Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Mount and Musket-Battalion"  (Przeczytany 49507 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: "Mount and Musket-Battalion"
    « Odpowiedź #180 dnia: Marca 24, 2011, 17:00:25 »
    Snajpienie z połowy mapy muszkietem byłoby trochę dziwne. To dobrze, iż nie ma możliwości celnego strzału z tak dalekiej odległości.

Nie wątpię, że coś takiego spisuje się na liniówkach, lecz na publicu to wygląda kiepsko, zwłaszcza że nikt nie gra drużynowo i leci tylko na fraga.

Jeden bug z kolbą, mogę się założyć, że przy następnej wersji już go nie będzie.

Mam nadzieję, wygląda to fatalnie.

Muszkiet w walce wręcz jest na tyle wolny, że osoba z pewnym doświadczeniem nie musi nawet się bronić. Wystarczy że będzie odsuwała się na boki i chamberowała (ja preferuję to pierwsze). Oczywiście Każdy się broni dolnym blokiem, jednak Vincenzo zmienił zasięg bloku z całego przodu postaci, do wielkości broni, którą się bronisz. Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że twój przeciwnik był dość doświadczonym graczem. Z czasem ludzie opanowują umiejęteność odsuwania się na parę centymetrów, jednak to wystarczy, aby broń cię minęła.

Miałem oficerski miecz, nie nóż do masła. A ten facio zaatakował mnie niemal centralnie w klingę, od przodu, nie boku. Co do doświadczenia - nie jestem pewien, ale wydaje mi się że nie miał regimentowego tagu.

Co do twórcy, jak nie wiesz co się w świeci M&M dzieje, to proszę, albo się dowiedz, albo słuchaj kogoś kto gra. Jakiś czas temu zaszło parę sprzeczek pomiędzy vincenzem i modderami, a 22nd. Informacja, że mod jest ich jest dość przestarzała. Vincenzo może i jest członkiem 22nd, ale jest też moderem,i w realiach M&M występuje jako ten drugi.

Nie interesowałem się ostatnio mm modem, mogłem się pomylić. Jednak oficjalny serwer mm moda zawsze był hostowany przez 22nd, tak więc skojarzenia nasuwają się same.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Erykus11

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Marca 24, 2011, 17:18:05 »
    Jaka jest aktualna wersja Mount and musket??

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #182 dnia: Marca 24, 2011, 18:01:10 »
    Jaka jest aktualna wersja Mount and musket??
    MM Russia 3bloku został

Hofiko, niby masz racje ale po dłuższym zastanowieniu... Czy mod, który jest niegrywalny cieszyłby się takim zainteresowaniem? Balans broni jest na warsztacie twórców od dość dawna i szczerze mówiąc zbliżają się już w tej kwestii do ideału.
    Co do błędu z kolbą, jest on tak stary, że nikt go nie zauważa, właściwie towarzyszy on temu modowi od samego początku i jakoś nikt nie spieszy się z jego poprawą;-) Mnie osobiści nie przeszkadza.
    Mundury anglików i francuzów są najstarszymi mundurami w grze więc nie dziw się, ze odstają od rosyjskich, pruskie zresztą też genialne nie są. Ale z tego co wiem uniformy brytyjskie już są zrobione i w najnowszej wersji będą dodane. Wszystko w swoim czasie.

Nie wiem czy wziąłeś pod uwagę, że muszkiet z bagnetem od najnowszej wersji mają możliwość przebicia bloku i jak wspomniał Matim zakres blokowania też został zmniejszony. Ma to zapobiegać właśnie ciągłemu trzymaniu przez graczy dolnego bloku i przyspieszeniu rozgrywki.

Podsumowując, te 200 osób, które przychodzi na każdą bitwę, a obecnie są co najmniej trzy w tygodniu, coś jednak świadczy. Mod ten przy zwykłym graniu na publicu może i powalający nie jest ale klimat bitwy jest niepowtarzalny. I właśnie dla tego ludzie go kochają.

A co do twórców? Po co bawicie się w plotki? To, że mod jest firmowany i promowany przez któryś z klanów nie znaczy, że do tego klanu należy. Większość dwudziestekdwójek nawet palcem nie kiwnęła, żeby zespołowi Vincenza pomóc...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Marca 24, 2011, 18:16:19 »
    Co do błędu z kolbą, jest on tak stary, że nikt go nie zauważa, właściwie towarzyszy on temu modowi od samego początku i jakoś nikt nie spieszy się z jego poprawą.

Nieprawda. Nie było go nawet w oryginalnym mm modzie. A ostatnia wersja w którą grałem to mm prussia 5, więc nie pojawił się jakoś strasznie dawno.

Mundury anglików i francuzów są najstarszymi mundurami w grze więc nie dziw się, ze odstają od rosyjskich, pruskie zresztą też genialne nie są. Ale z tego co wiem uniformy brytyjskie już są zrobione i w najnowszej wersji będą dodane. Wszystko w swoim czasie.

Cieszy mnie to.

Nie wiem czy wziąłeś pod uwagę, że muszkiet z bagnetem od najnowszej wersji mają możliwość przebicia bloku

Właśnie coś takiego podejrzewałem, ale nie sądziłem że to możliwe :D W takim razie macie słuszność, to nie bug.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #184 dnia: Marca 24, 2011, 18:26:55 »
    Co do błędu z kolbą, jest on tak stary, że nikt go nie zauważa, właściwie towarzyszy on temu modowi od samego początku i jakoś nikt nie spieszy się z jego poprawą.
    Nieprawda. Nie było go nawet w oryginalnym mm modzie. A ostatnia wersja w którą grałem to mm prussia 5, więc nie pojawił się jakoś strasznie dawno.
    Przyjrzyj się wszystkim muszkietom dokładnie. Sprawdź wszystkie mundury i się przekonasz. Co prawda nie był on aż tak widoczny ale zawsze był, tyczy się on zresztą wszystkich długich bron palnych w Warbandzie.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Erykus11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Marca 24, 2011, 20:44:18 »
    Mam wersje russia 3 i gdy wchode w multi na serwer to pyta sie gra o jakis moduł. O co z tym chodzi?

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #186 dnia: Marca 24, 2011, 21:13:12 »
    Zobacz jak i do jakiego folderu wypakowałeś moduł. Masz złą nazwę

Offline Erykus11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Marca 24, 2011, 21:27:35 »
    Dodatek zainstalowałem do modules w warbandzie, gra widzi tylko serwery z warbanda podstawki a z musketa nie

Offline Erykus11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Marca 24, 2011, 21:32:42 »
    Czy są jeszcze jakies serwery MM russia3 bo ja widze tylko do native i president
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2011, 21:48:54 wysłana przez Erykus11 »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #189 dnia: Marca 24, 2011, 21:56:00 »
    Poczekaj, najpierw mówisz, że kiedy wchodzisz na serwer to masz zły moduł. Teraz że w ogóle gier nie widzisz. Albo masz coś z netem, albo powiedz dokładnie ocb.

btw. nie president, lecz persisent

Offline Erykus11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Marca 24, 2011, 22:14:33 »
    Kiedy wchodze w tryb multi na modzie musket to widze tylko serwery, które są przeznaczone do modułu native, presistent i jakis tam jeszcze oprócz musket. Co zrobic zeby widziec serwery na moda musket?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Marca 25, 2011, 12:59:30 »
    Nic. Jeżeli serwery ci się nie wyświetlają, to masz coś z netem. Nie ma znaczenia, czy masz ten moduł zainstalowany poprawnie, czy nie. A serwerów z mm russią jest chyba z 15.

EDIT DOWN: Tak, jest to nie mniej prawdopodobne : >
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 15:46:03 wysłana przez Hofiko »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #192 dnia: Marca 25, 2011, 15:41:02 »
    Jeżeli serwery ci się nie wyświetlają, to masz coś z netem.

Jest jeszcze jedna możliwość. ;) Większość pewnie wie o czym piszę...

Offline Erykus11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Marca 25, 2011, 17:53:42 »
    jaka?? Co ja moge z netem miec? na native normalnie gram multi. Musketa mam wersje 4.2 czy jakos tak. Może mam starą wersje czy cos ale nowszej nieznalazłem
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 18:00:09 wysłana przez Erykus11 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #194 dnia: Marca 25, 2011, 17:59:51 »
    Ano ta możliwość jest taka, że grasz na piracie, a to uniemożliwia grę na serwerach postawionych dla legalnych graczy posiadających oryginalne kopie gier.