Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222625 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #180 dnia: Września 19, 2010, 07:44:10 »
    ok wielkie dzięki . Ale nadal mi nei wyszukuje serwera crpg . Wie ktoś jak go odszukać ?
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 07:56:48 wysłana przez Spartan Hoplitai »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #181 dnia: Września 19, 2010, 09:57:51 »
    Ale random z Corleone :D.

Patrz:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Września 19, 2010, 11:43:51 »
    Cieniasy :O
    Popatrzcie na moją postać :P Dodam jeszcze, że tę postać "wyhodowałem" sobie wakacje i nie grałem nią do wczoraj. ;p
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Pamiętajcie, gdy zobaczycie kobietę z berdyszem, uciekajcie! :D

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Września 19, 2010, 13:14:22 »
    Ale wy macie te buildy rozmemłane. :)
    Po pierwsze, nie ma sensu inwestować w ogóle punktów w łucznictwo jeśli nie chce się być pełnowymiarowym łucznikiem. Żeby regularnie trafiać w stodołę trzeba mieć minimum 140 proficiency, i to też przy power draw maks. 4. Ja mam obecnie 160 i nieopatrznie wpakowałem power draw na 5 (strongbow) i mam cholerne problemy z celnością powyżej 20 metrów. Pamiętajcie, że power draw obniża celność i zmniejsza wpf - czyli wolniejszy czas naciągu i krótsze trzymanie.
    Po drugie, noszenie ciężkiego pancerza i łuku to jest nieporozumienie. Pancerz o wadze powyżej 5 funtów obniża wpf, maksymalnie co można nosić i sensownie strzelać z łuku to np. khergit lamellar vest, waga 9, zdaje się.
    Po trzecie, łucznik nie używa hełmu. Ciężar hełmu się liczy x3 do kar wpf.

Tutaj jest mój obecny build

(click to show/hide)

Krótko mówiąc, jeśli gracią melee to jako broń dystansową tylko i wyłącznie kusza, która obecnie jest bardzo łatwa do efektywnego używania, nie wymaga żadnej właściwie inwestycji. Od biedy throwing ale na to potrzeba sporo punktów, żeby było skuteczne.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 13:17:45 wysłana przez Ozwan »

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Września 19, 2010, 14:04:08 »
    Zainstalowałem crpg tak:

Moda instaluje się tak, że najpierw w katalogu Modules robimy kopię folderu Native (czyli będziesz tam miał dwa takie same w tej chwili, Native i Native Kopia), ze ściągniętego folderu cRPG kopiujemy całą zawartość do Native Kopia, nadpisujemy wszystkie pliki i zmieniamy nazwę z Native Kopia na cRPG. I to koniec instalacji, samego update robić nie trzeba bo na stronie ten "główny" plik cRPG jest na bieżąco aktualizowany i update się ściąga tylko, jeśli mamy jakąś wcześniejszą wersję zainstalowaną i nie chcemy ściągać tego, czego ściągać nie musimy ponownie.

czy zainstalowałem go źle bo mi serwery crpg mi się nie pokazują

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Września 19, 2010, 14:04:33 »
    Lodoslaw rozwijaj Weapon Master - będziesz miał więcej WPF

Spartan nie musisz robić kopii nativa. Po prostu ściągasz moda i instalujesz go - folder cRPG sam się utworzy.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 14:18:46 wysłana przez Malson »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Września 19, 2010, 14:18:54 »
    Ozwan, pelna zgoda, sam drogą prób i błędow do wiekszości z tego, co piszesz, doszedłem( zamiast zwyczajnie zajrzeć na talworlds'a,bo akurat wątki o łucznikach są mocno tam rozbudowane)- no i potwierdzileś moje podejrzenie że te kary się wzięły z  'przeciążenia'- notabene, Ty też je chyba zaliczyłeś bo mamy podobny bilans.
    Natomiast tak sobie spojrzałem po wszystkich umieszczonych tu 'profilach' i u Ciebie widzę to samo, co u Siebie-zgubione 'skill points'(~7),skąd się to bierze?

PS ja też trzaskam ze strongbowem(powerdraw 6-przymiarka do Warbowa, bo Longbow zbyt wolny jak dla mnie), 151 WPF i (już) nie narzekam, ale to może kwestia przyzwyczajenia, bo dość wcześnie na niego(stronga) się przesiadłem i widziałem  postęp w celności przy dodawaniu WPF.

PPS Co z tym dziedzicem, po spelnieniu warunków brzegowych jaka jest dalsza procedura(te zgubione skille{u mnie 6} i te roztrownione na tarczę  przynaglają mnie do przenosin)?
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 14:22:36 wysłana przez Liveon »

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Września 19, 2010, 14:29:58 »

Zainstalowałem crpg tak:

Moda instaluje się tak, że najpierw w katalogu Modules robimy kopię folderu Native (czyli będziesz tam miał dwa takie same w tej chwili, Native i Native Kopia), ze ściągniętego folderu cRPG kopiujemy całą zawartość do Native Kopia, nadpisujemy wszystkie pliki i zmieniamy nazwę z Native Kopia na cRPG. I to koniec instalacji, samego update robić nie trzeba bo na stronie ten "główny" plik cRPG jest na bieżąco aktualizowany i update się ściąga tylko, jeśli mamy jakąś wcześniejszą wersję zainstalowaną i nie chcemy ściągać tego, czego ściągać nie musimy ponownie.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Września 19, 2010, 14:41:09 »

Zainstalowałem crpg tak:

Wg mnie to ten sposób instalacji przypomina łapanie się prawą reką za lewe ucho,(i to nie swoje)-ściagniety mod zawiera wszystkie potrzebne pliki i nic nie trzeba nadpisywać- ale skoro u Ciebie to chodzi, to OK.
    No właśnie, wychodzi na to, że nie OK(ostatni twój akapit)-ja już ci pisalem, skorzystaj z rady Argoleba- może tędy droga.

Wejdź w Moje Dokumenty, dalej w Mount&Blade Warband i otwórz plik rgl_config (czy jakoś tak). Pamiętaj żeby zrobić też kopię tego pliku.

Znajdź tam linijkę:
    max_number_of_connections

Powinieneś mieć tam 64 lub inną liczbę. Zmniejsz ją do 20, 16 czy jak tam wolisz. Powinny ci się wtedy zacząć wyświetlać serwery bez problemów.

Pozdrawiam Argaleb!

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Września 19, 2010, 15:11:10 »

Zainstalowałem crpg tak:

Wg mnie to ten sposób instalacji przypomina łapanie się prawą reką za lewe ucho,(i to nie swoje)-ściagniety mod zawiera wszystkie potrzebne pliki i nic nie trzeba nadpisywać- ale skoro u Ciebie to chodzi, to OK.
    No właśnie, wychodzi na to, że nie OK(ostatni twój akapit)-ja już ci pisalem, skorzystaj z rady Argoleba- może tędy droga.

Wejdź w Moje Dokumenty, dalej w Mount&Blade Warband i otwórz plik rgl_config (czy jakoś tak). Pamiętaj żeby zrobić też kopię tego pliku.

Znajdź tam linijkę:
    max_number_of_connections

Powinieneś mieć tam 64 lub inną liczbę. Zmniejsz ją do 20, 16 czy jak tam wolisz. Powinny ci się wtedy zacząć wyświetlać serwery bez problemów.

Pozdrawiam Argaleb!

Wyszukuje mi więcej serwerów ale żadnego crpg

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Września 19, 2010, 17:41:12 »
    Ozwan, pelna zgoda, sam drogą prób i błędow do wiekszości z tego, co piszesz, doszedłem( zamiast zwyczajnie zajrzeć na talworlds'a,bo akurat wątki o łucznikach są mocno tam rozbudowane)- no i potwierdzileś moje podejrzenie że te kary się wzięły z  'przeciążenia'- notabene, Ty też je chyba zaliczyłeś bo mamy podobny bilans.

Jakie kary zaliczyłem i czego bilans, bo się trochę zgubiłem w tym wywodzie. :)

Natomiast tak sobie spojrzałem po wszystkich umieszczonych tu 'profilach' i u Ciebie widzę to samo, co u Siebie-zgubione 'skill points'(~7),skąd się to bierze?

Z konwertowania skillpointów na atrybuty. Przynajmniej u mnie.

PS ja też trzaskam ze strongbowem(powerdraw 6-przymiarka do Warbowa, bo Longbow zbyt wolny jak dla mnie), 151 WPF i (już) nie narzekam, ale to może kwestia przyzwyczajenia, bo dość wcześnie na niego(stronga) się przesiadłem i widziałem  postęp w celności przy dodawaniu WPF.

Ja absolutnie się na warbowa nie przesiadam, nawet biorąc pod uwagę lepszy arrow speed. Za wolne, za dużo str żre i za długo by trwało, żeby doprowadzić swoją postać do stanu względnej używalności (200+ wpf).

Wyszukuje mi więcej serwerów ale żadnego crpg

No to trzeba było tak od razu. Upewnij się, czy nie masz włączonego Server Filtera (prawy górny róg wyszukiwarki), najlepiej posegreguj wyszukane serwery wg modów, żeby być pewnym, że nie wyszukuje cRPG.

Jeśli to nie pomoże to reinstalacja Warbanda, chyba, że ktoś ma lepszy pomysł (settingsy wyszukiwarki w dokumentach?)
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 17:45:01 wysłana przez Ozwan »

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Września 19, 2010, 18:29:43 »
    No to trzeba było tak od razu. Upewnij się, czy nie masz włączonego Server Filtera (prawy górny róg wyszukiwarki), najlepiej posegreguj wyszukane serwery wg modów, żeby być pewnym, że nie wyszukuje cRPG.

na pewno nei ma serwa crpg

Jeśli to nie pomoże to reinstalacja Warbanda, chyba, że ktoś ma lepszy pomysł (settingsy wyszukiwarki w dokumentach?)

jaką masz wersję warbanda ? ( ja mam 1.131) mógłbyś mi zuploadować swoje settingsy wyszukiwarki ?
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 18:35:50 wysłana przez Spartan Hoplitai »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Września 19, 2010, 20:53:40 »
    Ozwan,

Bilans/podsumowanie -suma Skill Points nieproporcjonalnie niska w stosunku do Attribute Points.
    OK, kumam, widacznie na początku sobie machinalnie też kliknałem na "konvert', choć jak popatrzę na "charakter"(lvl 26) PissInPeace który ma sumę skill points =27,  i sumę atribute points= 31,  w porównaniu do Twoich (sumarycznych) sp= 18 i ap=34, to nie wygląda  zachęcająco takie konwertowanie.

Fakt też, że PissInPeace nie podał WPF, i tam się kryje pewnie jego słabsza strona:), ale, ale...  np Make My Day(lvl 22) sumę WPF (weapon master na 3, czyli tak samo jak PissInPeace) ma 182 , czyli tylko o 35 mniej niż Ty(w. master na 6) , więc tragedii  tym bardziej nie ma u PissInPeace.

Dlatego pytałem się o hipotetyczne 'kary'  przy naliczaniu WPF

pzdr

PS Jakbyś podpowiedział , jak to jest z tym  stworzeniem dziedzicem to byloby sympatycznie(tzn spełniam już wszystkie warunki kasa ,level, bla, bla, bla,ale co dalej?)
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2010, 21:01:34 wysłana przez Liveon »

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Września 19, 2010, 21:01:27 »
    Jak to nie podałem WPF? :P

A punkty wpakowałem w łucznictwo na początku, to był mój największy błąd, teraz skupiam się bardziej na walce wręcz niż łucznictwie. Teraz dozbieram jeszcze 2k gold i "odejdę na emeryturę" :P Mój potomek nie popełni tego błędu co jej matka :P

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Września 19, 2010, 21:07:28 »
    a prócz możliwości zmiany wyszkolenia jest jeszcze jakiś bonus dla potomstwa?