Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462555 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #1875 dnia: Czerwca 12, 2011, 20:04:06 »
    Podczas uruchamiania mojego moda którego robię we własnej bitwie wyskakuje mi błąd jakiegoś skrypty - taki czerwony napis.Jednostki mają swoje itemy ale stali jak kołki w miejscu a Swadiańskim rycerzom nie widać było bannerów na tarczach - jakby mieli przezroczyste.Co mam zrobić i jak to naprawić?

PROBLEM?

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #1876 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:37:12 »
    mam pytanie czy da się przenosić zbroje z jednego moda do drugiego, a jeżeli tak to jak to zrobić?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1877 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:47:38 »
    1. Zdobądź pozwolenie twórcy moda. Dalej pójdzie łatwo ; >
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline cobran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1878 dnia: Czerwca 15, 2011, 18:03:41 »
    o pozwolenie nie muszę się starać ponieważ nie zamierzam wstawiać tego co mi wyjdzie do internetu.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1879 dnia: Czerwca 15, 2011, 18:11:52 »
    mam pytanie co powinno być w 20828 linijce w module scripts py i w process operatbo operations bo jak kompiluje to pisze że tam jest błąd?
    edit: chciałem dodać udeżenie tarczą ale jak załączam gre wyskakuje mi rgl error treści nie znam bo nie chce się pokazać
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 18:28:26 wysłana przez Lord Dawo »
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #1880 dnia: Czerwca 15, 2011, 20:26:25 »
    mam pytanie co powinno być w 20828 linijce w module scripts py i w process operatbo operations bo jak kompiluje to pisze że tam jest błąd?
    edit: chciałem dodać udeżenie tarczą ale jak załączam gre wyskakuje mi rgl error treści nie znam bo nie chce się pokazać
    Sprawdź w rgl_log w folderze z grą (tam powinno pokazać jaki skrypt ma błąd)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1881 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:16:15 »
    Aha dzięki.
    Edit: znalazłem to otwarłem i pokazało mi się takie coś
    (click to show/hide)
    i co mam zrobić otwarłem strings txt. i tu moja wiedza się kończy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2011, 09:12:28 wysłana przez Lord Dawo »
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline cobran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1882 dnia: Czerwca 16, 2011, 19:30:08 »
    ponieważ nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie, chciałem je powtórzyć JAK PRZENOSIĆ ZBROJE Z JEDNEGO MODA DO INNEGO?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1883 dnia: Czerwca 16, 2011, 21:15:05 »
    Ile jeszcze razy się o to zapytacie, ludzie. Było setki razy, w tym dziale, w tym temacie, w dziale "Poradniki i tutoriale", w jakichś randomowych wątkach po całym forym, w tematach modów. Ciężko użyć przycisku "Szukaj", albo ręcznie przejrzeć dwie strony?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Tigorner
    « Odpowiedź #1884 dnia: Czerwca 16, 2011, 23:28:11 »
    W związku z tym że nikt mi nie odpowiedział na pytanie, to zadaje je jeszcze raz
    Jak zrobić na serverze mullti , by klikając na drzwi , przenosiło gracza do drugich drzwi ?
    (Jak by można było to prosiłbym o danie już prawie gotowego skryptu , bo w skryptach nie jestem za dobry , a mi to do mapki  potrzebne .

Offline jabko

• Użytkownik
      • MyYouTube
    « Odpowiedź #1885 dnia: Czerwca 17, 2011, 11:29:21 »
    W związku z tym że nikt mi nie odpowiedział na pytanie, to zadaje je jeszcze raz
    Mam pytanie . Jak zrobić na serverze mullti , by klikając na drzwi , przenosiło gracza do drugich drzwi ?
    (Jak by można było to prosiłbym o danie już prawie gotowego skryptu , bo w skryptach nie jestem za dobry , a mi to do mapki  potrzebne .

Wydaje mi się, że ty chcesz żeby ktoś zrobił to za ciebie. Czemu? Po co? Trzeba też samemu pomyśleć, a nie żerować na pracy innych. Nikt ci nie poda gotowego skryptu do wklejenia, bo ktoś będzie się nad tym męczył, a ty zrobisz tylko ctrl + c i ctrl + v, ale mi sztuka. Tyle ode mnie. Ja męczyłem się nad panelem administratora 3 dni (teleportacja, spawnienie wszystkich itemow, oraz nad bajerami które modyfikują hp i gold) a teraz mam ci to oddać, bo masz taką potrzebę? Nic nie jest za darmo, naucz się tego.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1886 dnia: Czerwca 17, 2011, 14:02:21 »
    Kolega jabko (jeśli mogę tak powiedzieć) ma rację. Z drugiej jednak strony zawsze możesz dać jakiś namiar na to, gdzie nasz pytający może znaleźć potrzebne mu informacje. Tak to zazwyczaj działa. Żeby wysilić szare komórki, trzeba mieć jakiś trop. Ja sam nie mam pojęcia jak to zrobić (bo się tym nie interesowałem), ale rzuć chociaż komendą, a sam chętnie zerknę "jak to jest zrobione" :)

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Tigorner
    « Odpowiedź #1887 dnia: Czerwca 17, 2011, 23:07:47 »
    Może źle sie wyraziłem. Chodziło mi o podanie wzoru takiego skryptu, żebym wiedział co trzeba zrobić, bo jak mówiłem nie ogarniam w skryptach wymyślania całego skryptu, gdyż aż tak dobry w tym nie jestem, a mody robię głównie na potrzeby klanu i dla zabawy. Więc ktoś mógłby mi napisać jak mam ten skrypt zrobić ?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1888 dnia: Czerwca 19, 2011, 18:05:41 »
    Witam.
    Mam takie pytanie. Stworzyłam dla własnych potrzeb swoje własne wojsko, a raczej małe drzewko >>>link<<<

Moi żołnierze Testuda posiadaja kusze i chciałabym zapytać, czy jest możliwośc samemu stworzenia bełtów, które ogłuszały by naszych oponentów? Mam na myśli pociski, które zamiast metalowych grotów zakończone były by... nie wiem, woreczkiem z piaskiem, który po dotarciu do celu ogłuszał by naszych przeciwników :D Wiem, wiem, troszku szalone... ale w końcu od tego są gry, by realizować swoje najbardziej szalone pomysły :D

Offline jabko

• Użytkownik
      • MyYouTube
    « Odpowiedź #1889 dnia: Czerwca 19, 2011, 21:45:43 »
    Kolega jabko (jeśli mogę tak powiedzieć) ma rację. Z drugiej jednak strony zawsze możesz dać jakiś namiar na to, gdzie nasz pytający może znaleźć potrzebne mu informacje. Tak to zazwyczaj działa. Żeby wysilić szare komórki, trzeba mieć jakiś trop. Ja sam nie mam pojęcia jak to zrobić (bo się tym nie interesowałem), ale rzuć chociaż komendą, a sam chętnie zerknę "jak to jest zrobione" :)

Jak tak bardzo jesteście ciekawi to proszę.
    1.Edytujemy skrypt jakiś dźwi, aby pojawił się pasek, wiecie o co chodzi(trzeba dopisać spr_use_time(1) kolo nazwy scen propa), trzeba też w jego skrypcie przed końcem("     ]),")
    dopisać:
    (click to show/hide)
    2.W środku ti_on_scene_prop_use, dopisujemy "coś" co powie serwerowi o co kaman. Kruciej. Trzeba wysłać do serwera wiadomość, która go poinformuje co gracz zrobił lub chce zrobić.
    (click to show/hide)
    3.Jak widzimy coś nam brakuje. Eventa czyli najprościej skrypt odpalony przez serwer.
    -Wchodzimy w header_common i dopisujemy eventa.
    (click to show/hide)
    -teraz zastapiamy <event> (w scen propach)tym: multiplayer_event_twoja_nazwa_eventu      
    4.Teraz najważniejsze, czyli sam event. Mamy już dźwi, które jak włączymi wyślę do serwera wiadomość wraz z naszym player_id.
    -Wchodzimy w module_scripts
    -szukamy      game_receive_network_message        i gdzieś w środku przed client events dopisujemy (ale przed (else_try),[tym końcowym]) dopisujemy:

(click to show/hide)
    -tak, chcemy, zmienić położenie playera czyli jego pozycje. Domyśle player ID jest w zmiennej: ":player_no"
    Żeby dla nas było łatwiej zrobimy teleport do entry pointa, bo dźwi może być wiele.
    Pierwsze musimy dowiedzieć się gdzie znajduje się entrypoint (użyje tu entrypointa 0)
    -dopisujemy intrukcje wczytające pozycje entrpointa:
    (click to show/hide)
    -mamy pozycje docelowa, teraz musimy zmienić pozycje playera. Ale jest problem. Możemy zmienić tylko pozycje agenta(player to nie jest istota chodząca po mapie,[jeśli player żyje ma agent id, czyli jest agentem]). Wiec wczytujemy z playera agent id:
    (click to show/hide)
    -teraz zmieniamy mu pozycje dopisujac:
    (click to show/hide)
    Nie gwarantuję, że skrypt zadziała, ponieważ tego nie sprawdziałem.

@Jagoda
    Czy nie wystarczy zmienić typ zadawanych obrażeń na blunt i zmienić model bełtu?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2011, 22:27:22 wysłana przez jabko »