Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zasady bitew klanowych  (Przeczytany 11381 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Zasady bitew klanowych
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 26, 2010, 09:02:47 »
    Do Wambo.... 10 minut??:) coś mi się wydaje, że troszki za dużo, bo przy kampieniu mecz mógłby trwać ponad 3 godziny....

Co do ilości ludzi... najlepiej umawiać się np pół godziny przed meczem, wtedy sytuacja będzie jasna

Najemnicy: no to przecież są to mecze klan v klan, a nie zbieranina ludzi v zbieranina ludzi, tutaj chodzi o zasady bitew, a nie sparingów klanowych... na sparingach zasady wedle uznania...

Przy wyborze tych samych frakcji jest bug z podnoszeniem się flag, też wolałbym żeby było można wybierać takie same, ale później tak naprawdę jest losowo kto wygra bitwe

Co do Khergitów... klan wybierający tą frakcję strzela sobie w kolano:P najłatwiejsza frakcja do pokonania... trzeba znać tylko sposób na nią...

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 26, 2010, 10:22:02 »
    Czy jest może taka opcja, aby usuwać MotF na Battle? Tak żeby on się nie pojawiał. Chyba się ze mną zgodzicie, że to psuje zupełnie całą rzecz strategii, klimat i tym podobne rzeczy. Połowa meczu zawsze schodzi na kampieniu i ustawianiu się w jak najlepszym miejscu do zdobycia flagi.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 26, 2010, 10:26:53 »
    My próbujemy nigdy nie kampić (może za wyjątkiem obrony wioski, wtedy to norma), zawsze, na każdej mapie wychodzimy mniej więcej na środek pola, natomiast niektóre klany lubią sobie pokampić... z meczy zagranicznych było widać, że tam nikt nie kampił, natomiast Polacy są przeciw kampieniu, a więc zamiast mieszać w plikach to po prostu niech dowódcy podczas bitwy rozkażą na wymarsz z respa i będzie po problemie
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2010, 12:09:27 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 26, 2010, 11:15:29 »
    My nigdy nie kampimy... mówię o REF, zawsze, na każdej mapie wychodzimy mniej więcej na środek pola, natomiast niektóre klany lubią sobie pokampić... z meczy zagranicznych było widać, że tam nikt nie kampił, natomiast Polacy są przeciw kampieniu, a więc zamiast mieszać w plikach to po prostu niech dowódcy podczas bitwy rozkażą na wymarsz z respa i będzie po problemie
    Taaa... Na cRPG Xasan i Ive pierwsi lecą okopać się w wieży na mapie "Wioska", Sarmatians też tam lubią się zabunkrować ;) A weź potem ugryź taką wieżę jak przy wejściu stoi dwóch zabijaków z młotami, które łamią bloki... Ja tam zawsze lecę na bereserkera, jednak gracze z poza Polski srają w gacie i boją się podejść. Więc niekiedy te flagi pozwalają wykurzyć obrońców Linii Maginota.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 26, 2010, 11:25:17 »
    Z "Hand Cannon" wejdę wszędzie :D To chyba nie grzech zajmować dobre pozycje strategiczne ?

Edit down: No przecież wiem :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2010, 11:44:53 wysłana przez Kalpokor »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 26, 2010, 11:31:29 »
    Przypominam, że my mówimy o zasadach z Native... a nie o modach

Poza tym... Village to już jest inna bajka... tam się wchodzi do wież i się kampi... no szkoda bardzo, żeby ktoś jeszcze łaził po środku pola...
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2010, 11:57:31 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 26, 2010, 21:40:04 »
    Może rzeczywiście trochę wcześniej przesadziłem, ale ja bym na waszym miejscu zrobił tak, że niektóre osoby by zgłosiły swoje propozycje na "zasady bitew klanowych" i napisał by np. w paincie [wiem, wiem - trochę bida, ale co], wrzucił na hosting zdjęć i by można zrobić ankietę na zasady... Jedynie trochę głupie by było w tym, że każdy na forum by mógł głosować ale to akurat chyba da się zmienić...

Offline mafjosopl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 02, 2010, 15:29:59 »
    nie chce mi sie czytac calego temqatu ale ja bym jeszcze byl za brakiem celownikow, mysle ze o wiele ciekawsza gra by byla lecz to trzeba wyprobowac :)

"Arrows are raining from the sky, as brothers fight side by side"
    http://www.grapheine.com/bombaytv/graphiste-uk-ecb6cfd5700da34a8841dea82701c650.html

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 02, 2010, 16:27:24 »
    A w jaki sposób to sprawdzić? Każdy mógłby oszukiwać i nie da się tego sprawdzić. Chyba, że da się wyłączyć celowniki z poziomu admina.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 02, 2010, 17:04:48 »
    No własnie, coś się ostatnio mówi o planowanym wyrzuceniu celowników. Moim zdaniem jesli to nastąpi (mało prawdopodobne wg. mnie) to przewiduję 2 scenariusze:
    1. Optymistyczny: brak celownika jako znaku graficznego na ekranie, ale jest celownik z pierwszej osoby jak tutaj http://img33.imageshack.us/img33/3718/celownik2.png , http://img411.imageshack.us/img411/9042/celowniky.png. Jak dla mnie byłoby świetnie.
    2. Pesymistyczny: Po prostu celownik jest niewidoczny dla gracza, gracz celuje na wyczucie. Po tygodniu 22nd (sąząc po udogodnieniach jakie stosują) wprowadzają add-ona dzięki któremu celownik jest widoczny, po jakims czasie równiez inne klany mają coś takiego, po jakimś czasie każdy ma do tego dostęp.