Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Mount and Musket-Battalion"  (Przeczytany 49446 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: "Mount and Musket-Battalion"
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 01, 2010, 18:54:28 »
    Ludzie! Zanim coś napiszecie pomyślcie co chcecie przekazać. mm prussia to m&m battalion 0.3. Waterloo było 0.21, a podstawka nie wiem, nie grałem.

0.3 -

-poprawia różne bugi (jak każda łatka)
    -dodaje nowe dźwięki
    -udostępnia towarzyszów szwabków
    -jakieś tam opcje(kiedy raz zagrałem to postacie krzyczały na głos różne komendy czy coś ten teges)
    -stawianie barykad (ale można je zniszczyć)
    -możliwość zniszczenia murów
    -i nowe mapki

!!! !!!
    Nowa wersja 0.31 (nie wiem co zmienia)
    http://22nd.eu/MountMusket_Battalion_Beta_0.3.1.exe - link

« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2010, 16:22:19 wysłana przez Matim007 »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 01, 2010, 19:20:49 »
    To się nie trzyma kupy. Waterloo to nie ,,wersja'', to mod pod event, prawie nic nie ma wspólnego z mm, nawet podstawowa animacja biegu jest inna.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 01, 2010, 19:42:41 »
    To kolejne wersje gdzie dodają coś przełomowego. Od tych dodatków są podtytuły. Jakby dodali Rusków to by było Mount&Musket Russia. Ogarniacie? :P
    Sława!

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 05, 2010, 19:10:25 »
    Pisaliscie wczesniej ze w modzie tym wcielamy sie w zolnierza ktory to stoi w grzecznie w szeregu i czeka na rozkaz do wystrzalu.Bardzo ta nowinka mnie zainteresowala i postanowilem sprobowac.Po 15min bieganiny po polu i chaotycznym ataku na jakis fort dalem sobie spokoj.Moze jeszcze sprobuje ale panowie,gdzie te szeregi?gdzie te zorganizowanie? Na serwerze bylo okolo 50 osob i kazdy biegal jak chial.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 05, 2010, 19:18:25 »
    W poniedziałki organizowane są bitwy liniowe. Chociaż w zwykłych bitwach też często obierana jest jakaś taktyka.
    Sława!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 08, 2010, 19:45:18 »
    W niedziele też. Na mnie zrobiły wielkie wrażenie, na wczorajszej było 170 osób, prawie tyle co na grunwaldzie, organizowanym kilka miesięcy....
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 08, 2010, 19:50:38 »
    Te bitwy są pochodną Waterloo i bazują na wtedy stworzonych regimentach. Gracze uczestniczący w tym regularnie mają przydzielone już na stałe swoje regimenty a ci co zjawiają się okazjonalnie są rozdzielani po paru do każdego oddziału. Tak, że to też jest wynik wielotygodniowych prób i błędów.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 08, 2010, 19:52:32 »
    Rozdzielani? Nie do końca. Wczoraj przyszedłem w połowie bitwy na ich TS, wybrałem sobie regiment i w nim grałem, przez nikogo niepokojony :>

Ach, byłbym zapomniał dodać: było EPICKO :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 20:08:52 wysłana przez el.macioro »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 08, 2010, 20:57:20 »
    Dzisiaj też było epicko :) Ja , New Player , Berserker , Proud i nie jestem pewien czy ktoś z REF-u  graliśmy w jednym regimencie prusackim .    W pierwszej bitwie nasz regiment mocno oberwał ale później było coraz lepiej ( do mojego odejścia ). To niesamowite uczucie kiedy stoisz w szeregu czekasz na sygnał do wystrzału a obok Ciebie ginie kumpel z szeregu ;/ Czy ktoś nie wie przypadkiem czy w nowszych wersjach nie pojawi się jakaś Polska jednostka lub frakcja ?
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 08, 2010, 21:11:43 »
    W niedziele też. Na mnie zrobiły wielkie wrażenie, na wczorajszej było 170 osób, prawie tyle co na grunwaldzie, organizowanym kilka miesięcy....

Prawie tyle? Na Grunwaldzie było chyba coś koło 100 osób:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #55 dnia: Listopada 08, 2010, 21:13:21 »
    Ja wiem, że te Line Battle's będą jedyną rzeczą jaką regularnie będę cisnął w Warbandzie. ^^ Dla mnie te spotkania biją po tysiąckroć native. Po prostu świetnie się gra, gdy drużyna zostaje podzielona na regimenty, które współpracują, ale ty jako szary pionek słuchasz tylko i wyłącznie swojego dowódcy, którego rozkazy wykonujesz. :) Briliant! A jak już staniesz w szeregu, dostaniesz komendę, wystrzelisz, uklękniesz i zaczniesz przeładowywać, aż tu nagle partner po prawej stronie łapie się za bebechy, po lewej pada martwy... Po prostu świetne wrażenia. :) I niech ktoś powie, że broń w M&B ssie... Tak naprawdę to po tym modzie widać, ze developerzy mogliby porzucić denne średniowiecze i w nowej odsłonie lepiej dopracować aspekty epoki prochu.

edit: Zapomniałem dodać. Dziś było ponad 100 osób, a serwer działał bez zarzutu i mój ping nigdy nie przekroczył granicy 80, a zazwyczaj oscylował około 65. Tak więc "brawo" dla serwerów 22nd. ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Listopada 08, 2010, 21:26:55 »
    Popieram w st... nie, w dwustu procentach :) Moim zdaniem to po prostu genialne, nie opuszczę już żadnej bitwy liniowej :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #57 dnia: Listopada 08, 2010, 21:44:19 »
    No było świetnie.
    I widzę, że zostały poruszone dwie kwestie:
    Pierwsza, frakcji Polskiej. Rozmawiam z twórcami moda na temat dodania Księstwa Warszawskiego. Parę osób z mojego klanu (i nie tylko) wyraziło chęć przygotowania tekstur mundurów, rozpisania polskich jednostek i dopasowania im uzbrojenia. Jeśli ktoś byłby chętny do pomocy niech da mi znać. Jak tylko dowiem się szczegółów na pewno się z wami nimi podzielę.
    Druga sprawa- regimenty. Sir Michał wpadł na bardzo dobry, moim zdaniem, pomysł stworzenia polskiego regimentu na takie bitwy. Musielibyśmy znaleźć ok. 20 osób, którym taka zabawa również się podoba. Oczywiście nie wiem czy bylibyśmy w stanie zachować taką dyscyplinę na TSie i w czasie gry... Myślę, że mogłoby to pokazać siłę polskiej sceny Warbanda, zamiast się kłócić zjednoczmy siły i pokażmy na co nas stać. Zauważyłem, że parę regimentów angielskojęzycznych jest co najmniej mało licznych. Chyba występuje tu tzw. słomiany zapał. Więc jeśli mielibyśmy o czymś takim myśleć każdy być świadomym, ze wymaga to pewnej konsekwentności. Musielibyśmy naprawdę pokazać się z jak najlepszej strony. Co wy na to?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #58 dnia: Listopada 08, 2010, 21:56:23 »
    No było świetnie.
    I widzę, że zostały poruszone dwie kwestie:
    Pierwsza, frakcji Polskiej. Rozmawiam z twórcami moda na temat dodania Księstwa Warszawskiego. Parę osób z mojego klanu (i nie tylko) wyraziło chęć przygotowania tekstur mundurów, rozpisania polskich jednostek i dopasowania im uzbrojenia. Jeśli ktoś byłby chętny do pomocy niech da mi znać. Jak tylko dowiem się szczegółów na pewno się z wami nimi podzielę.
    Druga sprawa- regimenty. Sir Michał wpadł na bardzo dobry, moim zdaniem, pomysł stworzenia polskiego regimentu na takie bitwy. Musielibyśmy znaleźć ok. 20 osób, którym taka zabawa również się podoba. Oczywiście nie wiem czy bylibyśmy w stanie zachować taką dyscyplinę na TSie i w czasie gry... Myślę, że mogłoby to pokazać siłę polskiej sceny Warbanda, zamiast się kłócić zjednoczmy siły i pokażmy na co nas stać. Zauważyłem, że parę regimentów angielskojęzycznych jest co najmniej mało licznych. Chyba występuje tu tzw. słomiany zapał. Więc jeśli mielibyśmy o czymś takim myśleć każdy być świadomym, ze wymaga to pewnej konsekwentności. Musielibyśmy naprawdę pokazać się z jak najlepszej strony. Co wy na to?
    Masz mój karabin :) !
    Oczywiście , że jestem za tym regimentem . Moglibyśmy w swoisty sposób pokazać bitność , waleczność , odwagę i  dyscyplinę  na polu bitwy jak nasi przodkowie . Myślę , że nawet ten regiment mógłby przekroczyć 20 osób , Sarmaci na pewno się do tego przyłącza . Jutro popytam w moim klanie i mam nadzieję , że w najbliższym czasie już sformujemy regiment i przejdziemy chrzest bojowy na bitwie linowej . Co do Polskiej frakcji , też myślałem o zapytaniu twórców ale mnie ubiegłeś :)  Moje zdolności w modowaniu są równe zeru ale co nieco wiem o jednostkach z tamtego okresu więc mogę się podjąć jakieś roboty byle by tylko ujrzeć i móc zagrać Polską frakcją .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Listopada 08, 2010, 22:22:16 »
    I mój. Czasem zapewne nie będę mógł, jednak postaram się zawsze czas zagospodarować na bitwę. Gram to w długo, wszystko mam obcykane. Na Grunwaldzie byłem w gończej, także o dyscyplinę się nie martwcie.
    Sława!