Jaka jest aktualna wersja Mount and musket??
MM Russia 3bloku został
Hofiko, niby masz racje ale po dłuższym zastanowieniu... Czy mod, który jest niegrywalny cieszyłby się takim zainteresowaniem? Balans broni jest na warsztacie twórców od dość dawna i szczerze mówiąc zbliżają się już w tej kwestii do ideału.
Co do błędu z kolbą, jest on tak stary, że nikt go nie zauważa, właściwie towarzyszy on temu modowi od samego początku i jakoś nikt nie spieszy się z jego poprawą;-) Mnie osobiści nie przeszkadza.
Mundury anglików i francuzów są najstarszymi mundurami w grze więc nie dziw się, ze odstają od rosyjskich, pruskie zresztą też genialne nie są. Ale z tego co wiem uniformy brytyjskie już są zrobione i w najnowszej wersji będą dodane. Wszystko w swoim czasie.
Nie wiem czy wziąłeś pod uwagę, że muszkiet z bagnetem od najnowszej wersji mają możliwość przebicia bloku i jak wspomniał Matim zakres blokowania też został zmniejszony. Ma to zapobiegać właśnie ciągłemu trzymaniu przez graczy dolnego bloku i przyspieszeniu rozgrywki.
Podsumowując, te 200 osób, które przychodzi na każdą bitwę, a obecnie są co najmniej trzy w tygodniu, coś jednak świadczy. Mod ten przy zwykłym graniu na publicu może i powalający nie jest ale klimat bitwy jest niepowtarzalny. I właśnie dla tego ludzie go kochają.
A co do twórców? Po co bawicie się w plotki? To, że mod jest firmowany i promowany przez któryś z klanów nie znaczy, że do tego klanu należy. Większość dwudziestekdwójek nawet palcem nie kiwnęła, żeby zespołowi Vincenza pomóc...