Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Mount and Musket-Battalion"  (Przeczytany 49489 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: "Mount and Musket-Battalion"
    « Odpowiedź #105 dnia: Listopada 11, 2010, 21:39:26 »
    Dodaj oficerom order Virtuti Militari i git :]

A właśnie, kto będzie polskim wodzem?

Co do Virtuti Militari, nawet nie głupi pomysł a wodzem oczywiście Poniatowski ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 11, 2010, 22:03:46 »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 11, 2010, 23:10:58 »
    Maleńka sugestia, zmień cyferkę na 7, to będzie sprawiać wrażenie, że jest nas więcej, no i wygląda fajniej :]
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 13, 2010, 13:19:27 »
    Przepraszam za multiposting, ale chciałem odświeżyć temat. Mam prośbę, skierowaną do twórców nowszej wersji musket moda (tej z dodaną Polską ;d). Być może będziecie mieli wgląd we flaki tego moda, i jeżeli tak się stanie, to chciałbym, żebyście naprawili to i owo (albo poprosili o to 22nd):
    Są to bugi drobne, lecz dość denerwujące, np:
    - flaga jest z tektury, obraca się zależnie od tego, w którą stronę jest zwrócony chorąży.
    - nogi szkotów są zrobione w paincie.
    - nie można przeładować karabinka kawaleryjskiego na grzbiecie konia, a nawet pistoletu.
    - w większości formacji kawalerii nie ma różnicy w umundurowaniu pomiędzy szeregowcem a kapitanem.
    - jednostka ,,artyleria'' jest bezdennie bezużyteczna, bo z działa może strzelać każdy, nawet kawalerzysta, a wycior to tylko ozdoba.

To info głównie dla bałbałjana, bo zdaje się to on jest szefem grupy moderskiej. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 13, 2010, 14:03:25 »
    - flaga jest z tektury, obraca się zależnie od tego, w którą stronę jest zwrócony chorąży.
    Nie do poprawienia ze względu na fizykę (a raczej niemal jej brak) w Warbandzie.

- nogi szkotów są zrobione w paincie.
    To gdzie im tam zaglądasz. ;)

- nie można przeładować karabinka kawaleryjskiego na grzbiecie konia, a nawet pistoletu.
    Dziś grałem i widziałem, że np. dragoni nie mogą przeładowywać karabinów na grzebiecie i... to jest dobre posunięcie. Trzeba pamiętać że jednostki te na koniach dostawały się tylko na pole bitwy, a następnie walczyły pieszo. Tyle tylko, że to jest już schyłek XVIII, a początek XIX wieku i jednostki konne stosowały również już bardziej zaawansowane taktyki prowadzenia walki. Musiałbym jednak trochę więcej o tym doczytać, a obecnie nie mam na to czasu. :/

- w większości formacji kawalerii nie ma różnicy w umundurowaniu pomiędzy szeregowcem a kapitanem.
    Myślę, że to jest sprawa sensu stricte do twórców - raczej osoby odpowiedzialne za frakcję polską nie mają najmniejszych szans na ingerencję w inne państwa.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 13, 2010, 14:08:40 »
    A co masz mi do powiedzenia na temat artylerii? :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 13, 2010, 14:18:53 »
    A co masz mi do powiedzenia na temat artylerii? :D

Nic bo mam podobne zdanie. ^^ Sam widząc jak zwykły piechur liniowy obsługuje armatę zastanawiałem się po kiego wydzielali specjalną jednostkę do tego.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 13, 2010, 14:36:15 »
    Niestety oprócz ingerencji w nazwy pułków, ich wyglądu i uzbrojenia nie mamy żadnego wpływu na to samą rozgrywkę ;(

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 13, 2010, 15:18:07 »
    No to chociaż zasugeruj moderom z 22nd te zmiany :( One naprawdę wkurzają, zwłaszcza gdy widzi się szkockiego kawalerzystę oficera z flagą strzelającego z działa.

xD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 13, 2010, 15:41:55 »
    No to chociaż zasugeruj moderom z 22nd te zmiany :( One naprawdę wkurzają, zwłaszcza gdy widzi się szkockiego kawalerzystę oficera z flagą strzelającego z działa.

xD

Miłego pisania.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,117113.465.html
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,117109.120.html

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 13, 2010, 16:24:23 »

xD

Ale czy nie możesz tego zrobić sam jak Ci na tym tak bardzo zależy ? Po za tym moderzy sami naprawią swoje błędy tylko potrzebują czasu albo i nie naprawią , wszystko zależy od nich.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 13, 2010, 16:36:07 »
    Nie umiem.

Offline Mires

• Użytkownik
    • Miecznik Wielki Koronny
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 13, 2010, 20:46:56 »
    Co do mundurów proponuję wzorować się na tym linku, szczególnie jeśli chodzi o zdjęcia, gogle grafika tez nie zaszkodzi.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Legia_Nadwi%C5%9Bla%C5%84ska

Ogólnie mundury są super szczególnie uniform oficera i szeregowego, mundur sierżanta powinien więcej się różnić od munduru szeregowego, przez dodanie orderów i paru złoceń na mankietach i kołnierzach. Jeśli chodzi o TAG to jakiego ostatecznie używamy?  Jutro bitwa liniowa i wolałbym wiedzieć. =)
    „Polska nie ma wiecznych sojuszników, ani wiecznych wrogów; wieczne są tylko interesy Polski i obowiązek ich ochrony”

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 13, 2010, 21:49:50 »
    Co do mundurów proponuję wzorować się na tym linku, szczególnie jeśli chodzi o zdjęcia, gogle grafika tez nie zaszkodzi.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Legia_Nadwi%C5%9Bla%C5%84ska

Ogólnie mundury są super szczególnie uniform oficera i szeregowego, mundur sierżanta powinien więcej się różnić od munduru szeregowego, przez dodanie orderów i paru złoceń na mankietach i kołnierzach. Jeśli chodzi o TAG to jakiego ostatecznie używamy?  Jutro bitwa liniowa i wolałbym wiedzieć. =)

Mamy bardziej wiarygodne źródła niż wikipedia ;) problem w tym że sierżant to niewdzięczna jednostka i raczej musi zostać tak jest.. nie było powiedziane że sierżant trzyma sztandar, a o sztandarowych informacji brak.. no chyba że ktoś znajdzie to się zgłosić.

A na osłodę mundur fizyliera:

(click to show/hide)

Jeśli chodzi o TAG to jakiego ostatecznie używamy?  Jutro bitwa liniowa i wolałbym wiedzieć. =)

4pp_XW_nick, Co to samej bitwy liniowe to chyba będzie musiała zostać rozegrana przez nas pułk spontanicznie dopóki nie załatwimy sobie oficjalnie teamspeaka ;( ale kto wie może uda się coś w tym tygodniu zorganizować, a od przyszłego już na pewno wystartujemy jako zorganizowany pułk.

« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2010, 21:53:44 wysłana przez ^IvE »

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 13, 2010, 23:17:43 »
    Te bitwy są o której ? O 20.00?