Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Na razie brak

na razie brak
    5 (41.7%)
    i tu też na razie brak
    7 (58.3%)

Głosów w sumie: 12

Autor Wątek: Książka  (Przeczytany 3790 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Galik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Książka
    « dnia: Maja 14, 2010, 15:47:11 »
    Cześć wam ostatnio się obudziłem i stwierdziłem że będę pisał książkę dodam że o M&B :).
    Książka ma opowiadać o wydarzeniach które dzieją się pomiędzy M&B a M&B Warband. Mianowicie o tym jak powstał Sułtanat Sarranidzki.
    Będzie to moja druga książka a mam problem z wymyśleniem imienia i nazwiska dla głównego bohatera więc mam do was prośbę abyście zapodawali a za dwa dni zrobię ankietę z kilku najlepszych i wspólnie wybierzemy.

Prolog wstawię już nie długo ogólnie myślę że rozdziały będą wychodziły mnie więcej  co miesiąc a do każdego łącznie z prologiem będą filmiki kręcone w grze.

P.S
    Będą pojawiały się smaczki z wiedźmina potem zrobię o tym konkurs z nagrodami...xD
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    Odp: Książka
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 14, 2010, 16:28:39 »
    Boże, ratuj!

Proponuję Cadald Cerald.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 14, 2010, 17:47:36 »
    Sama chęć po wstaniu z łóżka nie wystarczy. Musisz posiadać umiejętność sprawnego układania fabuły. Nie wspominając o ortografii i interpunkcji której w ogóle nie zauważyłem w twojej wiadomości. Jestem ciekaw jak wygląda twoja pierwsza książka.

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 14, 2010, 18:24:49 »
    Po wstaniu z łóżka -  no nie dosłownie chociaż fakt pierwsza myśl była zaraz po :).
    Przyznaję będzie to książka czysto amatorska, ale przecież nie będę jej nigdzie wydawał ani nie planuje żadnych zysków a spróbować nikomu nie zaszkodzi, a nawet trzeba jeśli chce się coś osiągnąć.
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 14, 2010, 18:53:08 »
    To może byś podał linka do pierwszej "książki"?
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.
    Większość ludzi to gaduły. Jedyne, co potrafią, to gadać.
    Ale kiedy przychodzi co do czego, właśnie ludzie czynu odmieniają świat.
    A kiedy to robią, odmieniają też nas. I dlatego nigdy o nich nie zapominamy.
    A kim ty jesteś? Będziesz tylko gadał, czy się postawisz i coś z tym zrobisz?
    Bo, uwierzcie mi, reszta to tylko zwykłe pieprzenie.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 15, 2010, 07:36:53 »
    Eeee... po kiego grzyba założyłeś ankietę? Uzupełnisz ją w przyszłości? Jak nie masz pomysłu to jej nie twórz...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 15, 2010, 12:10:17 »
    To może byś podał linka do pierwszej "książki"?
    Pierwszej książki nie ,,wydałem" w internecie była ona w kilku egzemplarzach do użytku dla mnie i bliskich ew. kilku znajomych.
    I mała prośba temat opisałem tak mi się przynajmniej wydaje dosyć jasno, jak na razie na temat wypowiedziała się jedna osoba i chwała jej za to.
    Wykłócać się ze mną o to czy powinien napisać czy nie a może kiedy indziej możecie na PW ,a nie bić posty na forum,jak napisze pierwszy rozdział będę się starał o pod forum dla książki to wtedy będzie mogli o takie pier***ły się wykłócać możecie nawet konferencję na gg urządzić wtedy chętnie pogadam - 1968636.

Na razie proszę tylko o zapodanie imienia a wy mi tu z komentarzami wyjeżdżacie, zróbcie sami a potem narzekajcie...
    Wszystkie kolejne wypowiedzi bez celu będę ignorował...

P.S
    Dałem wam gg ale każdy kto napiszę do mnie jakąś głupotę w stylu łańcuszka szczęścia zostanie zablokowany.
    Pozdrawiam Galik

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 15, 2010, 13:51:47 »
    Po pierwsze: nikt się tu nie wykłóca. Przedstawiamy swoje zdanie, a do tego właśnie służy forum. Jeśli będziesz ignorować zdanie innych niczego się nie nauczysz. Po drugie: uważam, że za bardzo jesteś pewien co do twojej książki. Chodzi mi o to, że zanim zabrałeś się za jej pisanie oświadczasz że będą konkursy, nagrody i jeszcze subforum? Nikt nie będzie Ci dobrze wróżył jeśli nie pokażesz że masz coś więcej poza pomysłem i chęciami.

zróbcie sami a potem narzekajcie
    I tu właśnie jest problem. Nie każdy powinien brać się za pisanie książek...

Pozdrawiam.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2010, 18:29:49 »
    Moje propozycje (trochę dziwaczne):
    - Anos Helmir
    - Evast Sarra

@DOWN: No przecież piszę, że trochę dziwaczne... ale [...] Sarra mogłoby być i od jego nazwiska by się nazwa wywodziła... tylko, że autor nie podał nam tak naprawdę jaką rolę będzie ów bohater pełnił w tej książce...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2010, 18:50:38 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 15, 2010, 18:47:09 »
    Moje propozycje (trochę dziwaczne):
    - Anos Helmir
    - Evast Sarra

Pozdrawiam!
    Kompletnie nie pasują do takiej nacji jak Sarranidzi - lepiej niech będzie proste Husajn, Ali, Mahmud.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 15, 2010, 19:07:20 »
    Książka będzie opowiadała o tym jak powstał Sułtanat. Nie było mowy o tym jakiej nacji ma być bohater. Ja proponuję też coś dziwnego: Herof Thebook :D Jest to połączenie słów hero of the book, jeśli ktoś nie przyuważył ;p

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 15, 2010, 19:14:38 »
    Hmm... No ciekawe... Bohater faktycznie może być innej frakcji niż sułtanat, albo np. być synem swadiana i khergitki i założyć własny kraj czy coś w ten deseń... ale to nie nasza historia, tylko jego więc... Prosimy Cię Galik! Powiedz nam jakiego narodu będzie bohater i jaką będzie spełniał rolę.

PS: Apropos tego łączenia wyrazów to wymyśliłem nazwę dla "piwnego" hrabiego: Dogin de Fog (od dog in the fog, takie piwko jakby ktoś nie wiedział)

@DOWN: No fajne... wiem, że nie chcesz wyjawiać nam książki ale ta wiadomość mało daje... Powiedz chociaż czy ojciec lub matka są rhodokami?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2010, 21:54:11 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 16, 2010, 18:32:56 »
    Hmm... No ciekawe... Bohater faktycznie może być innej frakcji niż sułtanat, albo np. być synem swadiana i khergitki i założyć własny kraj czy coś w ten deseń... ale to nie nasza historia, tylko jego więc... Prosimy Cię Galik! Powiedz nam jakiego narodu będzie bohater i jaką będzie spełniał rolę.

PS: Apropos tego łączenia wyrazów to wymyśliłem nazwę dla "piwnego" hrabiego: Dogin de Fog (od dog in the fog, takie piwko jakby ktoś nie wiedział)

Pozdrawiam!

Bohater będzie MIESZKAŁ w królestwie Rhodokow, ale jego pochodzenie będzie ,,wychodziło" w miarę rozwijania się fabuły.
    Pozdrawiam Galik.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2010, 12:19:01 »
    Hmm... Pisanie książki... Nie wiem czy zaczynasz z dobrej strony. Według mnie najpierw powinien być pomysł, jakiś szkic wydarzeń, postaci, a dopiero później pisanie i ewentualna publikacja w internecie (wydawnictwie, czasopiśmie?). Do tego dochodzi pewien istotny szczegół. Nie każdy jest tak płodnym pisarzem jak choćby Stephen King i większości napisanie książki zajmuje któryś rok, więc według mnie ze wszystkim się pospieszyłeś i zacząłeś od przysłowiowej "dupy strony". To Ty powinieneś mieć pomysł na cały utwór i dopiero po napisaniu choćby jego części podrzucić go tutaj żeby uzyskać jakieś zdanie o dotychczasowych postępach, a widzę że nawet nie możesz znaleźć odpowiedniej nazwy dla głównej postaci książki... Coś tu chyba jest nie tak.

p.s. Oczywiście nie mówię, żebyś nie próbował, ale wyrażam swoje zdanie o tym jak powinien taki "proceder" wyglądać.

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 17, 2010, 22:33:19 »
    Hmm... Pisanie książki... Nie wiem czy zaczynasz z dobrej strony. Według mnie najpierw powinien być pomysł, jakiś szkic wydarzeń, postaci, a dopiero później pisanie i ewentualna publikacja w internecie (wydawnictwie, czasopiśmie?). Do tego dochodzi pewien istotny szczegół. Nie każdy jest tak płodnym pisarzem jak choćby Stephen King i większości napisanie książki zajmuje któryś rok, więc według mnie ze wszystkim się pospieszyłeś i zacząłeś od przysłowiowej "dupy strony". To Ty powinieneś mieć pomysł na cały utwór i dopiero po napisaniu choćby jego części podrzucić go tutaj żeby uzyskać jakieś zdanie o dotychczasowych postępach, a widzę że nawet nie możesz znaleźć odpowiedniej nazwy dla głównej postaci książki... Coś tu chyba jest nie tak.

p.s. Oczywiście nie mówię, żebyś nie próbował, ale wyrażam swoje zdanie o tym jak powinien taki "proceder" wyglądać.

Grievious ma rację trochę nie na temat, ale odpowiem:

Zarys mam :).
    Imiona postaci z którymi mam problem wpisuję sobie ,,xxx" :).

Chcę aby imię było wybrane przez was, ja sam mam własną propozycję którą dodam kiedy będę uzupełniał ankietę...