Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][REF] Refesesesesferes  (Przeczytany 98449 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Refesesesesferes
    « Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 18, 2011, 23:04:44 »
    No panowie gratulacje i powodzenia na dalszej drodze :)

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 18, 2011, 23:20:44 »
    no byle byscie teraz nie spoczeli na laurach bo to tylko 3 miejsce heh:D

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 19, 2011, 04:24:51 »
    Pokażcie że polak potrafi,trzymam kciuki i życzę powodzenia,oraz oczywiście,wygranej i radości ze zwycięstwa : ) Pozdrawiam.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 19, 2011, 09:03:52 »
    Gdyby ktoś nie widział wcześniej, a chciałby zobaczyć jak przebiegał/przebiega (pozostał nadal mecz finałowy do rozegrania) cały turniej to odsyłam do subforum na TW: klik.
    Luca nie podawał linku, a przecież nie wszyscy śledzą oficjalne forum gry. Można tam zobaczyć wyniki z wszystkich meczy rozegranych w ramach ENPL, nie tylko REF spośród polskich klanów przystępował do rozgrywek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 19, 2011, 09:56:07 »
    no byle byscie teraz nie spoczeli na laurach bo to tylko 3 miejsce heh:D

Nie powiedziałbym tylko, mimo wszystko walka była bardzo zażarta, no i startowały klany grające od bety...Sam na początku turnieju będąc jeszcze w PF przekonałem się, że tam nie było słabych klanów...podobny los czekał SRT które również brutalnie doświadczyło(w mniejszym stopniu niż PF, bo zagrali kilka ładnych meczów) iż tam walczą najlepsi...
    Co do 3 miejsca, cóż REF rozsławił nim polską scene mam nadzieje, ponieważ 22nd i IG nie mają czyjej rozsławić...to klany międzynarodowe, REF zaś był najlepszym jedno narodowym...Warto też zauważyć, że po drodze pokonali DRZ (które zmiotło RS) CoR który zawsze uchodził za elite i wiele innych mocnych klanów...A przegrać z Mistrzem i Wicemistrzem to moim zdaniem żaden wstyd...Zwłaszcza że, walka była wyrównana i to bardzo...
    Sumując moim zdaniem, te 3 miejsce to dla nas polaków zaszczyt, klan REF pokazał światu że, wcale nie jesteśmy tylko dziwakami którym zdarza się przeklinać po polsku na znanych serwerach (niestety takie sytuacje widywałem) ale nacją która ma smykałkę do tej gry :)
    Na końcu chciałbym życzyć REFowi i innym polskim klanom dalszych sukcesów, niech przykład REFu ukaże wam, że stać nas na nie :)
    I mam nadzieje na to iż, kiedyś dojdzie do Polskiego finału w turnieju europejskim ;]
    Pozdrawiam
    Lygryss

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #350 dnia: Stycznia 19, 2011, 13:26:02 »
    Bardzo mnie cieszą te wieści i życzę REF jak najwięcej sukcesów.Nie ma co ukrywać że Polscy gracze są z Was po prostu dumni w tej chwili.Pozdrawiam

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #351 dnia: Stycznia 19, 2011, 14:38:15 »
    Świetnie słyszeć, że polski klan zajmuje tak wysokie miejsce w Europie :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #352 dnia: Stycznia 19, 2011, 15:58:57 »
    Ja po życiowym kryzysie (nie mam w co grać), postanawiam wrócić do WB! I jakże wspaniałym powitaniem jest ta wiadomość.
    Gratuluję!
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #353 dnia: Lutego 09, 2011, 00:21:46 »
    Ogłoszenia Klanowe

1. Nowym emisariuszem klanu zostaje IvE. Gratulujemy!
    2. Przypominam, że rekrutacja do klanu została otwarta.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Lutego 24, 2011, 09:09:23 »
    1) Kalpokor został oficjalnie liderem klanu REF.

2) Obok IVE emisariuszem naszego klanu został także Duczek. Gratuluję awansów :)

3) W ostatnim czasie rekrutami zostali Zardes, Shrama, Isaac i Barto.

4) Przypominma wszystkim zainteresowanym, że status Klanowicza REF może otrzymać tylko osoba w wieku co najmniej 16 lat. Rada zastrzega sobie prawo do zrobienia wyjątku od tej zasady. Zapraszamy wszystkich chętnych.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #355 dnia: Lutego 28, 2011, 16:33:15 »
    Jak może część z Was zauważyła od pewnego czasu niezbyt często można było mnie spotkać na serwerach.... Niestety znowu zostałem zmuszony do odłożenia gry na półkę, szkoda bo sporo czasu przy tym spędziłem i sprawiało mi to niezłą frajdę. Mam tylko nadzieję, że w przyszłości znowu będę mógł zagrać, choć na pewno nie w takim wymiarze czasowym jak do tej pory.
    Korzystając z okazji podrzucę kilka informacji z tego co się dzieje w klanie.
    Ostatnio chłopaki sporo grają i trenują, spory w tym udział dzioOba xd którego trzeba zastąpić w roli dowódcy, zadanie to nie należy do zbyt wdzięcznych, więc nowa osoba potrzebuje trochę czasu na zaadoptowanie się do nowej dla niego sytuacji.
    Dwa tygodnie temu rozegrali sparing z klanem Einherjar/Shiledings. Skandynawowie wybrali jako swoją mapę wioskę, chyba najmniej zbalansowaną mapę do trybu battle:
    (click to show/hide)
    Pierwsza część zakończona wynikiem 6:4 dla REF.
    Następnie wybór należał do nas, zagraliśmy mapę Szturm na Port:
    (click to show/hide)
    Wygrana na tej tej mapie w stosunku 9:1, zapewniła końcowe zwycięstwo 15:5. To był debiut i ostatni mecz pod rozkazami dowodzącego tamtego dnia.

Kilka dni później przyszła pora na mecz z OL, odbył się w środku tygodnia o dość późnej godzinie nie można było liczyć na pełną frekwencję, co zmusiło klan do grania ostatnich 5 rund z przewagą liczebną przeciwnika, w niektórych rundach dochodzącą nawet do 3 osób.
    Pierwszą mapą rozegraną w sparingu było Pole przy rzece:

(click to show/hide)
    Po 5 rundach przy wyniku 8:2 raczej nikt nie miał wątpliwości jak się mecz zakończy. Druga część rozegrana została na Nord Town oraz na serwerze przeciwnika (co zaowocowało zmianami czasu trwania rundy w trakcie jej... trwania xddd oraz nieprzyjemne sytuacje z próbą wciśnięcia nam innej frakcji niż ta przez nas wybrana...)

(click to show/hide)
    Po 5 rundach mecz był już rozstrzygnięty, ogólne rozluźnienie i braki kadrowe doprowadziły do podciągnięcia ostatecznego wynika na 12:8 dla REF.

W dniu wczorajszym rozegrany został mecz z ZKM, o którym już tu na forum wspomniano, screenów nie pokazuje, nie wiem jaka była umowa odnośnie tego między klanami.
    Zagraliśmy również dwa pomniejsze sparingi czysto treningowe z zaprzyjaźnionym klanem, przeciwnik nie z najwyższej półki, ale kilka elementów gry łatwiej w ten sposób szkolić kiedy nie trzeba się tak bardzo skupiać na samej grze xd
    Jak zapewne łatwo zauważyć to w zadnym z tych meczów nie grałem xd no niestety trochę szkoda, ale jak również widać sporo okazji do gry mają ludzie pomijani przy wyborze składu choćby w ostatniej edycji ENPL. To ich czas na pokazanie się z dobrej strony i zagoszczeniu na stałe w pierwszym składzie wybieranym na mecze.
    W najbliższych planach mamy do rozegrania kolejne mecze, przeciwnicy jeszcze nie są znani, wszystko jest na razie w fazie ustaleń. Liczę, że kilku graczy zagra również w Pucharze Narodów, myślę, że chyba nikt na to bardziej nie zasługuje niż choćby el_hombre_loco czy nawet Sir_Michał, trzymam za nich kciuki, liczę, że te wszystkie dziecinne przepychanki jakich jesteśmy świadkami nie przeszkodzą w wyłonieniu najlepszych graczy w naszym kraju.
    Mogę również wspomnieć o planach organizacji drobnego (lub ciut większego :P) eventu na pewnym modzie. Więcej informacji spodziewajcie się wkrótce!

Oczywiście nadal poszukujemy nowych graczy którzy są zainteresowani wspólną grą razem z nami, zwłaszcza poszukiwani są specjaliści od walki z grzbietu rumaka i strzelcy. Zapraszam na naszą stronę http://www.warband.refclan.com/ tam uzyskacie więcej informacji na temat naszego klanu.

Pozdrawiam i liczę, że sporą część z Was jeszcze kiedyś spotkam na serwerach.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2011, 16:36:26 wysłana przez Dalhi »

Offline Quatal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Marca 02, 2011, 08:56:00 »
    Gratuluję sukcesów i mam nadzieję że w końcu WV i REF spotkają sie na polu bitwy. Jak narazie wygraliśmy z IG 18-2 więc myślę że mecz byłby wyrównany.
    REF

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #357 dnia: Marca 02, 2011, 09:19:52 »
    Już niedługo się przekonamy;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Marca 02, 2011, 11:25:14 »
    Gratuluję sukcesów i mam nadzieję że w końcu WV i REF spotkają sie na polu bitwy. Jak narazie wygraliśmy z IG 18-2 więc myślę że mecz byłby wyrównany.
    To tylko wynik. Mecz meczowi nierówny.

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Marca 02, 2011, 13:12:06 »

Ja też mam nadzieje, że będzie taki. W innym, równoległym wątku - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6804.225 piszesz jednak, że już jesteście od nas lepsi :) Mam nadzieję, że zamiast takich deklaracji ogracie nas jeszcze wyżej niż IG podczas najbliższego, pierwszego meczu z nami (czekamy aż potwierdzicie zaproponowany przez nas termin) i przede wszystkim pokażecie swój kunszt, zgranie i dojrzałość podczas  realnych rozgrywek o stawkę. Pożyjemy, zobaczymy :)

REF jest najstarszym polskim klanem, który rozegrał więcej meczów i sparingów niż inne klany, a jednak nigdzie nie puszymy się, że jestesmy tacy, a nie inni. Szczerze mówiąc, nawet Cię nie kojarzę z gry... tu tez jesteś nowy jak widzę- zapraszam do dzialu powitań: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=8.0
    Nie traktuj tego jako złośliwość, w końcu gramy dla przyjemności.  Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2011, 13:18:30 wysłana przez Voland_s_POL »