Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][REF] Refesesesesferes  (Przeczytany 97940 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Refesesesesferes
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 02, 2010, 23:55:28 »
    Heloł :)

1. Nick w grze i wiek?

15 lat, ale wszyscy mi mówią, że ze zdjęć wyglądam na 20 ;p. Nick w grze (SZ_)Samow4r, Samcio, Samcio your buddy, SB_Pifcio (Tak, to byłem ja na tamtym treningu :D)
    2. Dlaczego chcesz do nas dołączyć ?

Dla ludzi, klimatu, wspólnego siekania, gadania na ts'ie, waszych beznadziejnych dowcipów i moich jeszcze gorszych, którymi będę się miał przed kim "pochwalić" :D
    3. W jakiej sekcji (konnica, piechota, strzelcy) się specjalizujesz?

Piechur berserker + rzutki (Duuuuuużo rzutek. Baaaardzo dużo).
    4. Coś o sobie (hobby, zainteresowania)?

Jestem Kuba. Mieszkam w Opolu, chociaż moim ukochanym miastem i miejscem gdzie sie urodziłem jest Wrocław. Słucham metalu i bluesa, czasem muzyki klasycznej (głównie Mozart). Kocham kino Tarantino, lubię tanie dowcipy z wielkich mixów xd. Oglądam sporo anime, uwielbiam RPG (takie bez komputerów, ze znajomymi, ale na kompie też nie pogardzę). Jestem członkiem bractwa rycerskiego. Cały czas maniacze na gitarze, czasami lubię pobrzdąkać na TS'ie. Resztę wiecie :D. Zdjęcia mojego krzywego face'a są gdzie na tym forum i na SZ'owym.

5. Jak długo grasz w Warbanda?

Byłem jedną z pierwszych osób które zdobyły betę, wtedy kiedy z całego forum tawerny miało ją zaledwie 5-6 osób i grało się pod tagiem "TFW". SZ powoli zaczynało się formować, jeszcze nazwy nie było. Zrobiłem sobie przerwę z dwa tygodnie. Wracam - warband nie chce mi wchodzić na serwery. Majstrowałem ale nic nie udało mi się zrobić. Problem rozwiązałem późnym listopadem i od tamtego momentu gram do dzisiaj.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 03, 2010, 09:26:32 »
    Napisano 23 podania, na początek nieźle ;p

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 03, 2010, 10:01:34 »
    Obiecałem, że zadam kilka głupich pytań, więc to robię ;p.

Ten klan będzie tworzyć elita polskiej sceny WB, jeśli więc nie czujesz się na siłach, aby wstąpić w szeregi tego klanu to na wstępie sobie odpuść, jeśli natomiast czujesz się dość mocny w swoich umiejętnościach to jesteś tu mile widziany...

Skąd pewność, że ten klan będzie tworzyła elita? Przecież jest wielu graczy, których można nazwać elitą, a są już członkami innych klanów, lub zupełnie nie interesuje ich klanowe granie, ani jedni ani drudzy nie dołączą do tego klanu, a przynajmniej się na to nie zapowiada. Czy może dopiero po przyłączeniu do waszego klanu można się uważać za elitę? Jeżeli nie czuję, że należę do tej elity to czy powinienem dołączyć, czy jak piszesz darować sobie? Nie piszę tu tylko i wyłącznie o sobie, myślę, że kilka osób zadaje sobie takie pytanie i nie wie czego się ma spodziewać.

Cele klanu:

- zostać najlepszym klanem w Polsce
    - zostać jednym z najlepszych klanów na świecie
    - dobrze się bawić podczas wspólnej gry

Aby osiągnąć te cele musicie sporo grać i przede wszystkim wygrywać. Tutaj nasuwa się pytanie, czy aby nie będzie jakiejś "presji wyników", to znaczy, że czasem ważniejsze będą zwycięstwa w meczach klanowych, bo takie zapewne macie zamiar rozgrywać, od dobrej zabawy? Zbyt duże oczekiwania mogą popsuć atmosferę. Mam nadzieję, że wasi członkowie będą potrafili przełknąć nawet najdotkliwszą porażkę z uśmiechem na twarzy ;p. Wiem, że zostało to wspomniane na samym końcu Twojego pierwszego posta, ale czy możesz to zagwarantować?

Kogo szukamy:

- jeśli jesteś marudny, konfliktowy, chamski i masz poniżej 16 lat to nie masz nawet po co tu zaglądać
    - jeśli lubisz grę we wspólnym gronie, jesteś osobą bezkonfliktową i lubisz dobrze się bawić to zapraszamy
    - jeśli masz wysokie umiejętności w WB to jesteś tutaj mile widziany

Według mojej oceny każdy z powyższych punktów wzajemnie się wyklucza, ale to tylko moje zdania. Jak będziecie podchodzili przy rekrutacji do tych młodszych graczy, granica 16 lat jest ostateczną poprzeczką? To znaczy, czy planujecie również przyjąć nieco młodszych graczy, ale takich którzy mają już doświadczenie w grze i spore umiejętności, ale potrafiących przysporzyć problemów z racji swojego zachowania. W końcu chcecie być najlepszym klanem w naszym kraju i jednym z najlepszych na świecie, a więc potrzeba wam świetnych graczy. Z tym, że zazwyczaj ci najlepsi nie przekroczyli tej magicznej bariery 16 lat, więc co jest ważniejsze umiejętności w grze czy osobowość? Zadaję to pytanie ponieważ nie wiem czego się do końca spodziewać.

1.4 : Rozwiązywanie problemów wewnątrz i poza klanowych, w razie potrzeby karanie winowajców

Chłosta? ;p

Jeszcze dwa pytania o sprawy techniczne. Jak rozumiem dysponujecie serwerem do gry o nazwie Sacred_Band_Clan_Server, od chwili powstania klanu REF jest on zasadniczo własnością tego klanu, tak? Druga sprawa, wiem, że istnieją obecnie dwa serwery TS 3, a więc mam pytanie, czy jeden z nich będzie do użytku tylko i wyłącznie członków klanu, czy również osoby spoza niego będą miały tam dostęp? Adres drugiego serwera już został podany tutaj na forum, a więc nie mam pytań co do niego.

cdn.

PS. Kalp ja myślę, że przyjmiecie większość członków z SZ, więc wtedy mój post się sprawdzi.

A ja myślę, że on ma tyle do powiedzenia w tej sprawie co Ty, wszystko zależy od lidera nowo powstałego klanu.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2010, 14:12:06 wysłana przez Dalhi »

Offline REF_Konrad

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • REF_Konrad
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 03, 2010, 10:14:57 »
    1. Nick w grze i wiek?
    W grze mam nick Konrad (kiedyś SZ_Konrad). Mam dwanaście lat.

2. Dlaczego chcesz do nas dołączyć?
    Bo w "Świętym Zastępie" była fajna atmosfera, a w tym klanie raczej będzie większość z SZ, a to są fajni ludzie. Brakuje mi też treningów, meczy no i jak przeżyję bez TS'a?

Najbardziej lubię grać piechurem (tarcza + miecz). Nie radzę sobię konnym i łucznikiem.

Nazywam się Konrad.
    Jak dobrze pamiętam zacząłem grać w Warbanda gdy była beta 680 (nie pamiętam jaki to miesiąc).

PS. Kalp ja myślę, że przyjmiecie większość członków z SZ, więc wtedy mój post się sprawdzi.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 21:39:17 wysłana przez konrad987 »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 03, 2010, 10:21:27 »
    Co do TS3. Ten nowy służy wyłącznie dla użytkowników servera. Jeśli na serverze będzie organizowana impreza, właśnie z tego TS będziemy korzystać.

Bo w "Świętym Zastępie" była fajna atmosfera, a w tym klanie jest większość z SZ, a to są fajni ludzie.
    Ja tam widzę na razie 4 członków [rada], a kto się dostanie to nie wiadomo. Więc stwierdzenie jakoby w klanie liczącym póki co 4 osoby, większość jest z byłego SZ jest nie na miejscu.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 03, 2010, 14:22:56 »
    Kilka informacji dodatkowych:
    W środę ogłosimy jakie osoby zostają bezwarunkowo przyłączone do klanu jako jego członkowie. Ogłosimy również jakie osoby zostają przyjęte na okres 4tygodniowego okresu rekrutacyjnego. W środę dowiecie się kiedy mamy pierwszy spólny trening( przygotowujemy na ten czas wielką niespodziankę:D)  i otrzymacie linki do strony i forum.

Odpowiedzi dla Dalhiego:
    Skąd pewność, że klan będzie Tworzyła elita?

Bo za taką będziemy się uważali. Będziemy rywalizowali na najwyższym poziomie, ale i tak głównie będzie chodziło o dobrą zabawę. Dlaczego Elita? Wiesz jak grają osoby ze starego SZ, są dobrymi graczami...chcemy się ciągle rozwijać w klanie, organizować turnieje, mistrzostwa Polski itp...ale to kwestia raczej tego czy będzie nam się chciało. Z resztą każdy może się nazwać elitą a i tak wszystko wyjdzie w praniu:)

Chcemy wygrywać, ale każda kolejna przegrana nie będzie dla nas tak odczuwalna jak w SZ. Grunt to dobra zabawa podczas treningów i wspólna gra... Fajnie jest mieć sporo zaprzyjaźnionych klanów z którymi można będzie toczyć pojedynki, dlatego nie będziemy w żaden sposób tworzyli atmosfery " wygranej za wszelką cenę". Oczywiście i takie mecze będą się odbywały, ale to będą najważniejsze imprezy:D
    Jak będą wyglądały treningi? Będzie więcej swobodnej gry i meczy między jak i wewnątrz klanowych. Będą treningi gildii- tak jak to miało miejsce wcześniej.

Co jest ważniejsze osobowość czy umiejętności?
    Odpowiedź uzyskasz jak zobaczysz kto zostanie przyjęty do klanu. Mogę już teraz powiedzieć, że bariera nie wynosi 16 lat, ale 17. Ze starego klanu przejdą tylko i wyłącznie osoby, które łączą w sobie wysokie umiejętności i odpowiadającą wszystkim osobowość. To jest chyba najważniejsze, żeby stworzyć  fajną ekipę:)

Chłosta?
    Nie, kary w postaci ostrzeżeń, które będą ostro przestrzegane- i nie są to puste słowa.

Serwer zmieni nazwę na "REF_clan_serwer". TS, który został postawiony przez Xenona będzie posiadał tylko i wyłącznie jeden kanał dla użytkowników z poza klanu- nie będzie to kanał główny, ale np. "gościnny".

Czy będziemy przyjmowali większość SZ?
    Raczej jego mniejszość.  

« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2010, 14:25:54 wysłana przez Oktawian »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 03, 2010, 14:56:34 »
    Rozmyśla
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2010, 16:15:42 wysłana przez Dalhi »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 03, 2010, 15:13:23 »
    Co jest ważniejsze osobowość czy umiejętności?
    Odpowiedź uzyskasz jak zobaczysz kto zostanie przyjęty do klanu. Mogę już teraz powiedzieć, że bariera nie wynosi 16 lat, ale 17. Ze starego klanu przejdą tylko i wyłącznie osoby, które łączą w sobie wysokie umiejętności i odpowiadającą wszystkim osobowość. To jest chyba najważniejsze, żeby stworzyć  fajną ekipę:)

Czyli nie przyjmujecie od 16 lat ??

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 03, 2010, 16:40:19 »
    A ja mam takie pytanie, czy jest górna granica wieku. Ja już jestem stary...zgorzkniały piernik :-)

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2010, 16:45:10 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 03, 2010, 16:42:02 »
    Nie ma górnej granicy wieku:) oczywiście pomimo uznania tego pytania jako retoryczne to jednak odpowiedziałem na nie:P

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 03, 2010, 16:49:56 »
    1. Nick w grze i wiek?
    Nick : dzioOb ; Wiek : 18 lat (dokladnie za miesiac 19 :D )

Klan z perspektywami i jasno wyznaczonymi celami , a do tego rada klanu wydaje sie byc naprawde kumata i wiedzaca na czym caly klan ma polegac , a to jak dla mnie jest jednym z najwazniejszych aspektow. :) Najwazniejszym plusem tego klanu jest jednak nacisk na klan jak ja to nazywam "rodzinny", tzn na najlepsza atmosferze w ekipie (co za tym idzie? Osiagi ) :)

Zdecydowanie piechota . Konikow nie trawie ale nie ze wzgledu na brak umiejetnosci tylko na glupote grania nia, bo podjechac od tylu kazdy potrafi, a nie o to w tej grze chodzi :) Strzelcy jak trzeba bedzie to cos upoluje ;)

Na imię mam Michał, a wiek tam o na górze jest /\, jutro mam pierwsza mature ;D (jako ze wlasnie zdaje matury i chcialbym studiowac to wiadomo ze przez okres 17 dni moge byc malo dyspozycyjny. ALE NIE CALKIEM !! ) W klanach spedzilem dosyc sporo czasu, a mianowicie w klanie POS w grze America's Army , UoF oraz TAU w Lineageu II , nZo oraz WROCLOVE we wszystkich czesciach Call Of Duty z wyjatkiem MW2. Takze mysle ze wiem jak powinien caly klan dzialac i jak ja jako reprezentat klanu powinienem go reprezentowac ;p Pasja to Pilka nozna ktora zreszta trenuje ;p W sumie to tyle jak cos bedzie jeszcze potrzebnego to chetnie napisze ;)

Od poczatku wydania Warbanda. Nie nie gralem niestety w bete ale szybko sie ucze i calkiem niezle mi ta gra wychodzi ;)

P.S. Jako ze wczoraj na waszym serwie niechcacy zTKowalem Oktawiana chcialem go publicznie przeprosic :D:D

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 03, 2010, 16:56:38 »

P.S. Jako ze wczoraj na waszym serwie niechcacy zTKowalem Oktawiana chcialem go publicznie przeprosic :D:D

Takie ładne podanie wysmarował a na końcu wszystko popsuł:P

Kasztanian Wdzydze, jeśli jeszcze nie ślepniesz z powodu starości i nie zapominasz do czego służy LPM to nie ma na co czekać z podaniem. Zawsze pozostaje okres 4tygodniowej próby, który pokarze czy dany rekrut pasuje do klanu... I czy klan pasuje do potencjalnego jego członka.

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 03, 2010, 17:28:45 »
    A tam popsuc ;p grzeczny chcialem byc ;p

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 03, 2010, 17:36:12 »
    (click to show/hide)

1  : W klanie członkowie będą elitą ale to nie znaczy ze członkowie innych klanów nie mogą nią być. Jeżeli osoba ma co do swoich umiejętności wątpliwości zawsze przecież się ją doszkoli więc nie ma się czego bać. Naszym zadaniem także jest wyszkolić ludzi.

2 : Mecze oficjalne na pewno będą polegały na dyscyplinie, wiadomo że nie będzie jakiegoś terroru ale słuchać się poleceń trzeba.

3 : Najważniejsze jest zachowanie, umiejętności  zawsze można wyrobić , jeśli osoba będzie sprawiać problemy to na pewno nie zostanie przyjęta lub długo w klanie nie pobędzie.

4 : System kar

5 : Serwer zostaje przeniesiony na REF. TS natomiast to serwer xenona na którym spotykał się SZ.

6 : to źle myślisz

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 03, 2010, 17:43:18 »
    Użytkownicy Chidori i Arthasan proszeni są o zmianę wielkości sygnatur na zgodne z regulaminem. Nie muszę chyba dodawać że jest to pierwsza, a zarazem ostatnia taka prośba.