Ja mam takie pytania.
1. W M&B wioski są "powiązane" z danymi miastami/zamkami. Jak zmienić te powiązania (np. miasto X ma wioski A,B,C ; co zrobić, żeby zerwać te "powiązania" i przydzielić mu wioski F, G).
2. Skąd wziąć współżędne geograficzne punktu na zmodyfikowanej mapie (przy użyciu editora Thorgrima), aby można ustalić spawn pointy.
3. Jak dodam w pytonie nowe jednostki (które nie zastępują starszych) to czy muszę zmienić jakąś liczbę, aby wszystkie jednostki znalazły się w grze (tak jak w wypadku przedmiotów, trzeba powiększyć pulę dostępnych w grze).
4. Jak zmienić wygląd żołnierzy frakcji (nie chodzi o wyposażenie), np. Khergici mają mongolskie "mordy", a chcę żeby byli mulato/murzynami (bodajże dwa ostatnie odcienie skóry przy tworzeniu postaci).
5. Jak zrobić żeby wszyscy lordowie jednej frakcji mieli ten sam herb (np. jest 5 frakcji i chcę żeby wszyscy lordowie frakcji A mieli takie same sztandary (a'la Imperial States w The Eagles and the Rediatian Cross), natomiast frakcje B, C, D, E miały lordów "różno-sztandarowych).