Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221873 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #495 dnia: Grudnia 16, 2010, 17:54:48 »
    To keep the number of speculation threads down, here a list of the item modifiers for the next patch. Names might change though. At the moment it is planned to have 4 negative tiers for non-droppable items like armor or horses and 2 negative tiers for droppable items like weapons, shields or missiles. All items but siege stuff can be heirloomed 3 times then.

Horse:
    Half Dead -> Lame -> Swaybacked -> Stubborn -> Normal -> Heavy -> Spirited -> Champion

Cloth Armor:
    Ripped -> Torn -> Tattered -> Ragged -> Normal -> Sturdy -> Thick -> Hardened

Maille Armor:
    Ruined -> Damaged -> Battered -> Rusty -> Normal -> Thick -> Reinforced -> Lordly

Plate Armor:
    Cracked -> Battered -> Dented -> Rusty -> Normal -> Thick -> Reinforced -> Lordly

Shield:
    Battered -> Dented -> Normal -> Thick -> Reinforced -> Masterpiece

Polearm:
    Damaged -> Bent -> Normal -> Balanced -> Deadly -> Masterwork

Sword:
    Cracked -> Chipped -> Normal -> Tempered -> Balanced -> Masterwork

Axe:
    Cracked -> Chipped -> Normal -> Heavy -> Powerful -> Excellent*

Mace:
    Bent -> Chipped -> Normal -> Heavy -> Powerful -> Terrific*

Pick:
    Bent -> Blunt -> Normal -> Heavy -> Balanced -> Deadly

Bow:
    Cracked -> Bent -> Normal -> Strong -> Fine -> Masterwork

Crossbow:
    Cracked -> Bent -> Normal -> Well Made-> Masterwork -> Perfect
    Cracked -> Bent -> Normal -> Well Made-> Exceptional -> Masterwork

Arrow/Bolt:
    Damaged -> Worn -> Normal -> Large Bag -> Sharp -> Large Bag of Sharp

Throwing Axe:
    Damaged -> Worn -> Normal -> Large Bag -> Balanced -> Large Bag of Balanced

Other Throwing Weapon:
    Damaged -> Worn -> Normal -> Heavy -> Balanced -> Large Bag(it's actually a larger bag than the tier 1 large bag)

Names marked with * will probably be changed.
    The other thing was one of the item modifier, but i guess balanced is now the new tempered, this would match with the stats.
    To be more specific, i have a tempered Großes Messer and in the beta it becomes to a balanced one, but statst a way too good for balanced.
    I have only one masterwork sword of whine as comparison.
    Masterwork gives me 3+ cut damage, 3+ pierce damage and 2+ speed.
    Balanced  is 3+ cut damage, 2+ pierce damage and 1+ speed.
    Ohh, and all upgraded items still use the requirement of the base item?
    Quote from: Tal on December 14, 2010, 11:30:31 AM
        When someone heirloomed his sword (2x times) to tempered now, will it get balanced after patch?

Quote from: Urist on December 14, 2010, 11:36:52 AM
        Good question, no idea.

Good question, and the answer is yes, a tempered item becomes to balanced then.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,149334.0.html

Ja mam balanced longsword i bal tears, i chyba spróbuje przed patchem dojechać tym pierwszym do masterwork, tears z dif 20 to dla mnie raczej za dużo, planowałem siłę dopakować do 18. Ale może zdecyduje się na tears, jeszcze pomyślę. Przejście na emeryturę kosztuje mnie 20 000, a mam na koncie ponad 100 z czasów, gdy mój 14 letni brat cioteczny grał na moim koncie ;-), więc bez problemu wszystko opłacę, żadnego ekwipunku już nie kupuję, pytanie tylko czy zdążę przed patchem.

PS na tej nowej stronie jest możliwe przejść na emeryturę?

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #496 dnia: Grudnia 16, 2010, 19:10:40 »
    Ech, dziwne mimo że jak mówicie  wam działa to mi jak na złość nie wyskakuje ciągle "Ups! wyszukiwarka google nie znalazła strony.."

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Grudnia 16, 2010, 21:46:53 »
    A tak w ogóle zastanawiam się jak będzie działać system utrzymania czy jak go tam nazwać. Dajmy na to będę miał masterwork broń i co, będzie jej groziło, że stanie się normal albo jeszcze gorzej? Bez możliwości przywrócenia z powrotem do kategorii masterwork? To byłoby chore po prostu :(

PS uderzyłem w kolejną generację i teraz nie mogę się zalogować na nowe konto. Skazany na wieczność na 1 lvl... ;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2010, 22:03:30 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Grudnia 16, 2010, 22:10:14 »

PS na tej nowej stronie jest możliwe przejść na emeryturę?

Przycisk niby jest aktywny, ale ja bym obecnie nie ryzykował:)
    EDIT: Pisałem to przed twoim editem-no jednak ty zaryzykowałeś"_

A tak w ogóle zastanawiam się jak będzie działać system utrzymania czy jak go tam nazwać. Dajmy na to będę miał masterwork broń i co, będzie jej groziło, że stanie się normal albo jeszcze gorzej? Bez możliwości przywrócenia z powrotem do kategorii masterwork? To byłoby chore po prostu :(

PS uderzyłem w kolejną generację i teraz nie mogę się zalogować na nowe konto. Skazany na wieczność na 1 lvl... ;)

A co do systemu damage/repair to już tyle wersji jego opisu się pojawiło...a najgorsze wersja znalazła potwierdzenie w beta-patchu- ludzie w kilka godzin stracili dorobek całego życia(co ja piszę- dorobek wielu pokoleń swojej rodziny;) i zostali na koniec z połamanymi widłami;).
    (click to show/hide)

EDIT: W pełni funkcjonalny(łącznie ze Strategusem),  na tę chwilę, adres:[/s]
    (click to show/hide)

Wszystko wróciło do normy(prawie, bo w strategusie przez czas awarii, miałem zastopowaną rekrutację) i do podstawowego/starego adresu
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 00:39:20 wysłana przez Liveon »

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #499 dnia: Grudnia 17, 2010, 09:22:10 »
    Najlepsze co w testowej wersji można zrobić aby zarabiać to kupić tanie szmaty, jednoręczny toporek i tarcze pokrytą skórą.
    I oczywiście sprzedać tamte rzeczy.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Grudnia 18, 2010, 11:57:57 »
    Nie mogę zainstalować cRpg. Wklejam rozpakowanego moda do modules włączam grę wchodze do listy z serwerami i nie ma europejskiego serwera cRpg. Mógłby ktoś mi napisać jak dokładnie instaluje się tego moda???(nie mam steamu)

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Grudnia 19, 2010, 21:05:51 »
    Nie mogę zainstalować cRpg. Wklejam rozpakowanego moda do modules włączam grę wchodze do listy z serwerami i nie ma europejskiego serwera cRpg. Mógłby ktoś mi napisać jak dokładnie instaluje się tego moda???(nie mam steamu)

Widzisz jakikolwiek server cRPG?

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Grudnia 19, 2010, 22:33:50 »

Widzisz jakikolwiek server cRPG?

żadnego nie widzę. Czy muszę posiadać steam żeby pograć w cRpg??? Czytałem angielską instrukcję i trzeba wrzucić do steam/warband.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #503 dnia: Grudnia 20, 2010, 07:01:10 »
    Powtarzam, ścieżka w każdym systemie jest inna, u mnie pod Viśtą64 to C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\modules
    Wątpię jednak , żeby była wykonywalna ścieżka(pod jakimkolwiek systemem) podana przez Ciebie(tzn Steam/Warband)

Jest podobno jakiś sposób na instalację bez Steamu(plus patenty na dokładne wyszukiwanie serwerów),ale musisz poszukać w innym dziale forum(chyba Warband-Pomoc) i nie mam pewności, że to zadziała jeśli chodzi o serwery cRPG.

PS Przy okazji dwa przydatne gadżety(a właściwie paczka gadżetów):
    Polecam zwłaszcza zmianę celownika (wprawdzie ja korzystam z jakiegoś innego, ale nie mogłem znaleźć linki, a poza tym ten wygląda estetyczniej;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 07:24:27 wysłana przez Liveon »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:00:20 »
    żadnego nie widzę. Czy muszę posiadać steam żeby pograć w cRpg??? Czytałem angielską instrukcję i trzeba wrzucić do steam/warband.

1.Jeżeli to piracka wersja to nie da się zagrać w cRPG
    2. A jeśli oryginalna to tak ja powiedział Liveon są jakieś sposoby. Ale raczej ciężko będzie znaleźć.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Grudnia 20, 2010, 17:41:17 »
    Pod tym adresem, po zalogowaniu, możemy zobaczyć parametry/specyfikacje wszystkich itemek, oraz rozmiar redukcji naszego lvl:)
    (click to show/hide)
    Chyba ważnie i chyba ciekawe, bo to już jest( prawdopodobnie) najbardziej zbliżone do tego, czego możemy oczekiwać po wprowadzeniu  patcha.

PS Przekopiowałem  swój tekst z wątka GO, ale ponieważ jest to na tyle ważny,IMHO, news w świecie cRPG, to mam nadzieję, że admini mi wybaczą ten multispamposting:)
    A szkoda by było, gdyby  takie info umknęło czyjejś uwadze- bo np pewne topowe bronie stają się mało skuteczne/grywalne po wprowadzeniu patcha(np Long Espada Eslavona).
    A to jest jeszcze czas na ekonomiczną wymianę broni(bo, jak tam widać, ceny większości interesujących rzeczy, np 2h, ostro pójdą w górę).

PS 1 Jak widać, w przypadku łuków, szybkość naciągu będzie spowolniona o ok 1/3, właściwie większość broni będzie wolniejsza, w mniejszym lub większym stopniu, co  premiuje graczy z dobrym blokiem.
    PS 2. Konie z diff 6(dla przypomnienia to wymagałoby 36 AGI!) , chyba są tylko dla ozdoby, przy ograniczniku lvl do 35, jest praktycznie niewykonywalne wejście na ten poziom, chyba że ktoś poświęci prawie wszystkie  Skill Points (po przekonwertowaniu), z miłości do koni:)

EDIT:@down Verinen
    Ogólnie jeszcze nie do końca zrobiona ta strona. Najlepsze buty- 5000, najlepsze rękawiczki- 17000 :P
    Wcale bym się nie zdziwił  gdyby te ceny zostały utrzymane. Ochrona nóg stanie się(po wprowadzeniu patcha) b. ważna, ze względu na zmniejszenie wielkości tarczy, więc szybka dostępność, nawet dla niezbyt zasobnych graczy, do w miarę dobrych kapci ma sens( a i tak łucznicy/kusznicy będą teraz konsekwetnie pruli do tarczowników po nogach), natomiast rękawice to dobro luksusowe:) więc i cena może być, ekhm, luksusowa;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 20:13:00 wysłana przez Liveon »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Grudnia 20, 2010, 19:11:42 »
    Pod tym adresem, po zalogowaniu, możemy zobaczyć parametry/specyfikacje wszystkich itemek, oraz rozmiar redukcji naszego lvl:)
    (click to show/hide)
    Chyba ważnie i chyba ciekawe, bo to już jest( prawdopodobnie) najbardziej zbliżone do tego, czego możemy oczekiwać po wprowadzeniu  patcha.

1. Kocham Cię.  :) Nie wiem jak mi umknęła ta strona, jestem z forum raczej na bieżąco.
    2.Ciekawi mnie tylko, gdzie są zapowiadane rzeczy, np. gear Spartiaty albo... osioł (donkey), czy bambusowy łuk.
    Ogólnie jeszcze nie do końca zrobiona ta strona. Najlepsze buty- 5000, najlepsze rękawiczki- 17000 :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 19:29:17 wysłana przez Verinen »

Offline Zib

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Grudnia 20, 2010, 20:27:59 »
    Hmm czyli jeśli rozumiem łucznicy i kusznicy nie będą już tak skuteczni,nic tylko robić się na tanka?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:22:13 »
    Hmm czyli jeśli rozumiem łucznicy i kusznicy nie będą już tak skuteczni,nic tylko robić się na tanka?
    Nie wydaje mi się, żeby kusznicy zostali aż tak bardzo znerfieni, wprawdzie zredukowano obrażenia  o ok 1/4 i zmniejszono szybkość(ale minimalnie) naciągu, ale w porównaniu do łuczników to tak żle nie wygląda, nadal jest to potężna broń(zwłaszcza jak ktoś łazi z dwiema naciągniętymi kuszami na plecach;). Główne uderzenie poszło w łuczników(zwłaszcza konnych),ale i w szeroko rozumianą ciężkozbrojną konnicę.
    Osłabianie tincanów polega na zmniejszeniu wielkości tarcz i wzroście kosztów utrzymania/konserwacji sprzętu(to drugie dotyczy prawie wszystkich, poza (prawdopodobnie) łucznikami*), ale rzeczywiście przyszlość chyba należy do nich, zwłaszcza jeśli mają kusze na plecach, no i zostały jeszcze niedoceniane trochę rzutki itp, zabójcza i najszybsza broń na średnim i krótkim dystansie.

PS*- Spojrzałem na ceny łuków i szczena deczko mi opadła, zakładając, że co jakiś czas będzie konieczna wymiana sprzetu(i to jest właśnie najważniejsze pytanie-czy będzie konieczna, a jeśli tak, to co jaki czas?), to los łucznika (z ekonomicznego punktu widzenia) też nie wygląda zbyt różowo.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 21:34:18 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:54:29 »
    Wielkie dzięki za link Liveon :)

Akurat cena rękawiczek się nie zmieniła, hełmy zdrożały, buty staniały. Ale ogólnie w kategorii pancerzy zmiany mało istotne.

Natomiast to co się stało z mieczami odrobinę mnie ^*(^&)_&%%(*& Mam longsword i tears  i obie bronie zostały znacznie osłabione (o 4 i 5 pkt), a ich cena wzrosła dwukrotnie. Przy czym dlaczego taki longsword został osłabiony zupełnie nie rozumiem, jakaś szczególnie wypasiona broń to to nie jest. Szczególnie mnie to dziwi zważywszy, że katana nie została ruszona, zabugowany flamberg zresztą też nie, nawet jego cena praktycznie nie wzrosła. Polearms też nietknięte. Tobie Liveon też chyba to się nie spodoba, skoro używasz tears.

Dziwi mnie poza tym mój nowy, 19 lvl. Podobno miało być tak, że do 30 lvlu dochodzimy błyskawicznie, a tu okazuje się, że jednak nie do końca.

Jeszcze jedno - jeżeli będzie tak, że broń upgradowana po zniszczeniu i opłaceniu naprawy nie wraca do kategorii masterwork itp. to... ja sobie tego nie wyobrażam. Po chu... w takim wypadku upgradować broń skoro po chwili wraca ona do pierwotnego poziomu.

Swoją drogą nie orientujesz się Liveon gdzie mnie więcej jest realny pułap lvlu, a gdzie jest już bardzo duży skok potrzebnego xp? Na 29 lvlu celowałbym w build 16 str, 21 agi, 5 PS, 5 IF, 7 Ath, 7WP, ale może gdzie indziej celować? ;-)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 23:25:37 wysłana przez leuthen »