Leuthen,
Ty tu nie kręć, tylko gadaj mi tu zaraz jaki masz ten feralny i niewyjściowy nick, bo przez Ciebie wszyscy kolesie w czerwonych brygantynach mają u mnie przechlapane(zwłaszcza ci z Dziobem Kruka) i cierpią za niewinność;)
Przeglądałem ostatnie strony tematu i dopiero zobaczyłem ten Twój edit - to przez to, że zamiast spamować nowymi postami to Ty edytujesz ;-) Dziób Kruka nieużywany jest, teraz w użyciu tylko miecze u mnie są :) A nick to różnego rodzaju Falki/Cirille :)) Aktualnie "__Falka" :)
@FireCrix
czy powinno się najpierw do 24 agi a potem str czy jak
Najpierw jedziesz z siłą pod itemy, potem agi, potem na zmianę, zależy jaki build robisz :) Powiedz jaką chcesz mieć postać - łucznik, tincan, agi spamer, czy co tam innego - a coś będzie można Ci zaproponować :)
Stosuje się do tych zaleceń i mam pytanie chce przejść do 3 gen i nie wiem jaki item ulepszyć < jaką zbroje >
To zależy kim chcesz być - ninja, tincanem, średniozbrojnym? Generalnie najlepsze (porównując masę - która jest zła bo spowalnia i obniża wpf - do ochrony) zbroje to te z kategorii 9 kg, dalej haubergeon, Sarranid Guard Armor - naprawdę świetna zbroja patrząc na relacje masa/pancerz (14 kg/ 46 pancerza) - a dalej wszystko jak leci od 19 kg, niewielkie różnice tu są i raczej kierowałbym się wyglądem przy wyborze niż czymkolwiek innym. Do tego rękawice - polecam jak najcięższe oprócz tych ostatnich. Co ciekawe zdecydowanie
bardziej opłaca się brać ciężkie rękawice i lżejszy pancerz niż cięższy pancerz - Plate Mittens + Sarranid Guard Armor dają 56 pancerza a tną wpf z 200 do 184 (bez butów i hełmu), dla porównania Cuirass o pancerzu 55 tnie z 200 do 173 wpf. czyli przy pancerzu o 1 pkt lepszym
obniżenie wpf jest o 16, a przy kirysie aż o 27. Nie mówiąc już o tym, że pierwszy zestaw waży 15,5 kg, a drugi 24 kg....
Liveon, Ty też to przeczytaj, bo ludzi w błąd wprowadzasz ;-PP
EDIT1: Jeśli chodzi o ciuchy-zero nakrycia głowy, i jeśli już, to najtańsze/najlżejsze rękawiczki.
Poza tym Tobie też bardziej opłacałoby się wziąć np Studded Leather Coat i Plate Mittens zamiast tego co nosisz ;) Oczywiście ważna jest też estetyka, ale same cyferki w takim zestawie są lepsze - z 200 miałbyś 195 (przy khergickich butach), a teraz masz 194, z pancerzem 40 przy Twoim obecnym 38 - zakładam że stosujesz się do własnych rad i masz skórzane rękawice :) A jeszcze lepiej Haubergeon + Plate Mittens - obniżenie wpf do 188, czyli tylko o 6 pkt więcej w porównaniu do tego co masz obecnie, a pancerz lepszy o 11 pkt. Pomyśl o tym!!! ;-) (żartuje łofkors, z radami nieproszony więcej się narzucać nie będę ;-) )
Tak na marginesie, ubrałem mojego ludzika z 23 lvlu i 15 agi w 9 kg ubranko, założyłem słomiany kapelusz (polecam, nic nie waży, a 2 pkt pancerza na głowie nie w kij dmuchał :D ), w dłoń chwyciłem masterwork longsword... WOW!!! Kurde bele, naprawdę niesamowicie się gra, jak z dopalaczem w tyłku po prostu, jednak masa pancerza robi ogromną różnicę, moja brygantyna waży niby tylko 16 kg, ale jednak różnica jest bardzo odczuwalna - jestem teraz duuuużo szybszy niż w brygantynie i z agi 18. A co to będzie jak dojdę do agi 24 i więcej :-DDD No i szybkość spamu... to jest broni chciałem powiedzieć ;) znacząco wzrosła - aktualny zestaw obniża mi wpf tylko o 10 pkt, a zestaw z brygantyną i armetem o 36/40. Tyle, że teraz każdy cios w łepetynę śle mnie do piachu, jednak armet to piękna rzecz.
PS Trochę późno, ale co tam, jeszcze się nie skończyły :) -
Wesołych Świąt :)))