Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pegazus - Xbox lat 90  (Przeczytany 5753 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 3mateuszE

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pegazus - Xbox lat 90
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 27, 2010, 21:58:32 »
    Ja zawsze grałem / gram na padzie (emulator :D (linki niżej)) w mario, popeye , Contre 1-9 i moje ulubione legend of kage :D

Linki do kilku gierek i emulatorów, polecam grać na padzie , nie używać analogów jest wtedy realistycznie :D

Trzeba odpalać przez emulator :P Przypomną się stare czasy :D
    NO SPAM

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:08:38 »
    Make MY Day może chodzi Ci o Ice Ice hockey.

http://www.gry-pegasus.xaa.pl/Ice%20Ice%20Hockey%20Challenge.html

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2010, 12:19:20 »
    najlepiej szukać EMULATORÓW NESa

może to i nielegalne, ale Pegazus z założenia był rosyjską kopią japońskiej konsoli

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 05, 2010, 22:43:38 »
     Ale to fajne... Przypomnieć sobie dawne czasy, doskonała zabawa... W każdej wolnej chwili łoję w Final Fantasy I... Super gra, nie myślałem, że gra na tak stary system może być tak ciekawa i rozbudowana...
     BTW, znalazłem w domu... Oryginalnego NES'a! Mam dwa pady, trzy gry, ale kabli coś nie widać... Jutro rozwalę strych w kawałki. Może coś znajdę. I przejrzę Allegro.
    3mateuszE wielkie dzięki!

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 05, 2010, 22:49:55 »
    No FFI świetna gra i ten klimacik :D

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 06, 2010, 10:18:25 »
    Chyba jedyna poważną wadą pegasusa był brak mozliwości zapisu stanu gry... Kiedys pamiętam od rana do wieczora siedziałem bo uparłem się aby przejść całą grę Big Nose ze złotej 5(ten na deskorolce) - udało mi się ale zdecydowanie za długo jak na jeden raz :)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 06, 2010, 10:43:43 »
    I to było właśnie najlepsze. Wtedy nie było tego obrzydliwego casual gamingu dzięki któremu mamy coraz krótsze i łatwiejsze gry. Pamiętam jak z ojcem zawsze robiliśmy mapę do "Castlequesta" lub spisywaliśmy najkrótsza drogę do ostatniego poziomu w "Mario" poprzez te wszystkie zielone rury ^^ A co to była za radość jak ojciec przeszedł potem "przygody czerwonego hydraulika" w 20 minut i to nagrał na kasecie VHS (trzeba było pożyczyć rozgałęziacz, kilka kabli i nie wiem czy czasem nie drugi magnetowid). Do tego ta masa godzin przegranych w "Battlecity" (to, co potocznie nazywacie 'Tankami'), Chip'n'Dale'a z kumplem z sąsiedniego bloku, bicie rekordów w "Tetrisie" czy ten problem ze zbombardowaniem wagonika na wyspie w "Sky Destroyer". Aha, do tego zabawa w kotka i myszkę w "Lode Runnerze" i "Mappy". Szczerze mówiąc marzy mi się współczesna gra w starym stylu. Rozbudowana, wciągająca i dłuuuuga fabuła, rozbudowane pod względem możliwości ale wszystko na starej grafice i dźwiękach :) Jakby do tego jeszcze dodać multiplayer albo zrobić takie MMORPG. Cudo.
    Na szczęscie ludzie tworzą jeszcze ciekawe gry w starym stylu. Przykładem mogą być całkiem przyjemny
    Domo-Kun Angry Smashfest!
    czy niesamowicie wciągający
    Dino Run

Chyba zacznę pisać takie gry ;)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 06, 2010, 15:51:09 »
    W dzisiejszych czasach gry w starym stylu nie przejdą...
    Dziś w pegasusa można pograc ale chwilę mimo iż są to grywalne, świetne gry to dziś obraz i dzwięk to porażka...
    Zmieniły się standardy grom faktycznie brakuje grywalności, sa robione dla kasy i za szybko nie dokończone wypuszczane, ale wrócić się nie da.