Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221882 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #1125 dnia: Lipca 05, 2011, 11:43:27 »
    Skoro to nie nasz świat, tylko Calradia, to czemu wstawiono do niego historyczne uzbrojenie, a w szczególności do cRPG?
    Tym bardziej, iż w trybie  multiplayer na tym modzie nie widzimy mapy calej Calradii tylko teren bitwy. Zatem uważam, że jedną z intencji powstania tego moda było odtwórstwo historyczne, w przeciwnym razie robiono by modele ekwipunków całkowicie zmyślone.

Utrzymuję tezę, że powinien  być wprowadzony system kultur. Lepiej oglądać ludzi ubranych historycznie niż takiego samuraja-konnego kusznika. Każda kultura ma plusy.

Znacie grę Ciwilization 4 albo 5 ? Tam są historyczne frakcje,  mimo to znajdują sie na zmyślonym kontynencie.
    W Warbandzie można powiedzieć, iż frakcje są odpowiednikami tych średniowiecznych. Np. Swadia - HRE albo Francja, Rhodokowie-Włosi, Nordowie-Wikingowie, Waegirzy-Rusini,
    Sarranidzi-Turcy Seldżuccy, Khergici-Mongołowie itp.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1126 dnia: Lipca 05, 2011, 11:54:45 »
    Z tego co wiem, istotą cRPGa jest właśnie ta zupełna dowolność w doborze ekwipunku i rozłożenia statystyk postaci. W Nativie nie pasowały wam właśnie te ograniczenia, tu macie wolność, o którą wszyscy tak krzyczeli więc nie widzę zupełnie żadnych podstaw dalszego prowadzenia dyskusji o gustach i guścikach...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1127 dnia: Lipca 05, 2011, 12:00:25 »
    Z tego co wiem, istotą cRPGa jest właśnie ta zupełna dowolność w doborze ekwipunku i rozłożenia statystyk postaci. W Nativie nie pasowały wam właśnie te ograniczenia, tu macie wolność, o którą wszyscy tak krzyczeli więc nie widzę zupełnie żadnych podstaw dalszego prowadzenia dyskusji o gustach i guścikach...
    Może i tak jest, ale sam wiesz sir Luca, że nigdy nie można dogodzić każdemu. Jak pisałem o ile niektórym to się może podobać, to innym (jak na przykład mnie i isKra_PL) będzie to przeszkadzało.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1128 dnia: Lipca 05, 2011, 12:18:32 »
    Mnie to też przeszkadza :P W końcu tacy kolesie wyglądają idiotycznie - hurburg cuirasis i katana albo miadao .

PROBLEM?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1129 dnia: Lipca 05, 2011, 12:27:44 »
    A dla mnie to jest w cRPGu najpiękniejsze...ta odmienność. Dalej uważacie że to wasz gust, ale jednocześnie nie tolerujecie tego że ktoś ma inny proponując ustawienie systemu kultur.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1130 dnia: Lipca 05, 2011, 21:40:54 »
    Dobrze. Sam zacząłem tę dyskusję, więc zmieniam temat. Bowiem mam dylemat.

Otóż chciałbym nosić Churburg Cuirras, Hounskulla, stalowe rękawiczki i buty. Krótko mówiąc półpuszka bo z kolczugą.
    Wiem, że na tym secie nie mam szans na zarabianie złota. Jestem 2handerem z Tempered Danishem. Chciałbym wiedzieć, czy istnieje jakaś strategia na noszenie takiego ekwipunku. Dodam, że potrzebuję takowej na Siege i na Battle. Raz sobie zagrałem na oblężeniu takim ekwipunkiem i... zapłaciłem 1203 naprawy za churburga. Nie powinno mnie to dziwić, ale skoro już mam tracić kasę to potrzebuję sposobu na spowolnienie tego "procesu". Widziałem już ludzi, którzy zaczęli nosić puszki dopiero jak wbili np. 500 k. Ale oni robili tak by miec na sobie te plejty bez przerwy aż do bankructwa, a ja chciałbym nosić tego seta "czasami". Może jakieś 6 tur na Battle lub Siege przechodzić chłopem, a 2 następne półpuchą... i znowu potem 6 tur chłopem na odrobienie strat i tak w kółko... Co o tym myślicie?  Macie inne sposoby?

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1131 dnia: Lipca 05, 2011, 22:15:18 »
    Jak wiesz, że przegrywasz rundę, to wyjdź z serwera chwilę PRZED końcem przegranej rundy. Ale taką chwilę, żebyś zdążył wrócić w ciągu następnej minuty na początek kolejnej rundy.

(jak wygrywasz, to nie ma sensu, bo tracisz mnożnik)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1132 dnia: Lipca 06, 2011, 10:29:55 »
    Robię tak ,ale i tak tracę golda za naprawę ekwipunku...Jest bardziej normalny sposób?
    Edit:Noszę churburga,giled hourglass gauntles,shynblauds,pigface bascinet i tempered danisza :)

PROBLEM?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1133 dnia: Lipca 06, 2011, 15:49:59 »
    Jak wiesz, że przegrywasz rundę, to wyjdź z serwera chwilę PRZED końcem przegranej rundy. Ale taką chwilę, żebyś zdążył wrócić w ciągu następnej minuty na początek kolejnej rundy.

Ja bym nie słuchał tego geniusza, jeżeli wyjdziecie przed zakończeniem rundy i przed zapłatą za zniszczony ekwipunek to macie 100% szans, że zapłacicie za wszystko co mieliście wtedy na sobie.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1134 dnia: Lipca 06, 2011, 18:07:53 »

Bullshit.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1135 dnia: Lipca 06, 2011, 18:18:41 »
    Ja bym nie słuchał tego geniusza, jeżeli wyjdziecie przed zakończeniem rundy i przed zapłatą za zniszczony ekwipunek to macie 100% szans, że zapłacicie za wszystko co mieliście wtedy na sobie.

Serio?

No to baaardzo przepraszam za dezinformację, myślałem, że chadz nadal nie naprawił tego bugu.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1136 dnia: Lipca 06, 2011, 18:24:52 »
    Bug? Żaden bug, Chadz celowo zrobił coś takiego, aby gracze nie wskakiwali w czarne płytówki i nie wychodzi pod koniec każdej rundy nie ponosząc za to konsekwencji.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1137 dnia: Lipca 06, 2011, 18:25:27 »
    Zrobił to po to by nie biegali w czarnych płytówkach oprócz świąt?

PROBLEM?

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1138 dnia: Lipca 06, 2011, 18:28:05 »
    Panowie, potrzebuję rad, strategii na noszenie tego ekwipunku, nie waszych osobistych antypatii.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1139 dnia: Lipca 06, 2011, 19:09:16 »
    Naprawił BUG. Mówiąc BUG w tym przypadku mam na myśli możliwość wyjścia przed końcem rundy, aby nie zapłacić za naprawę eq.