Obiecałem, że zadam kilka głupich pytań, więc to robię ;p.
Ten klan będzie tworzyć elita polskiej sceny WB, jeśli więc nie czujesz się na siłach, aby wstąpić w szeregi tego klanu to na wstępie sobie odpuść, jeśli natomiast czujesz się dość mocny w swoich umiejętnościach to jesteś tu mile widziany...
Skąd pewność, że ten klan będzie tworzyła elita? Przecież jest wielu graczy, których można nazwać elitą, a są już członkami innych klanów, lub zupełnie nie interesuje ich klanowe granie, ani jedni ani drudzy nie dołączą do tego klanu, a przynajmniej się na to nie zapowiada. Czy może dopiero po przyłączeniu do waszego klanu można się uważać za elitę? Jeżeli nie czuję, że należę do tej elity to czy powinienem dołączyć, czy jak piszesz darować sobie? Nie piszę tu tylko i wyłącznie o sobie, myślę, że kilka osób zadaje sobie takie pytanie i nie wie czego się ma spodziewać.
Cele klanu:
- zostać najlepszym klanem w Polsce
- zostać jednym z najlepszych klanów na świecie
- dobrze się bawić podczas wspólnej gry
Aby osiągnąć te cele musicie sporo grać i przede wszystkim wygrywać. Tutaj nasuwa się pytanie, czy aby nie będzie jakiejś "presji wyników", to znaczy, że czasem ważniejsze będą zwycięstwa w meczach klanowych, bo takie zapewne macie zamiar rozgrywać, od dobrej zabawy? Zbyt duże oczekiwania mogą popsuć atmosferę. Mam nadzieję, że wasi członkowie będą potrafili przełknąć nawet najdotkliwszą porażkę z uśmiechem na twarzy ;p. Wiem, że zostało to wspomniane na samym końcu Twojego pierwszego posta, ale czy możesz to zagwarantować?
Kogo szukamy:
- jeśli jesteś marudny, konfliktowy, chamski i masz poniżej 16 lat to nie masz nawet po co tu zaglądać
- jeśli lubisz grę we wspólnym gronie, jesteś osobą bezkonfliktową i lubisz dobrze się bawić to zapraszamy
- jeśli masz wysokie umiejętności w WB to jesteś tutaj mile widziany
Według mojej oceny każdy z powyższych punktów wzajemnie się wyklucza, ale to tylko moje zdania. Jak będziecie podchodzili przy rekrutacji do tych młodszych graczy, granica 16 lat jest ostateczną poprzeczką? To znaczy, czy planujecie również przyjąć nieco młodszych graczy, ale takich którzy mają już doświadczenie w grze i spore umiejętności, ale potrafiących przysporzyć problemów z racji swojego zachowania. W końcu chcecie być najlepszym klanem w naszym kraju i jednym z najlepszych na świecie, a więc potrzeba wam świetnych graczy. Z tym, że zazwyczaj ci najlepsi nie przekroczyli tej magicznej bariery 16 lat, więc co jest ważniejsze umiejętności w grze czy osobowość? Zadaję to pytanie ponieważ nie wiem czego się do końca spodziewać.
1.4 : Rozwiązywanie problemów wewnątrz i poza klanowych, w razie potrzeby karanie winowajców
Chłosta? ;p
Jeszcze dwa pytania o sprawy techniczne. Jak rozumiem dysponujecie serwerem do gry o nazwie Sacred_Band_Clan_Server, od chwili powstania klanu REF jest on zasadniczo własnością tego klanu, tak? Druga sprawa, wiem, że istnieją obecnie dwa serwery TS 3, a więc mam pytanie, czy jeden z nich będzie do użytku tylko i wyłącznie członków klanu, czy również osoby spoza niego będą miały tam dostęp? Adres drugiego serwera już został podany tutaj na forum, a więc nie mam pytań co do niego.
cdn.
PS. Kalp ja myślę, że przyjmiecie większość członków z SZ, więc wtedy mój post się sprawdzi.
A ja myślę, że on ma tyle do powiedzenia w tej sprawie co Ty, wszystko zależy od lidera nowo powstałego klanu.