Jak może część z Was zauważyła od pewnego czasu niezbyt często można było mnie spotkać na serwerach.... Niestety znowu zostałem zmuszony do odłożenia gry na półkę, szkoda bo sporo czasu przy tym spędziłem i sprawiało mi to niezłą frajdę. Mam tylko nadzieję, że w przyszłości znowu będę mógł zagrać, choć na pewno nie w takim wymiarze czasowym jak do tej pory.
Korzystając z okazji podrzucę kilka informacji z tego co się dzieje w klanie.
Ostatnio chłopaki sporo grają i trenują, spory w tym udział dzioOba xd którego trzeba zastąpić w roli dowódcy, zadanie to nie należy do zbyt wdzięcznych, więc nowa osoba potrzebuje trochę czasu na zaadoptowanie się do nowej dla niego sytuacji.
Dwa tygodnie temu rozegrali sparing z klanem Einherjar/Shiledings. Skandynawowie wybrali jako swoją mapę wioskę, chyba najmniej zbalansowaną mapę do trybu battle:
Pierwsza część zakończona wynikiem 6:4 dla REF.
Następnie wybór należał do nas, zagraliśmy mapę Szturm na Port:
Wygrana na tej tej mapie w stosunku 9:1, zapewniła końcowe zwycięstwo 15:5. To był debiut i ostatni mecz pod rozkazami dowodzącego tamtego dnia.
Kilka dni później przyszła pora na mecz z OL, odbył się w środku tygodnia o dość późnej godzinie nie można było liczyć na pełną frekwencję, co zmusiło klan do grania ostatnich 5 rund z przewagą liczebną przeciwnika, w niektórych rundach dochodzącą nawet do 3 osób.
Pierwszą mapą rozegraną w sparingu było Pole przy rzece:
Po 5 rundach przy wyniku 8:2 raczej nikt nie miał wątpliwości jak się mecz zakończy. Druga część rozegrana została na Nord Town oraz na serwerze przeciwnika (co zaowocowało zmianami czasu trwania rundy w trakcie jej... trwania xddd oraz nieprzyjemne sytuacje z próbą wciśnięcia nam innej frakcji niż ta przez nas wybrana...)
Po 5 rundach mecz był już rozstrzygnięty, ogólne rozluźnienie i braki kadrowe doprowadziły do podciągnięcia ostatecznego wynika na 12:8 dla REF.
W dniu wczorajszym rozegrany został mecz z ZKM, o którym już tu na forum wspomniano, screenów nie pokazuje, nie wiem jaka była umowa odnośnie tego między klanami.
Zagraliśmy również dwa pomniejsze sparingi czysto treningowe z zaprzyjaźnionym klanem, przeciwnik nie z najwyższej półki, ale kilka elementów gry łatwiej w ten sposób szkolić kiedy nie trzeba się tak bardzo skupiać na samej grze xd
Jak zapewne łatwo zauważyć to w zadnym z tych meczów nie grałem xd no niestety trochę szkoda, ale jak również widać sporo okazji do gry mają ludzie pomijani przy wyborze składu choćby w ostatniej edycji ENPL. To ich czas na pokazanie się z dobrej strony i zagoszczeniu na stałe w pierwszym składzie wybieranym na mecze.
W najbliższych planach mamy do rozegrania kolejne mecze, przeciwnicy jeszcze nie są znani, wszystko jest na razie w fazie ustaleń. Liczę, że kilku graczy zagra również w Pucharze Narodów, myślę, że chyba nikt na to bardziej nie zasługuje niż choćby el_hombre_loco czy nawet Sir_Michał, trzymam za nich kciuki, liczę, że te wszystkie dziecinne przepychanki jakich jesteśmy świadkami nie przeszkodzą w wyłonieniu najlepszych graczy w naszym kraju.
Mogę również wspomnieć o planach organizacji drobnego (lub ciut większego :P) eventu na pewnym modzie. Więcej informacji spodziewajcie się wkrótce!
Oczywiście nadal poszukujemy nowych graczy którzy są zainteresowani wspólną grą razem z nami, zwłaszcza poszukiwani są specjaliści od walki z grzbietu rumaka i strzelcy. Zapraszam na naszą stronę
http://www.warband.refclan.com/ tam uzyskacie więcej informacji na temat naszego klanu.
Pozdrawiam i liczę, że sporą część z Was jeszcze kiedyś spotkam na serwerach.