Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rozgrywka multiplayer - sugestie, ceny broni itp.  (Przeczytany 8201 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rozgrywka multiplayer - sugestie, ceny broni itp.
    « dnia: Maja 23, 2010, 13:00:38 »
    Prace nad modem trwają cały czas. Aktualnie Mat skupia się nad wersją pod Warbanda, a co za tym idzie multiplayer. W zwiąku z tym Mat prosi was o pomoc w ustaleniu cen broni. Obecnie są 2 frakcje - Niemcy i Rosja. Trzecia frakcja - Volkssturm - jest w trakcie implementacji. Możliwe, że zostaną dodane także frakcje z innego projektu, 39' mianowicie Trzecia Rzesza, ZSRR i 2RP.
    Są 4 rodzaje jednostek: z karabinami, z pistoletami masynowymi, obsługa CKMu i konnica (kozacy lub jedostki sojusznicze u Niemców).
    Bronie na razie się tak prezentują:
    jako uniwersalne
    -luger
    -mauser C96(pistolet)
    u strzelców
    -mauser
    -mauser z bagnetem
    -G43
    -mauser z lunetą
    -G43 z lunetą
    -FG42
    u szturmowców:
    -MP18
    -MP40
    -MP41
    -SG44
    -FG42
    kmowiec(obsługa stacjonarnych kmów)
    -pistolety
    -MP18 (zastanawiam sie, zobaczy się w praniu)
    U Rosjan będzie zapewne podobnie + Volkssturm mający bronie tych i tych ale gorsze skille.
    Gracie w Warband multiplayer, wiecie jak tam są zbalansowane ceny, pomóżcie.
    W tym temacie zgłaszajcie także wszelkie pomysły i sugestie co do gry multi. Wszystko zostanie Matowi przekazane. Także w tym temacie będę zamieszczał dodatkowe informacje od Mata.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Rozgrywka multiplayer - sugestie, ceny broni itp.
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 30, 2010, 18:11:27 »
    Jeśli bronie są ustawione w kolejności.. ( Siła strzału, szybkość, ogólnie zajebistość tej broni że tak się wyrażę itd.) To może da się coś zrobić.. ale zanim zacznie się ruszać ceny zależy co Mat chce zrobić z podziałem na specjalicności jednostki (Strzelec, Piechur,Konny). Czy będzie zrobione coś takiego jak nie wiem.. Piechur, Snajper.. ?, bo wtedy można, a nawet trzeba by dobrać bronie do tych specjalizacji. W zwykłym Native dużo zależy od ceny zbrojii czyli często kupuje się lepszą broń kosztem zbroji, lub na odwrót.. i tutaj znowu pytanie co z mundurami, ubiorami dla żołnierzy, bo bez tego też bym nie ruszał cen broni.
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2010, 18:14:11 wysłana przez ^IvE »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2010, 22:32:19 »
    Dobra, Mat się rozszalał, niedługo [tydzień może dwa] będzie pierwsza zamknięta beta.
    6 nowych map:
    -Popowice (miejska)
    -zasadzka w lesie (jak nazwa wskazuje)
    -tory kolejowe (wiejska)
    -jeszcze brak nazwy (miejska)
    -szturmowanie Dniepru (siege) <- w trakcie robienia
    -Bunkier (siege) <- w trakcie robienia
    Będzie do tego jeszcze 3 frakcja [volkssturm], w planach także nowy tryb gry [po wydaniu bety], trochę nowych przedmiotów np ładunki wybuchowe do wywalania drzwi lub granaty dymne.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 18, 2010, 23:33:01 »
    ładunki wybuchowe do wywalania drzwi
    Czyżby zniszczalne budynki? :o

Edit: down

usłyszałem
    Przeczytałeś chyba ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2010, 16:07:27 wysłana przez nizyn »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 19, 2010, 09:00:25 »
    ładunki wybuchowe do wywalania drzwi
    Czyżby zniszczalne budynki? :o
    Nie xD Ma to działać na zasadzie bardzo wolnej "broni", która wchodzi w inerakcję z drwiami [tak jakbyś podnosił drabinę] i tam po jakimś czasie jest wybuch i po drzwiach. Ale możliwe, że teraz cos ściemniam :D bo efektów jeszcze nie widziałem, przekazuję to co usłyszałem.

edit up:
    Przeczytałeś chyba ;)
    Usłyszałem przez przeczytanie :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2010, 15:05:42 wysłana przez Kalpokor »

Offline matis245

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2011, 16:24:52 »
    radziłbym żeby były troche tańsze mianowicie

-luger 200złota
    -mauser C96 350złota
    -mauser 420złota
    -mauser z bagnetem 510złota
    -G43 510 złota
    -mauser z lunetą 550złota
    -G43 z lunetą 580złota
    -FG42 680złota
    -MP18 600złota
    -MP 40 600złota
    -MP 41 700złota
    -SG44 650złota
    -FG42 710 złota

myśle że ceny powinny być takie

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 15, 2011, 13:18:56 »
    Witam was po dłuższym okresie ciszy. Po skończeniu i wyszlifowaniu skryptu czołgów zabrałem się za dodawanie nowych trybów gry, aktualnie prezentuje dwa z nich (oficer jest skończony, linia frontu jeszcze nie zaimplementowana do końca)
    Oficer:
    Ten tryb rozgrywa się na mapie miejskiej, po ulicach przechadzają się boty-cywile. Drużyna 1 składa się z Niemieckiego oficera oraz jego ochrony. Oficer ma dwa cele, pierwszym z nich jest przeżycie, po śmierci oficera kończy się runda i przegrywają, oraz dotarcie do pewnego miejsca na mapie i podniesienie flagi(poprzez stanie koło niej przez jakiś czas). Drugą stroną konfliktu jest Armia Krajowa, jest gorzej uzbrojona od Niemców (niezależnie od wybranej broni otrzymają jedną z puli vis, luger, sten, mp40 lub mauser) lecz mają ogromną przewagę taktyczną: spawnują się w losowym miejscu na mapie ze schowaną bronią oraz są ubrani tak samo jak cywile! Co pozwala im w miarę swobodnie poruszać się po mapie. W prawdzie strażnicy mogą otwierać ognień co cywilów lecz strzelając do niewinnych możesz nie zauważyć że zakradł się za ciebie partyzant i własnie celuje ci w tył głowy. Dodatkowo żeby zabezpieczyć przed randomerami dodałem limit zabójstw cywilów, po osiągnięciu go ludność się "buntuje" i Niemcy przegrywają. Ogólnie tryb jest już po pierwszych wstępnych testach, daje dużo możliwości taktycznych, stawia na kooperacje ale może wymagać jeszcze trochę balansu.

Linia Frontu:
    Co tu dużo mówić, tryb rodem z Conflict of the East. Dwie drużyny, 5 flag ustawionych mniej więcej w linii, gracze spawnują się przy najdalszej zajętej, walczą z innymi i mają zajmować flagi wroga aż do wyparcia go z mapy. Czym dalsza flaga tym jest lepiej ufortyfikowana.

Proszę was o jakieś ciekawe rady oraz pomysły na nowe tryby lub interesujące opcje.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 15, 2011, 16:37:06 »
    Co do Oficera - nie lepiej, jak po zabiciu określonej ilości cywili to ukarany powinien być tylko ten morderca. W przeciwnym razie jeden idiota strzelający do wszystkiego co się rusza zniszczy grę wszystkim...

Da się jakoś zagrać w tego moda? Nigdzie nie widzę linku... Nie bij :)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2011, 17:22:34 »
    Link? LINK!?!?!?! GDZIE!??!?!?!? :D

Jak dla mnie trzebaby przeorganizować ,,oficera''. AK będzie miało za łatwą robotę, granacik i po konwoju xd Ja bym proponował taki survival dla Niemców, coś w rodzaju patrolu. Np: Niemcy muszą zrobić rundę od siedziby Gestapo, przez cale miasto aż z powrotem do tejże siedziby. Zadaniem Polaków byłoby powstrzymanie ich pochodu. A żeby dodać sensu-chcą zatrzymać patrol, ponieważ muszą podłożyć bombę w wybranym punkcie (na drodze konwoju). Niemcy muszą ich powstrzymać lub rozbroić ładunek (jak w CS :D). Niestety, wymagałoby to niesamowitego zgrania teamów, coś takiego jest niemożliwe w randomerskiej zbieraninie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 01:48:00 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline DeRmAtOlOg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 06, 2011, 12:16:32 »
    Ja bym proponowal, zeby partyzanci a ulani byli oddzielna frakcja, bo to troche glupio by wygladalo ze np. na mapie Wizna (jesli taka ma byc) ulani i partyzanci z PW.
    I jeszcze fajnie by bylo gdyby oficerzy byli oddzielna klasa postaci.
    A co do ceny broni to np. ZARDZEWIALY LUGER byl by za darmo jako domyslny przedmiot, a jego lepszy odpowiednik byl by juz platny.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 10, 2011, 18:07:31 »
    Mam pomysł na nowy tryb. Polegał bo on na tym, że jedna frakcja musiała by zniszczyć blokadę/barykadę której broniła by druga frakcja, po zniszczeniu blokady jedna frakcja musi zabić oficera (bota) drugiej frakcji, wtedy jest wygrana, jeśli natomiast broniąca frakcja wystrzela tą szturmującą, punkt dla nich.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 12, 2011, 15:17:31 »
    Moja sugestia: zablokuj czołgi dla jednej osoby. Tank może ruszyć tylko wtedy, gdy jest w nim dwóch czołgistów - takie rozwiązanie byłoby optymalne. Żałośnie to wygląda, gdy ktoś próbuje rozjechać wroga czołgiem, bo nie może strzelać :P

DOWN: Hmm.... dobrze wiedzieć :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2011, 16:42:46 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:40:25 »
    Przyciskiem P zmieniasz siedzenie czyli możesz potem strzelać ale nie JECHAĆ .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 12, 2011, 18:32:48 »
    Właśnie to mi się najbardziej rzuca w oczy, że czołg, nie ma możliwości rozjechania wroga. Nie wiem czy w planach jest zmienienie tego bugu, ale pomogło by to dodać realizmu ;)

da się wyłączyć głosowanie już z panelu admina
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2011, 15:22:16 wysłana przez Matim007 »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 13, 2011, 14:51:15 »
    Nie wiem na ile jest to możliwe z poziomu moda, ale sugerowałbym usunięcie możliwości rozpoczęcia głosowania na zbanowanie kogoś. Na tym modzie frustracja jest większa niż w native i niesłuszne polle są dość częste. A jako, że w frustracji człowiek robi głupie rzeczy, to często głosuje ZA pomimo, że głosowanie jest bezpodstawne. (Chyba, że podstawą do bana jest fakt, że ktoś za dobrze gra)
    Tak raptem 5 min. zdarzyło mi się na serwerze jakiegoś tam klanu, który gra w tego moda. Za dobrze mi szło ułanem, to sfrustrowani snajperzy postanowili się pozbyć trudnego do trafienia kawalerzysty, który zaczął im kroić zadek.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2011, 19:46:47 wysłana przez EMOsek »