Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Uwolnienie Lorda  (Przeczytany 12453 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zielczi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Uwolnienie Lorda
    « dnia: Maja 01, 2010, 23:35:54 »
    Witam

Nie znalazłem żadnego podobnego tematu mówiącego jak uwolnić lorda który znajduję się we wrogim więzieniu. Mój problem polega na tym że próbując to zrobić "po cichu" czyli, zakradłem się na zamek, zabiłem kilka rycerzy którzy mnie rozpoznali, zlokalizowałem więzienie, zabiłem gościa obok, pojawił sie komunikat że mam klucz a ni chu chu nie mogę wejść do lochu... Co powinienem zrobić?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    Odp: Uwolnienie Lorda
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 02, 2010, 01:56:07 »
    Jakiego masz patcha ? , ja taki miałem problem jak grałem na niższych aktualizacjach .
    Może być też tak , że dany lord jest nazbyt ranny , przez co nie można go wyciągnąć z celi . Zauważyłem też taki problem jak za długo próbowałem wyeliminować straż zamkową a strażnik więzienny zniknął [jego ciało]. Co miało to wspólnego to nie wiem , ale po zpatchowaniu do wersji 1.113 nie mam problemów.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline zielczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 02, 2010, 22:30:12 »
    Nie będę miał problem ze znalezieniem takiego patcha?

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 02, 2010, 22:52:45 »
    Nie będę miał problem ze znalezieniem takiego patcha?

Jakbyś miał oryginał i przez steama grał to byś nie miał.

Offline zielczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 02, 2010, 23:20:35 »
    Co jednak musiałbym zrobić gdybym go nie miał?

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 02, 2010, 23:25:43 »
    Zielczi, patcha możesz zawsze pobrać ze strony TaleWorlds. Masz wersję piracką, czy wersje trial?
    Co do tematu, to ja nigdy nie miałem tego problemu, choć mam wersję trial. Czyli przekupowało lub zabijało strażnika, później się wchodziło do lochu i ubijało wojów, którzy chcieli powstrzymać uciekiniera i jego zbawce.

Offline Serrk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 06, 2010, 16:53:00 »
    Witam,
    Szukałem bardzo długo ale nigdzie odpowiedzi nie mogłem znaleźc.
    Mam taki problem. 6 moich bohaterów siedzi w więzieniu w Sargoth (Nordowie) a ja jestem wasalem nordów. Mogę bez pytania wchodzic do lochów, a w rozmowie ze strażnikiem mam tylko chcę odwiedzic oraz muszę już iśc. Nie ma żądania klucza. Czy jest jakiś pokojowy sposób aby uwolnic moją drużynę czy musiałbym wypowiedziec posłuszeństwo Nordom przejśc do innej frakcji, zdobyc Sargoth i ich uwolnic dopiero? Bardzo lubię Nordów i nie chciałbym zaczynac od nowa.
    Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Szero

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 06, 2010, 16:59:42 »
    Mnie ciekawi co 6 Twoich bohaterów robi w tym lochu :D No ale do rzeczy, jedyna możliwość jaka przychodzi mi na myśl, to czekać aż ktoś zaatakuje i przejmie Sargoth, wtedy możliwe że bohaterzy uciekną, albo najlepiej samemu zaatakować miasto, czego nie chcesz zrobić, ale wg. mnie nie masz wyjścia.

Offline Serrk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 06, 2010, 17:28:31 »
    Król Yargolek mnie napadł i przegrałem. Ja uciekłem w końcu z więzienia ale tamci zostali. Nie wiedziałem że mogę walczyc i myślałem że kiedy będę jego lennikiem to mi ich odda a tu nie ma takiej opcji :( Dopiero po nieudanych próbach rozmów z Królem i lordami zdecydowałem się na google i znalazłem to forum. Mam 117 dzień gry więc wizja zdobycia miasta nie jest taka zbyt bliska, a że bohaterów rekrutowałem za pierwsze zdobyte pieniądze to miałem troche pomocnych umiejętności już rozwiniętych a zwłaszcza leczenie na wysokim poziomie i mogłem dużo walczyc a teraz muszę odpoczywac. No nic jak nie ma sposobu to trzeba będzie zerwac stosunki i trochę się pomęczyc aż się zdobędzie to miasto :P

Offline firehunter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 07, 2010, 19:59:07 »
    Znajdź wykupiciela. Będziesz w rozmowie z nim miał opcje dialogową o wykupieniu swoich kompanów. Musisz wtedy zabulić odpowiednią cenę za każdego z nich i po kilku dniach wykupiony do Ciebie wróci.

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 20, 2010, 09:02:53 »
    Ja probowalem wlasnie u tego posrednika wykupic bohaterow ale nie dalo rady. Straznik mowi ze mam rozmawiac z lordem, ale nie ma opcji rozmowy o tym. Jak probuje walczyc to padaja jak muchy. Kompletna bzdura jest to, ze jesli zolnierzy pozabijam zanim uwolnie bohaterow to pozniej znow sie pojawiaja. Rozmawialem tez z soltysem wioski obok, ze zrobia ognicho i sciagna ciekawych zolnierzy i nic sie nie dzieje.
    Wybaczcie z brak pl znakow 

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 20, 2010, 13:36:49 »
    Wieśniacy robią wielkie ognisko, aby symulować napad na wioskę i tym sposobem wyciągnąć garnizon z zamku, który zmierza z pomocą. Gdy zakradniesz się do zamku, będzie mniej wartowników. Idziesz do strażnika więzienia, grozisz mu, bijesz i od razu wchodzisz do lochów. Każesz więźniom zaczekać w cieniu, a ty wychodzisz i tłuczesz wszystkich wartowników. Misja wykonana. Tak to wygląda w skrócie.

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 20, 2010, 15:18:44 »
    I właśnie jak wieśniacy rzekomo rozpalają ognisko skoro im zaplaciłem, jak idę do zamku to jest tam dokładnie tyle samo żołnierzy ok 6-7, a moi towarzysze (troje) padają jak muchy od bełtów bo nie trzymają się z dala jak im każę przez wyjściem z lochu i nie słuchają rozkazow. Jak padnę to sam siedzę w lochu i tak kilka razy
    Myślałem też, że to ognisko będzie widać na mapie kampanii, ale nic z tego

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 20, 2010, 16:14:08 »
    To nie wiem co ci doradzić. Misja wygląda poprawnie.

- Możesz poczekać i podpakować postać, by dała sobie radę z wartownikami.
    - Możesz zmniejszyć opcje trudności do minimum.
    albo
    - Możesz znaleźć sobie nowych towarzyszy :)
    - Możesz rozpocząć grę od nowa, z możliwością wychodzenia z gry bez zapisu - gdy przegrasz bitwę, wczytujesz stary sejw.

Po prostu nie masz jeszcze wprawy i rozwiniętej postaci.

Offline Ronhi88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:33:53 »
    Powiem tak:
    - nie chcę oszukiwac kompa i samego siebie zmieniając poziom trudności albo jakieś cheaty
    - w realu nie zostawiłbym ziomków w lochu:)

Głównie chodzi o to, że oni są słabi i giną. Jest tam Deshavi, Bunduk i Marnid. Przydaliby się.
    Widziałem, że moja frakcja podbiła ten zamek niedawno, ale z tego co slyszałem to dalej będą tam siedziec.
    Chyba, że Deshavi z nimi spłodzi armię i sami się odbiją:)