Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CD-Action  (Przeczytany 25686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: CD-Action
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 13, 2008, 11:37:27 »
    Hmmm... Niedawno smuggler zachęcałł o to samo w Game Walkerze... Jak z tymi recenzjami, mozna pisac o grach, ktore juz zasluzyly na recke w cd-action??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 13, 2008, 11:54:33 »
    Hmmm... Niedawno smuggler zachęcałł o to samo w Game Walkerze... Jak z tymi recenzjami, mozna pisac o grach, ktore juz zasluzyly na recke w cd-action??

Co masz na myśli przez "zasłużyły na reckę"?
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 13, 2008, 15:00:16 »
    Chyba chodzi o to, czy gra była już recenzowana...? Jeżeli o to, to - tak, oczywiście. Ba, nawet jak w ciągu danego miesiąca przyjdzie do mnie kilka recenzji jednej gry napisanych przez różnych autorów, to i tak wszystkie zamieszczę. Każdy ma własny styl pisania, każdy może też inaczej na samą grę patrzeć i inne mieć wobec niej odczucia. Można więc pisać o grach już zrecenzowanych, można recenzować starocie (nawet z Amigi czy Commodore'a), można przesyłać mi też swobodne przemyślenia dot. gier, grania i graczy, można opisać jakąś grę przeglądarkową, a nawet zareklamować jakąś ciekawą stronę o grach (ktoś chętny na opisanie moutblade.info? :D ). Wszystko to ma szansę dostania się do magazynu, o ile będzie w fajnie i poprawnie napisane. Naprawdę nie oczekuję wiele, bo tu chodzi głównie o zabawę i szlifowanie swoich umiejętności pisania.

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 13, 2008, 16:25:50 »
    To chyba będzie odpowiedni do tego temat...

Aktywni tekściarze Action Maga - czyli także Games Corner - są zapraszani na oficjalne (a nieoficjalnych jest tyle, że hej) zjazdy, gdzie integrują się ze sobą nawzajem i z... ekipą CD-Action. Wierzcie lub nie, ale picie piwa ze Smugglerem, człowiekiem legendą, i naczelnymi największego pisma o grach w Polsce, to niezwykłe przeżycie. Przy czymś takim zwiedzanie samej redakcji pisma jest tylko nudną przechadzką. Wiem, bo byłem, piłem i zwiedzałem. ;)

Czyli Smuggler jednak istnieje? ;-)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 13, 2008, 17:07:17 »
    Jasne. I ma się świetnie, z tego co widziałem. Nawet fajny z niego gość, żałuję, że nie miałem czasu z nim na spokojnie porozmawiać.

Wracając do samego Action Maga i Games Corner... Jeśli ktoś chce się przekonać jak to wygląda i z czym to się je, to najnowszy, jeszcze ciepły numer (do ściągnięcia z netu zawsze w dniu premiery nowego CD-Action, czyli np. dziś :)) można sobie zassać stąd -> http://www.4shared.com/file/47444879/c9eabe5b/ActionMag103.html?dirPwdVerified=61b7e3a0

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 13, 2008, 17:55:53 »
    No to pozostaje mi się spytać czy wiesz, kiedy będzie wzmianka w CD-A o naszej grze ;P
    Co do pisania recenzji, to myślę że to dobry sposób na jakiś tam start, jeśli zamierza się w przyszłości zostać recenzentem. Swoją drogą, to niezła fucha jest: bawisz się i jeszcze Ci za to płacą (tak wiem, pozostaje jeszcze napisać recenzję no i ten deadline).

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 13, 2008, 20:07:37 »
    Moim zdaniem  m&b powinno znaleźć się w tym kaciku o modach (nie pamiętam nazwy), ponieważ jest to niesamowicie modowalna gra... Co wszyscy i tak wiedzą :D
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 13, 2008, 20:16:24 »
    Kiedy recka Mount&Blade będzie w CDA? A skąd niby ja mam to wiedzieć? :D Zapewne gry już wyjdzie wersja 1.0, nie wcześniej. Planowałem wrzucić recenzję bety do następnego Games Corner, ale teraz już nie zdążę, bo pod koniec tygodnia mam deadline. Może więc za dwa miesiące... A o tym, by coś o M&B wrzucić do działu "modulator" sam myślałem. Muszę pogadać z Gregiem, może mi się go uda przekonać. ;)

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 13, 2008, 21:42:41 »
    A do działu modowanie nie trafiają przypadkiem MODY a nie gry modowalne ? :)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 14, 2008, 12:45:19 »
    A do działu modowanie nie trafiają przypadkiem MODY a nie gry modowalne ? :)
    Masz rację, ale ta gra ma tyle modów, że warto jej samej poswięcić jedno wydanie modulatora. Takie jest moje zdanie

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 14, 2008, 16:16:00 »
    A co za problem, by ukazał się tam tekst o np. The Last Days, albo jakimś innym modzie?

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 19, 2008, 10:00:25 »

Podsumowując - jeśli ktoś z was lubi pisać, chce spróbować swych sił recenzując gry, prezentując je lub pisząc jakieś luźno z nimi związane teksty, to niech śmiało do mnie uderza. Naprawdę gorąco zachęcam, bo można tylko zyskać. :) Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to też śmiało proszę.

Hmm...Muszę się pochwalić, że w zamierzchłych czasach (2002? chyba...) dwa moje felietony znalazły się w AM :). Byłem wtedy dość młody, a mój 'warsztat dziennikarski' pozostawiał wiele do życzenia, więc dzisiaj raczej się tych tekstów wstydzę.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #102 dnia: Listopada 14, 2008, 18:59:51 »
    Kiedyś regularnie kupywałem Click!, a Cd-Action był za drogi... Click! kosztował 5-6 zł i zawsze fajnie się ją czytało i pełna wersja gry zawsze była... Na tamte czasy to były dobre gry :) Teraz nie kupuję żadnych gazet bo w internecie jest wszystko od recenzji każdej gry przez zapowiedzi na kodach i trainerach kończąc...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Listopada 14, 2008, 20:39:05 »
    Za miesiac chyba wszyscy kupicie CDA, bo będzie recka M&B w tym numerze są tylko 2 reklamy tejże gry.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #104 dnia: Listopada 14, 2008, 20:43:51 »
    Hah to jak obstawiacie? 6 czy 3? ;)

Dobra ja na serio obstawiam 6 (moze z plusem)... mimo ze osobiscie ocenilbym inaczej, ale zakladam ze autor nie sledzil spolecznosci TW przez ostatnie 3 lata...