Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: EURO 2008  (Przeczytany 16702 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mecze polskiej reprezentacji
    « Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 28, 2008, 11:38:32 »
    Ale zauważyliście tę dziwną zmianę? Nie ma w tym planie Wysp Owczych :)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 21, 2008, 02:39:52 »
    Słyszeliście? Nasz prezydent odznaczył jakimiś tam orderem trenera Benhałera... Nie komentuję...

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 21, 2008, 13:02:54 »
    orderem odrodzenia
    Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 21, 2008, 16:15:33 »
    orderem odrodzenia

Szkoda, że zamiast naszego trenera Beenhakkera odznaczył "<chrum> <mlask> tfrenera Behhałera <smark> <chrum>"

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 25, 2008, 08:48:53 »
    Pierwszy kibol Rzeczypospolytej jak zwykle poprawnie wymawia słowa dłuższe niż 3 litery.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 08, 2008, 23:08:35 »

Przypadkowa zbieranina patalachow ktorzy przez 90 minut zastanawiaja sie po co i za jakie grzechy ktos ich wygonil na murawe. Liga mocno podworkowa.

PS: komentarz nie dotyczny niejakiego "Rogera" ktory Polakiem nie jest, i nie moze byc oceniany jako polski gracz.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 08, 2008, 23:13:39 »
    No cóż, źle nie było, ważne że gole strzelali tylko Polacy...
    A tak serio to naprawde nie wiem, dlaczego wszyscy połknęli tę przynęte z wygraną Polski. Te reklamy z Leo i wywieszonymi flagami, te spory z niemieckimi mediami, te filmiki na youtube, że będzie drugi Grunwald, te komentarze na blogach...naprawdę nie wiem po co to było.

Aha, już pamiętam - szmira i chwyt reklamowy. Oczywiście do kondolencji powyżej się dołączam.

Moje dzisiejsze marzenie:  Miejmy nadzieję, że nasi szybko wrócą do domu. Im mniejszy wstyd tym lepiej.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2008, 23:20:14 wysłana przez Emil »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 09, 2008, 00:16:30 »
    Prawda jest taka , że wszyscy wierzyli w zwycięstwo Polaków, jeśli Emil Tobie to przeszkadza to znaczy , że nie jesteś dumny z bycia polakiem. Cała ta otoczka, zła czy dobra rodzi się  właśnie z dumy i wiary. Myślę, że powinniśmy łykać takie "haczyki" ponieważ jest to  " mały patriotyzm".

Mało kto wygrywa z Niemcami  i mało kto jest faworytem meczu(...).Uważam więc , że nie powinniśmy się załamywać , i takie komentarze jak Jasona świadczą tylko o jego znajomości i podejścia do piłki nożnej. Wygrana z Niemcami dała by nam dobry start. Nie udało się więc trzeba wygrać 2 następne  mecze.

edit:
    Proszę ! Niech nikt więcej nie piszę postów typu Jasona!-bez obrazy stary, chodzi o to , że nie chce już słuchać negatywnych rzeczy na temat reprezentacji.Teraz wszędzie będzie o tym głośno...na stronach , w tv , w gazetach.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 00:19:39 wysłana przez Oktawian »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 09, 2008, 00:43:50 »
    A co ja mam opisac? Wyjatkowo zasiadlem do fotela i przesiedzialem te 93 minuty z niesmakiem - oceniam wylacznie gre Polakow, bez odnoszenia sie do poziomu Niemcow, ktorzy oczywiscie graja na swiatowym poziomie. Chyba nie powiesz mi ze Polska reprezentacja zaprezentowala soba cokolwiek, bo to oznacza ze ogladalismy 2 rozne mecze. Ja widzialem patalachow ktorzy nie potrafili przyjac pilki, podawali (!!) ze spokojem pilki Niemcom (pare razy ladnie im dosrodkowali) i probowali (krzynowek) dryblowac conajmniej jakby byli masta gangsta. Banda indywidualistow z niemal niewidocznym morale. Im kury szczac prowadzac a nie mecze rozgrywac, jakby to pilsudski powiedzial...

Po tym co zobaczylem wlasciwie nie mam watpliwosci jak im pojdzie w kolejnych 2 meczach - jesli ich gra sie nie zmieni to spokojnie ogralby ich dowolny II ligowy zespol z europy zachodniej (co zreszta w jednym towarzyskim prawie sie udalo...).

Mistrzosta Europy nie powinny tak wygladac w moim przekonaniu. Tyle ode mnie bo zal mi marnowac palcow na pisanie o jakiejs pilce noznej.

Acha, jeden koment ktory mi sie w pelni spodobal:
    Cytat: noe
    Panowie!!!
    Co za debil uznał piłkę narodowym sportem.....
    My grać nie umiemy!!!!
    Żenada nie ma usprawiedliwienia na to co sie stało!!! Kasa jeszcze raz kasa a wszystko inne odchodzi na drugi plan.
    Piłka nożna to porażka. Napędzamy ją tylko My kibice!!! Chyba szkoda czasu i pieniędzy na wspieranie tego sportu....
    Kubica pokazał jak Polak walczy... a te barany to niech zabiorą się za pracę a nie granie.....
    reszta ciekawych wnioskow tutaj - http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php?topic=10603.30
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 00:46:05 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 09, 2008, 10:14:41 »
    Zgadzam się z Tobą Jason w 99%, chodzi mi o to , że nie chce słuchać takich komentarzy jak Twój ponieważ teraz będzie ich tyle , aż człowiek zacznie od nich wymiotować.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 09, 2008, 11:01:13 »
    Prawda jest taka , że wszyscy wierzyli w zwycięstwo Polaków, jeśli Emil Tobie to przeszkadza to znaczy , że nie jesteś dumny z bycia polakiem. Cała ta otoczka, zła czy dobra rodzi się  właśnie z dumy i wiary. Myślę, że powinniśmy łykać takie "haczyki" ponieważ jest to  " mały patriotyzm".

Hmm, czyli według Ciebie, jeśli powiem, że nasi nie umieją grać, to nie jestem patriotą? Hmm...
    Co do całej zrodzonej otoczki się zgadzam, tylko że została ona utworzona raczej z PYCHY polaków. Wiary nie podważam. Co do łykania haczyków, jeśli cię tak to rajcuje, kupuj w mediamarkt ;)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 09, 2008, 12:08:05 »

Hmm, czyli według Ciebie, jeśli powiem, że nasi nie umieją grać, to nie jestem patriotą? Hmm...
    Co do całej zrodzonej otoczki się zgadzam, tylko że została ona utworzona raczej z PYCHY polaków. Wiary nie podważam. Co do łykania haczyków, jeśli cię tak to rajcuje, kupuj w mediamarkt ;)
    Nie, nic takiego nie powiedziałem.Ty sam wprost o grze polaków nic nie mówiłeś.Co do pychy polaków- tu mogę się zgodzić, ale tylko dlatego , bo w świecie kibica PYCHA to chyba jedna z najlepszych postaw.-oczywiście tylko wtedy kiedy nie prowadzi do agresji.A Napisałem odnośnie tego:

A tak serio to naprawde nie wiem, dlaczego wszyscy połknęli tę przynęte z wygraną Polski. Te reklamy z Leo i wywieszonymi flagami, te spory z niemieckimi mediami, te filmiki na youtube, że będzie drugi Grunwald, te komentarze na blogach...naprawdę nie wiem po co to było.

Jak sam widzisz nic o grze polaków nie powiedziałeś.Uważam , że nawet gdybyśmy byli Wyspami Owczymi i gralibyśmy z Brazylią to i tak powinniśmy wierzyć w swoich.Nie rozumiem tylko dlaczego  Tobie taka wiara ( po twojemu : łykanie haczyka) przeszkadza.Tak jak by to było coś złego.A tak po za tym  z doświadczenia wiem , że  im trudniejszy mecz, tym większe zainteresowanie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 12:25:15 wysłana przez Oktawian »

Offline Maroszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 09, 2008, 12:31:43 »
    No, nie powiem, było trochę nadziei, dla mnie i tak ten mecz skończył się 2:1 a nie 2:0, ale to mój osobisty punkt widzenia. A że nasi grją jak grają to co innego (ja osobiście nie pamiętam  czasów kiedy graliśmy dobrze)

Jedyna rzecz która mnie w......a do białego, to jak Podolski schodził z boiska i machnął ręką (co prawda zwiniętą w pieść, mi to i tak się skojarzyło z "pewnym gestem") a komentator ( a oglądałem mecza na niemieckim ZDFie czy jak zwał tak zwał) powiedział "lukas podolski, nasz najlepszy niemiecki zawodnik, wzór dla innych niemców" 

I jak się nie wk..... ??

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 09, 2008, 12:49:45 »
    Czy ja wiem... to chyba jednak cos swiadczy o niemcach, ze ich najlepszy (?) zawodnik nie jest niemcem. Hmm to tak jak u nas;). Akurat do Podolskiego mam szacunek - chyba jedyny polak, ktory wiedzial w jakim celu wyszedl na boisko i nie mial kompleksu "grunwaldu".

Co do całej zrodzonej otoczki się zgadzam, tylko że została ona utworzona raczej z PYCHY polaków.
    Poprawka, uwazam ze cala ta otoczka zostala wykreowana przez media w celach komercyjnych, a to ze trafila na podatny grunt (wspomniana pycha Polakow) to celowo zaplanowana akcja...wydaje mi sie ze cale te mundialowe "patriotyczne" zamieszanie ma w rogu ekranu logo "Tyskie", "Coca - Cola" oraz pare innych fajnych produktow...

EDIT: "A to Polska wlasnie".... http://wiadomosci.onet.pl/1765342,11,item.html.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 13:06:21 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 09, 2008, 13:08:49 »
    Jak sam widzisz nic o grze polaków nie powiedziałeś.Uważam , że nawet gdybyśmy byli Wyspami Owczymi i gralibyśmy z Brazylią to i tak powinniśmy wierzyć w swoich.Nie rozumiem tylko dlaczego  Tobie taka wiara ( po twojemu : łykanie haczyka) przeszkadza.Tak jak by to było coś złego.A tak po za tym  z doświadczenia wiem , że  im trudniejszy mecz, tym większe zainteresowanie.
    Czy nie myślisz, że wiara w naszych, że wygrają w tym meczu 5:0 nie jest ślepą wiarą? Żeby było jasne: ja nie mam nic do wspierania naszych i wiarę w nich, wręcz przeciwnie. Chodzi mi raczej o to całe zamieszanie i szum, na którym marketing chce zrobić interes (vide wspomniane już Tyskie czy TP). Ktoś kiedyś użył sformułowania "nadmuchiwanie balonika". Coś takiego było już za czasów "małyszomanii".

Im trudniejszy mecz tym wieksze zainteresowanie - to prawda. W naszym kraju zawsze gdy gramy z Niemcami, ktoś musi wspominać Grunwald albo WW II. Czy to jest normalne?
    http://pl.youtube.com/watch?v=BkgbACAFiBY
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2008, 17:36:57 wysłana przez Emil »