Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222336 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebsn122

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #465 dnia: Grudnia 10, 2010, 15:40:23 »
    dzięki uwierz ze mię boli od gim do czasów studiów i dalej żenada

Wole sie uczyć zrypanych minerałów i skał na pamięć

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #466 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:40:43 »
    Witajcie. Ja jako dawno się nie rozpisywałem mam obowiązek coś napisać :)
    Tak się zastanawiam. Ja, jako Nativovski łucznik (jeden z tych lepszych, oczywiście nie ten najlepszy ;d), sądzę, że byłbym jednym z lepszych łuczników (oczywiście w tym zdaniu nie miałem zamiaru się przechwalać/wywyższać). Jak patrzę to w cRPG'u liczy się przeważnie liczba skilla, a nie jakość skilla...Sam pograłbym sobie w cRPG'u jako łucznik z 350 punktami skilla. Wtedy strzelałbym z prędkością MP40 Mata Berserkera i celnością polskich pilotów F-16. Anyway, po patchu, jeżeli nie zainstresuje mnie żadna inna zbroja oprócz tej którą mam (Gothic Plate, sakiewka ~ 25,000 + sprzedaż zbroi ~ 43,000), robię łucznika (ew. konnego) i będę pakował w Archery. Po moich niedokładnych obliczeniach wychodzi na to, że 10,000 kasy na kolejną generację daje mi ~ 33,000 z samej zbroi i sakiewki + sprzedaż Dzirytów (5,900) + Great Maul (700) + Cased Graves (5,300) + Millanese Sallet (3,500) + Gauntlets (6,000) + Balanced Two Handed Sword of Cookies (prawdopodobnie bym zostawił, lecz 6,400) co daje całość za ~ 61,000. Za jakieś 15,000 kupiłbym potrzebną broń dla łucznika i zbroję, więc zostałoby mi 46,000 na konia. To tyle z mojej strony.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #467 dnia: Grudnia 11, 2010, 00:53:30 »
    Patcha jednak tak szybko nie będzie- po pierwszych testach okazało się, że grze brakuje balansu-zwłaszcza system uszkodzeń i napraw jest w proszku:
    Na dziś wygląda to tak,IMHO, że wszyscy byśmy biegali na golasa z widłami i kamieniami(bo po pewnym, bardzo krótkim czasie, na nic innego by nas nie było stać).
    Swoją drogą po co  te wszystkie dotychczasowe szmery-bajery i gadżety, skoro(po patchu) realny/efektywny wybór w ekwipunku miałby być zbliżony ilościowo do tego z native...

up@ Tymbark
    To nie do końca jest tak ze skillem w cRPG, jak piszesz: jest już mnóstwo ludzi z  b. wysokim archery(powyżej 200), a wziąwszy pod uwagę tzw przewyższenie(wynikające z niskiego PowerDraw i lekkich, niekarających ciuchów) jest ich , być może, większość. Ale tych naprawdę wybijających się, jest garstka-choć, co rusz, pojawiają się nowe talenty:).
    No i Kesh(co wiem po dzisiejszej bitwie,ale też wspominałem o tym wcześniej, tu w komentarzu ) do nich nie należy, pomimo najwyższego chyba archery w historii cRPG(inna spraw że ping działał zdecydowanie na jej niekorzyść).
    Ja np aż do tej generacji tylko raz miałem WPF wyższe niż 170, a też nieskromnie dodam, że nienajgorzej mi chyba szło:)
    Jedno jest pewne- poziom się spłaszczy po patchu(po to własnie ,między innymi, go stworzono) , ale nie wątpie w to, że ,może poza wyjątkami, większość wymienionych przeze mnie(obecnie topowych) graczy świetnie Sobie poradzi w nowych okolicznościach przyrody.

EDIT: down@ Wesch96
    Tu żadnej kombinacji nie ma, ulepszasz/szlifujesz swoją ulubioną broń, nabijasz lvl i odkładasz złoto na gorsze czasy(a czasy nadchodzą ciężkie;)
    No właśnie...tylko czy jest obecnie sens przechodzić w nowy gen, skoro, najprawdopodobniej, po patchu najważniejsza będzie kasa(na naprawy sprzętu)?

« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 10:52:55 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #468 dnia: Grudnia 11, 2010, 01:00:54 »
    Z powodu awarii Black Opsa (oryginał...) i potwornej nudny, postanowiłem rozpocząć gen II, lecz narazie brakuje mi 2k golda...
    Jakieś rady i sugesite? Apropos rozpoczęcia gena, bądź rad dotyczących co mam robić gdy już się w nim znajdę.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #469 dnia: Grudnia 11, 2010, 01:19:27 »
    Co do straty kasy dodam tylko że Erasmas w ciągu kilku godzin stracił 40k golda...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #470 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:07:03 »
    Lepiej nie czekajcie na nowego patcha bo nie warto...
    Oprócz katapult nie dodano żadnych fajnych, nowych rzeczy.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #471 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:31:23 »
    Blacks Ops, działa całe szczęście... przymierzam się do kupna rawdziwego cRPG, narazie, to jest miarna namiastka, chyba jużprzestaję grać... chyba

Dzięki za wszystko.

Nowe pytanie:
    Otóż, nie dalej jak 3-4 dni temu grając na Siege'u zauważyłem, iż raz gdy zabiję chociażby 2 lepszych graczy ode mnie, a następnie umieram, tracę EXp i Golda, natomiast czasem gdy ginę chiwlę po odrodzeniu, zyskuję Golda i Exp, czy ktokolwiek może mi to wyjaśnić?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 23:58:03 wysłana przez wesch96 »

www.pustamiska.pl

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #472 dnia: Grudnia 12, 2010, 00:23:51 »
    Mam pytanie otóż dopiero zacząłem grać, zalogowałem się, rozdzieliłem punkty i kupiłem najtańszy łuk i strzały zapisałem zmiany w ekwipunku ale gdy gram to go nie mam. Proszę o pomoc.

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Grudnia 12, 2010, 02:55:03 »
    Mam pytanie otóż dopiero zacząłem grać, zalogowałem się, rozdzieliłem punkty i kupiłem najtańszy łuk i strzały zapisałem zmiany w ekwipunku ale gdy gram to go nie mam. Proszę o pomoc.
    To chyba jednak nie tak rozdales te punkty.Majac prawo jazdy kat.B,kupujac TIRa,nie pojezdzisz(zgodnie z prawem ofc).
    Przy kazdym itemie masz "difficulty" co oznacza ile musisz miec str.aby dany przedmiot podniesc.
    Powodzenia.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Grudnia 12, 2010, 10:18:40 »

Ja tylko dodam, że by skorzystać z łuku musisz mieć PowerDraw(a nie Strength, choć z drugiej strony- na 1 PD musisz nabić 3 STR) na odpowiednim poziomie.

PS Czasami się też tak zdarza, że sloty ni z tego , ni z owego pustoszeją, ale tylko czasami...
    PS1 Nie ładuj na początek dużo w PowerDraw , bo to automatycznie obniża WPF archery(no i ubranko{sumarycznie} nie powinno przekraczać wagowo 5 weight, bo powyżej też są kary-strój pielgrzyma na początek jest w sam raz+Khergit/Sarranid Leather Boots).

EDIT: down@ Wesch96

To jakieś cuda-wianki... ci się zdarzają, bo na Siege nie ma żadnych premii indywidualnych za fragi, a gold/xp jest naliczany dla całej drużyny na koniec rundy.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2010, 12:42:02 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Grudnia 12, 2010, 11:39:37 »
    Nowe pytanie:
    Otóż, nie dalej jak 3-4 dni temu grając na Siege'u zauważyłem, iż raz gdy zabiję chociażby 2 lepszych graczy ode mnie, a następnie umieram, tracę EXp i Golda, natomiast czasem gdy ginę chiwlę po odrodzeniu, zyskuję Golda i Exp, czy ktokolwiek może mi to wyjaśnić?

www.pustamiska.pl

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #476 dnia: Grudnia 13, 2010, 18:39:34 »
    Dziękuje za odpowiedzi i mam kolejne pytanie. Otóż czy punkty do posługiwania się bronią można zdobyć w walce czy można je tylko rozdzielić.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Grudnia 13, 2010, 18:41:31 »
    Niestety, bardzo krzywdzące, mianowicie musisz je rozdzielać innej opcji nie ma...

P.S. Dzięki za odp. Liveon

www.pustamiska.pl

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:02:00 »
    Nie wiem jak wam ale ja ostatnio nie mogę się połączyć ze stroną crpg swojej postaci,wy też tak macie?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #479 dnia: Grudnia 14, 2010, 15:04:25 »
    Z tego co gdzieś przeczytałem tutaj na forum (ale moze być to wersja niepotwierdzona bo sam w cRPG nie gram) to mieli kolejny raz DDoS'owy atak na serwery i obecnie są one wyłączone. Z tego co pamiętam poprzednio gdy była taka sytuacja to cofnęli sytuację o bodajże 48 godzi (tzn. wszystko co nabiłeś przez ten czas przepadło).