Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Mount and Musket-Battalion"  (Przeczytany 49488 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: "Mount and Musket-Battalion"
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 07, 2011, 14:57:57 »
    To problem masz z teksturami Warbanda a nie moda. Czas chyba go przeinstalować...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zagłoba Kmicic

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 07, 2011, 16:16:43 »
    Ale jak odpalam normalnego Warbanda to nie mam tych errorów.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 16:20:33 wysłana przez Zagłoba Kmicic »
    "Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości''

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #167 dnia: Marca 11, 2011, 17:24:10 »
    Chciałbym poruszyć jeszcze raz temat chorągwi w battalion( i innych modach).
    Był fakt, że warband ma (w zasadzie) słabiutki silnik fizyki. Czy więc alternatywą dla chorągwi nie mogłaby animacja 'powiewu' sztandaru? Przecież i tak w grze wiatr nie jest widoczny(ruchy gałęzi i innych proporców), więc nic nie stoi na przeszkodzie by coś takiego zrobić. Nie mam doświadczenia z moddingiem, więc pytam się czy było by to do wykonania?

pozdrawiam
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline DRN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Marca 11, 2011, 17:30:47 »
    A mnie wywala bardzo często do pulpitu ze standardowym "przestał działać" i tyle. Nieraz gram 10 minut, nieraz minutę, a nieraz całą mapę, ale tak czy siak w końcu wywali. Jakieś rozwiązanie?
    Warband Nick : Nevar

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Marca 11, 2011, 17:34:58 »
    Chciałbym poruszyć jeszcze raz temat chorągwi w battalion( i innych modach).
    Był fakt, że warband ma (w zasadzie) słabiutki silnik fizyki. Czy więc alternatywą dla chorągwi nie mogłaby animacja 'powiewu' sztandaru? Przecież i tak w grze wiatr nie jest widoczny(ruchy gałęzi i innych proporców), więc nic nie stoi na przeszkodzie by coś takiego zrobić. Nie mam doświadczenia z moddingiem, więc pytam się czy było by to do wykonania?

pozdrawiam
    Niestety zanimowanie czegokolwiek poza postacią i zwierzętami nie jest w WB możliwe. Więc nie ma jak zrobić tych "powiewających" sztandarów.

A mnie wywala bardzo często do pulpitu ze standardowym "przestał działać" i tyle. Nieraz gram 10 minut, nieraz minutę, a nieraz całą mapę, ale tak czy siak w końcu wywali. Jakieś rozwiązanie?
    Próbowałeś zmniejszać ustawienia graficzne na jakich grasz?

Offline Zagłoba Kmicic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Marca 11, 2011, 17:51:51 »
    Cytat: DRN  Dzisiaj o 17:30:47

Ja tak robiłem i to i tak mi nie pomogło.
    Odpuszczę sobie tego moda i pogram w WFaS.

"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości''

Offline DRN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Marca 11, 2011, 20:54:48 »
    Testowałem na kilku ustawieniach i tak czy siak po jakimś czasie wywala. Nieraz gram 2, 3 mapki bez problemu, a nieraz zaraz po spawnie widzę pulpit. Nie mam zainstalowanych żadnych dodatków w stylu tekstur itp.
    Warband Nick : Nevar

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #172 dnia: Marca 21, 2011, 23:55:02 »
    @DRN.Rozumiem ze z innymi modami takich problemow nie masz?Moze reinstall moda cos pomoze a jesli Ci bardziej zalezy to i WB.Za wiele z tym roboty nie ma a radochy po pachy.
    Ciekawy filmik promocyjny MM.
    http://www.youtube.com/watch?v=donauoOn5i8
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #173 dnia: Marca 23, 2011, 16:31:26 »
    Czy aż tak "ciekawy"? Pierwsze wrażenie jakie miałem podczas oglądania tego filmiku było takie, iż uzmysławia on jak szpetną grą jest Warband - gra TPP/FPP - w porównaniu choćby do STRATEGII z pod egidy Total War.

Offline Erykus11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Marca 24, 2011, 01:24:11 »
    Panowie jest sprawa. Mam podobny problem jak kolega wyżej, któremu gra wywala do windowsa przy ładowaniu z błędem. Co z tym zrobic zeby ładnie działało? Bez moda na czystym warbandzie ladnie działa. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie tego problemu??

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Marca 24, 2011, 02:52:04 »
    Zacznijmy tradycyjnie, zmień DX9 na DX7 i obniż ustawienia graficzne. Niestety przy takiej liczbie szczegółów jaką podałeś niewiele więcej jestem w stanie pomóc...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #176 dnia: Marca 24, 2011, 14:19:11 »
    Dziś, po bardzo długiej przerwie, postanowiłem zagrać w mm moda. Wbijam więc na serwer, wita mnie fajne menu, interfejsu mogą pozazdrościć inne mody. Dołączam do anglików, i resztę trwającej rundy spędzam na delektowaniu się ruskimi mundurami oraz widokiem szarży na bagnety angoli. No więc respię się. Od razu rzucają mi się w oczy angielskie mundury. Co jest...? Przecież to są jeszcze te z mm prussii.... Przebolałem to, pomyślałem, że poświęcili tyle czasu ruskim, że dla innych nie starczyło. No więc ruszamy do najbliższej osłony, okopać się. Czekamy aż nadejdą ruscy. Składam się do strzału, i z miejsca coś mnie trafia: moja postać zaciska rękę obok muszkietu. Bug mały, ale w modzie, który w 90% składa się ze strzelania, czegoś takiego nie ma prawa być. Eh... no dobra..... naprawią to w czwórce... Strzelamy. Siedem strzałów, siedem chybień (to były naprawdę fascynujące dwie minuty). Odpuszczam sobie strzelanie i rozglądam się po prowizorycznym okopie. Lokalizuję źródło irytującego dźwięku, jakby petard chińskiej roboty. To werblista. Biedak, ma połamane nadgarstki. Twardziel, widać, że kości przedramienia ma w drobiazgach, a i tak starcza mu siły, żeby nawalać w ten bęben. I jeszcze ten jego stoicki spokój: energicznie uderzając w bębenek, utrzymuje całe ciało (łącznie z ramionami) w absolutnym bezruchu... Szturmują Rosjanie. Wyposażony w zdobyczny miecz oficerski, zachowawczo ruszam do walki przytrzymując dolny blok. Rosyjski liniowiec, któremu Boh najwyraźniej poskąpił zdolności percepcyjnych, atakuje mnie dolnym pchnięciem. Mimo trzymanego przeze mnie od dłuższego czasu dolnego bloku, przebija go na wylot i bagnet ląduje w moim żołądku. Powstrzymuję się od ataku furii i, jak nakazuje zdrowy rozsądek, kontruję go cięciem w gębę. Szabla przechodzi mu na wylot przez głowę, jednak hardy Moskal nawet tego nie czuje (jego pasek hp raczej też nie). Ponownie atakuje mnie dolnym atakiem, a ja ponownie go blokuję. Jednak kaukaska stal miażdży marną angielską szabelkę i zabija mnie na miejscu. W następnej rundzie zostaję zbalansowany do Rusków. Respię się jako liniowiec, razem z 10 innymi atakuję w kierunku angielskich pozycji. Jednak gdy docieramy na miejsce, okazuje się że wszyscy już nie żyją; wyrżnęła ich kawaleria. No cóż, zdarza się. Jednak w następnej rundzie dzieje się to samo, zapylamy przez 3 minuty po stepie by zorientować się, że wrogi okop jest pusty. Już mam ochotę powiedzieć komuś parę słów do słuchu, ale pewna rzecz, którą widzę, odbiera mi mowę. Otóż gdy wpadamy do opuszczonej chaty, widzimy naszego kawalerzystę, który... wesoło gra sobie na pianinie. ,,Co to k***a jest?!?!'' W ciągu pięciu minut zanotowałem kilkanaście rażących błędów, a 22nd bawi się w dodawanie do moda GRY NA PIANINIE?!

Takie wrażenia wyniosłem z dzisiejszego testu mm russii 3. Możecie mieć inne obserwacje, jednakowoż ja chyba powstrzymam się z dalszymi próbami do wyjścia mm poland.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #177 dnia: Marca 24, 2011, 16:06:20 »
    Noo, nie dziw się że broń sprzed 200 lat z hakiem nie strzela na odległość 300 metrów celnie, w poruszających się ludzi. To że żołnierz źle trafił ręką, i nie trzyma za kolbę, to już jego sprawa. Czy według ciebie, w realiach wystarczyło mieć miecz w okolicach pasa, aby obronić się przed każdym atakiem bagnetu? Zwykle potrzeba dwóch uderzeń mieczem, aby zarżnąć wroga mieczem, więc, może ten miał po prostu szczęście (jego twarz swoją drogą też). Jeśli masz lepszy pomysł na stworzenie bębniarza, to go zaprezentuj, i tak dobrze, iż silnik warbanda na to pozwolił. Jeden drobny skrypt, gry na pianinie, zajął pewnie 10 minut twórcom. Poza tym przyjemnie jest słuchać sobie  podczas obrony spokojnej muzyczki.
    A tak przy okazji, 22nd jest tylko klanem, który testuje M&M (równie dobrze możesz powiedzieć, że mod tworzy 51y regiment). Modem zajmuje się głównie Vincenzo.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #178 dnia: Marca 24, 2011, 16:16:02 »
    Noo, nie dziw się że broń sprzed 200 lat z hakiem nie strzela na odległość 300 metrów celnie, w poruszających się ludzi.

Realizm to jedna rzecz. A to, że mod jest przez to koszmarnie niegrywalny i nudny, to drugie.

To że żołnierz źle trafił ręką, i nie trzyma za kolbę, to już jego sprawa.

To żart?

Czy według ciebie, w realiach wystarczyło mieć miecz w okolicach pasa, aby obronić się przed każdym atakiem bagnetu?

Czy według ciebie, blokowanie pchnięć to ma być loteria? Gratuluję pomysłowości.

Zwykle potrzeba dwóch uderzeń mieczem, aby zarżnąć wroga mieczem, więc, może ten miał po prostu szczęście (jego twarz swoją drogą też).

Nie w tym rzecz że przeżył, nie liczyłem na zdjęcie go na hita. Miecz po prostu go minął. Może miałem laga, może coś się skopało w animacji, ale on tego nie poczuł, byłoby widać.

Jeśli masz lepszy pomysł na stworzenie bębniarza, to go zaprezentuj, i tak dobrze, iż silnik warbanda na to pozwolił.

Albo niech dadzą dobrą animację grania na bębnie, albo niech z tego zrezygnują.

A tak przy okazji, 22nd jest tylko klanem, który testuje M&M (równie dobrze możesz powiedzieć, że mod tworzy 51y regiment). Modem zajmuje się głównie Vincenzo.

Bardzo zły przykład. Wejdź sobie na serwer 22nd_Siege, albo jakikolwiek bądź inny serwer tego regimentu. Serwer za jakiś czas wyśle ci informację: ,,Play our mod, Mount&Musket!'' Plus link do forum moda. Poza tym, sam wspomniałeś, że modem zajmuje się Vincenzo, bardzo wysoki rangą członek.... hm... 22nd. :) Zdaję sobie sprawę, że inni ludzie mogą mieć różne priorytety, jednak dla mnie ,,epickość'' to nie jest stuprocentowy gwarant powodzenia moda. Ta wersja jest po prostu mało grywalna, odechciewa się po 2-3 rundach. Nadaje się co najwyżej do liniówek, a granie na publicu.... cóż. Strata czasu.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #179 dnia: Marca 24, 2011, 16:40:17 »
    Szukasz dziury w całym. Myślisz, że dlaczego w godzinach popołudniowych na oficjalnym MM battle jest zawsze od 50-100 osób (jeśli nie więcej)? Snajpienie z połowy mapy muszkietem byłoby trochę dziwne. To dobrze, iż nie ma możliwości celnego strzału z tak dalekiej odległości. Inaczej nawet nie próbowałbyś podchodzić do wroga, i wykonywać bohaterskie szarże. Jeden bug z kolbą, mogę się założyć, że przy następnej wersji już go nie będzie. Co do bagnetu, sprostuję się trochę, Muszkiet w walce wręcz jest na tyle wolny, że osoba z pewnym doświadczeniem nie musi nawet się bronić. Wystarczy że będzie odsuwała się na boki i chamberowała (ja preferuję to pierwsze). Oczywiście Każdy się broni dolnym blokiem, jednak Vincenzo zmienił zasięg bloku z całego przodu postaci, do wielkości broni, którą się bronisz. Z twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że twój przeciwnik był dość doświadczonym graczem. Z czasem ludzie opanowują umiejęteność odsuwania się na parę centymetrów, jednak to wystarczy, aby broń cię minęła. Bęben. Pojawił się dopiero w mm russia, wielu ludzi chciało aby był, a także od czegoś trzeba zacząć.
    Co do twórcy, jak nie wiesz co się w świeci M&M dzieje, to proszę, albo się dowiedz, albo słuchaj kogoś kto gra. Jakiś czas temu zaszło parę sprzeczek pomiędzy vincenzem i modderami, a 22nd. Informacja, że mod jest ich jest dość przestarzała. Vincenzo może i jest członkiem 22nd, ale jest też moderem,i w realiach M&M występuje jako ten drugi.