Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Na razie brak

na razie brak
    5 (41.7%)
    i tu też na razie brak
    7 (58.3%)

Głosów w sumie: 12

Autor Wątek: Książka  (Przeczytany 3787 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Książka
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 19, 2010, 19:15:43 »
    Proponuję Ci napisanie i opublikowanie na forum kilku opowiadań i jeżeli się przyjmą to zabrać się za książkę.

BTW Nie krytykujcie go! Pamiętajcie, że Coleridge pewnego ranka wstał z łóżka i tak, po prostu napisał "Kubla Khana".

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 19, 2010, 19:27:55 »
    No właśnie, skoro lubisz pisać to raczej już coś kiedyś w życiu napisałeś, albo zacząłeś pisać i nie dokończyłeś. Też dołączam się do prośby Konrada, wyślij jakiś fragment albo skrawek. Bardzo chętnie skrytykuję. Koncepcja stworzenia świata znanego nam z Mount & Blade na szarym papierze jest zaiste intrygującym przedsięwzięciem. Acz obawiam się jeno iż okaże się to klęską, dlatego właśnie najpierw wyślij jakieś inne twoje dzieła, poczytaj co inni sądzą na ich temat, ale ostatecznie zrób co zechcesz i nie kieruj się nieprzemyślanymi radami innych.
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2010, 19:44:16 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 19, 2010, 20:15:27 »
    Czemu może okazać się klęską? Według mnie to doskonały pomysł! Opisać dzieje jakiegoś wojownika, może nawet jakiś epos rycerski, albo jakieś wydarzenie wspomniane w grze np. odłączenie się Rhodoków od Swadian.

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 19, 2010, 20:51:25 »
    Miałem na myśli że jeżeli umiejętności pisarskie Galika będą słabe to tylko pomysł się zmarnuje.
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 20, 2010, 20:09:35 »
    albo jakieś wydarzenie wspomniane w grze np. odłączenie się Rhodoków od Swadian.
    What?! Z tego co wiem to książka będzie opowiadać o powstaniu Sułtanatu Sarranidzkiego, czyli czasach między podstawką, a WB, a wtedy Swadia, Rhodokowie i inne królestwa już były... Jeśli cię źle zrozumiałem to przepraszam. Apropo książki to popieram innych - wklej skrawki tekstu i wtedy zobaczysz czy ludziom się podoba czy nie. Ja zamierzam napisać książkę i wklejam fragmenty do mediów (patrz temat -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4902.0). Co do krytyki to nie jest to nic złego! Wręcz przeciwnie! Owszem, czasem zdarzy się ktoś kto będzie miał słuszną, lecz złą opinię, albo głupie lub nie uzasadnione argumenty, ale takie życie, tego się nie uniknie. Natomiast jeśli ludzie zobaczą, że dobrze piszesz to złych ocen nie będzie!

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2010, 20:11:21 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 20, 2010, 21:23:12 »
    Pisałem ogólnie o jakiejś opowieści rozgrywającej się w realiach świata z M&B, którą można by przelać na papier. Nie zaznaczyłem tego i mogłem zostać źle zrozumiany, przepraszam :) A co do odłączenia się Rhodoków od Swadian to hmm... w grze oba królestwa były chyba od początku, ale o rhodockim buncie wspomina Artimener (poprawcie mnie jeśli nie tak pisze się jego imię), przy okazji uświadamiania nas o geniuszu konstruktorów zamku niedaleko Yalen.
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2010, 21:24:55 wysłana przez Conrad Shieldcrusher »

Offline fubu35

• BANITA
    • Użytkownik
    • Mam ochote przekazać na ciebie 1%.....
      • M&B rządzi!!!
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 21, 2010, 20:34:12 »
    Jestem Legolas!! syn Thrandurila!!!Jestem Gandalf!!!i niemam ojca.....
    Nienodobra
    Ja proponuje:
    Książe gaudrii
    Mathew ...niewiem