grupy młodszych odbiorców, którzy nigdy nie mają do powiedzenia niczego wartościowego (w co mi osobiście nie chce się wierzyć). Cóż, gdybym miał wskazać czasopismo, które spełniało większość moich oczekiwań, wskazałbym bez wątpienia na dawnego Game Stara.
    Pozdrawiam i proszę zwolenników CD-Action o nie branie moich słów do siebie. Nevader.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 04:06:50 wysłana przez Nevader »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #124 dnia: Listopada 10, 2009, 16:11:15 »
    Muszę przyznać, że nie lubię CD-Action. Jak dla mnie, to czasopismo zawsze było przereklamowane, a tak naprawdę jest bardzo przeciętne. Czasem przyciągnie mnie do niego jakaś dobra gra, czasem nadmiar gotówki. Niestety, zawsze po przejrzeniu zawartości stwierdzam, że: recenzje nie powalają, podpisy pod obrazkami nieudolnie próbują rozbawić, a zamieszczone odpowiedzi do czytelników budzą moje kontrowersje. Rozumiem to, że do redakcji często wpływają maile od osób, które mają do napisania raczej niewiele. Nie jest jednak dla mnie jasne, dlaczego zamieszcza się wiadomości właśnie od tych osób. Czyżby chodziło o publiczne zlinczowanie ich autora? A może CD-Action faktycznie jest skierowane do grupy młodszych odbiorców, którzy nigdy nie mają do powiedzenia czegoś wartościowego (w co mi osobiście nie chce się wierzyć). Cóż, gdybym miał wskazać czasopismo, które spełniało większość moich oczekiwań, wskazałbym bez wątpienia na dawnego Game Stara.
    Pozdrawiam i proszę zwolenników CD-Action o nie branie moich słów do siebie. Nevader.
    Ja bardzo lubię CDA, ale w wielu aspektach zgadzam się z Tobą. Bardza spodobała mi się ta Twoja krytyka :), ciekawe czy takie listy tam nie przychodza, czy po prostu ich nie publikują. Ja to czasopismo kupuję głównie po to, by dowiedzieć się jakie są nowości, co warto kupić a co nie (gdyż co do gier mam podobny gust do redakcji :P).
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Listopada 17, 2009, 09:58:48 »
    Me too . Zbieram CD-Action od kwietnia 2005 roku , nasze miasto przy pomniku upamiętniającym zakończenie II woiny światowej zorganizowało specjalną mszę i procesje po śmierci Jana Pawła II . Wracałem z rodzicami i siostrą i znajomymi wieczorem do domu i zatrzymaliśmy się przy kiosku Ruchu i wtedy zobaczyłem mój pierwszy numer z Sithem na okładce i jako ,że uwielbiam Star Warsy kupiłem i tak do dzisiaj zbieram to czasopismo . Z perspektywy lat dużo się zmieniło , ale ja zbieram i będę zbierał bo CD-Action jest świetne , czasami numer jest nudny ale czasami  jest wypasiony po brzegi ( Na Luzie ;D i rysunki Lenca ;D ) i ostatnio dają świetne pełniaki . Co do Ar to pzyznaję się bez bicia , że jakoś nigdy nie przepadałem za tym działem tylko zawsze oglądałem rysunki wielkiego Lenca i jakoś nie ubolewam nad upadkiem AR .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #126 dnia: Lutego 17, 2010, 17:46:00 »
    Ja ostatnimi czasy kupuje CDA ale rzadko gdyz Clicka juz niema (juz nie przychodzi od pol roku) ze wzgledu gdyz nie chce byc do tylu.Zawsze warto wiedziec co wychodzi itp ale fakt artykuly nie sa napisane zbyt ciekawie.Ostatnim numerem jaki kupilem byl ten z Devil May Cry 4.Gierke sprzedalem kumplowi za 6 dych chociaz numer kosztowal 2 ale to szczegol mimo iz widzial ze gra jest z gazety lol xD.No coz zawsze wpadlo troche pieniedzy do kieszeni

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 05, 2010, 18:37:38 »
    Ja także kupuje cda gazeta bardzo ciekawa a także różne gry.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 05, 2010, 20:14:56 »
    I w tym momencie powinieneś zostać zbiczowany, ukamieniowany, spalony na stosie i nabity na pal. Jednocześnie!
    CD-A to nie jest GAZETA, to CZASOPISMO DLA GRACZY. Gazeta to "Pani Domu", do której widocznie się przyzwyczaiłeś...

Ostatni numer jaki kupiłem to jakiś majowy chyba, rocznik bierzący. Szczerze? Bardzo się zawiodłem. Pismo dla PeCetowców stało się pismem głównie konsolowym, jakieś takie chude, dział AR sporo odchudzony, Na Luzie już tak nie bawi... Słowem - słabo. Całe szczęście, że tu, gdzie mieszkam, jest słaby dostęp do polskiej prasy i mnie nie kusi (stare nawyki), bo szkoda by mi było teraz kasy... Wszystko się popsuło. Ale tak jak ktoś wcześniej napisał - pismo kierowane jest do ludzi młodych, bardzo młodych. Może się starzejemy? Nawet jeśli, to te parę lat temu pismo wciąż prezentowało jakiś poziom. Nie mogę napisać, że my się starzejemy, a pismo stale trzyma taki sam poziom. Po prostu nie mogę. Jak dla mnie to my się starzejemy a pismo, jak na ironię, naprawdę cofa się w rozwoju... Przez konsole zapewne... Wystarczy spojrzeć na poziom pism dla konsolowców.
    Czy czegoś wam to nie przypomina?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 05, 2010, 20:29:32 »
    A swoją drogą niewiele pamiętam numerów CDA (a trochę ich przeczytałem:)), w których wielkim głosem nie było ryczane:
    JESTEŚMY CZASOPISMEM, A NIE (TFU!) GAZETĄ!!!!!!!!
    Co im ta gazeta tak w zęby wlazła? Nawet kolega woyo-sensei wyżej zwracał uwagę :)
    Szczerze mówiąc nie widzę niczego obraźliwego w słowie gazeta...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 05, 2010, 20:35:02 »
    I w tym momencie powinieneś zostać zbiczowany, ukamieniowany, spalony na stosie i nabity na pal. Jednocześnie!
    CD-A to nie jest GAZETA, to CZASOPISMO DLA GRACZY. Gazeta to "Pani Domu", do której widocznie się przyzwyczaiłeś...
    Bezmyślne czepianie się. Sam doskonale o tym wiem, a jednocześnie ZAWSZE nazywam CD-Action GAZETĄ, bo tak po prostu łatwiej to nazwać. Takie czepianie kojarzy mi się z bandą neokidów które nie mają co robić tylko czcić Smugglera.

PS. Lubię CD-A, zgadzam się z Daedalusem, że Smuggler dostosowuje się do poziomu coponiektórych, ale jednocześnie jego żarty mnie powiem szczerze bawią. :p
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2010, 21:30:36 wysłana przez MikiBar »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 05, 2010, 20:35:46 »
    Ja także ubolewam nad tym że coraz więcej jest o konsolach.

Kiedyś pisali że o konsolach piszą tylko powierzchownie i mówili że są PCtowcami.
    Później recenzja GTA 4 na konsole. Trochę się ździwiłem.
    Ogólnie CDA poszło drogą Clicka.
    Click! także kilka miesięcy przed upadkiem zmienił swoją formułę na PC i konsole.
    Należy też pamiętać że w Clicku i CDA pracowali ci sami redaktorzy i mieli tego samego wydawcę(Bauer)
    CDA zacząłem kupywać we wrześniu 2007 roku zachęcony reklamą czasopisma w którym był G2NK.
    Kupywałem je regularnie, numer w numer aż do przemiany w ten kwiecień.
    Niby nadal je kupuje ale ta chęć kupywania jakby się wypaliła.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 05, 2010, 22:25:11 »
    A ja kupuje nieprzerwanie od października 1999. W obecnym CD-A już niestety nie ma tej magii co kiedyś... Dawniej z utęsknieniem czekałem na nowy numer, aż paliłem się do tego aby włożyć płytę do czytnika, przekartkować pismo (właśnie: czasopismo, nie zgodzę się z woyo-sensei gdyż "Pani Domu" to także czasopismo. Nazwa gazeta pasuje bardziej do tak ukochanej przez mnie prasy codziennej) i poczuć tą piękną woń! Do dziś w mej pamięci zachowałem genialną recenzję Age of Empires II, genialne pół pełnej wersji Freespace II i cudowny (pierwsza wersja) GameWalker. Obecnie ze świecą szukać Elda, Czarnego Iwana i generała... Nie mam nic do Huta, Siekiery czy też enkiego, ale to nie jest to samo Cd-action... Nadal je kupuje z prostej przyczyny: Kocham druk, nie znoszę czytać w necie i bardziej szanuje redaktorów papierowych magazynów niż jakichś tam portali o grach... Więc w jaki sposób zdobędę wiedzę na temat gier skoro odpadają gry-online i inne tego typu potworki? Zostaje mi tylko CD-A... Dawnej czytałem także Gamblera (zajmuje zaszczytne miejsce w mej pamięci za to że pokazał mi tralier Tiberian Sun), ŚGK (CD-A prezentuje teraz bardzo podobny doń poziom humoru... A właśnie przez kloaczne komiksy i podpisy pod screenami rzuciłem ŚGK w diabły) ale dość szybko za najlepsze czasopismo uznałem CD-A. Tak sobie myślę że punktem przełomowym było danie jako pełnej wersji gdy Incoming Forces sequela bardzo fajnej i przyjemnej gry... Problem polega na tym iż IF był pierwszym pełniakiem w CD-A, który został wcześniej oceniony na ocenę niższą niż 7. Dostał dokładnie 6+, lecz uważam iż był on wyznacznikiem nowej ery: czasu lenistwa i obniżenia poziomu... Idiotyczne podpisy po screenami, nowi "luzaccy" redaktorzy, Mars: Bunt Robotów jako pełniak (wcześniej wylądował w kaszance, bodajże 3+), pianie peanów na temat gier które były tak nędzne iż nie polskiego dystrybutora, w efekcie czego miesiąc później lądowały na płycie Cd-action jak "świeża" pełna wersja, trochę dziwne natręctwa (czemuż zniknęły kultowe: "Ciekawe jaką ma taryfę?", "Grafika lepsza niż w Descencie"), upadek GameWalkera (jako swobodne rozmowy był świetny, lecz zmuszanie redaktorów aby pisali w nim poważnie drastycznie obniżyło jego poziom... W sumie dobrze że zszedł - był cieniem samego siebie), brak kącików(kto pamięta kącik fanów Gwiezdnych Wojen ręką do góry), nieudane eksperymenty z publicystyką (raz były poważne teksty, innym razem humorystyczne, a teraz jakoś chyba jest traktowana cholernie po macoszemu... Rankingi gier publicystyką nie są) i wiele, wiele innych... Mogę tak narzekać bez końca, ale po co? I tak nadal będę je kupował gdyż cenię nie tylko papier ale i rutynę - I właśnie w taką rutynę przekształciło się kupowanie i czytanie CD-A (pełnych wersji już w zasadzie nie tykam... Niby niezłe gry i dosyć młode, lecz większość niezbyt cenię). Szkoda.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 06, 2010, 19:08:12 »
    woyo-sensei no racja przepraszam za tą pomyłkę.

Offline Koniecpolski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 12, 2010, 14:41:02 »
    Mnie to pismo wcale nie interesuje.
    Cena ? 16zł Czyli koszt 2-3 innych gazet
    Recenzje denne pisane po 20% przejścia gry.
    Oceny gier wybierają poprzez rzut kostką.
    Smuggler to najgorszy redaktor(?) jakiego widziałem.
    Najgorsze są jego odpowiedzi w AR , gdzie obraża czytelników tekstami w stylu "twoja stara"
    Jak miałem 10 lat to mnie to bawiło. Teraz nie. Dziwie się, że ludzie nic nie robią jeśli on wyzywa ich od imbecyli , ułomów i niedorobów.